مجموع نظرات: ۱۲۰
جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۱
۰ نفر

فریدون مهربانی، مالک ساندویچی فریدون معروف به «فری کثیف» در محله نیلوفر تهران، شامگاه پنجشنبه (۱۶ بهمن) در ۸۰ سالگی درگذشت.

فریدون مهربانی - فری کثیف

به گزارش همشهری ‌آنلاین به نقل از عصرایران، ساندویچی فریدون در محله نیلوفر، خیابان عشقیار از برندهای معروف ساندویچ‌های پرحجم و ارزان پایتخت است. او ساندویچ فریدون را در دهه ۵۰ تاسیس کرده بود. گفته شده فریدون مهربانی که ۸۰ ساله بود، از بیماری قلبی رنج می‌برد. آخر شب پنجشنبه (۱۶ بهمن) خبر درگذشت فری‌کثیف منتشر شد. در خبرها آمده است او مغازه فردی به نام فریدون صالحی را اداره می‌کرد.

روزنامه شرق پیش از این در گزارشی از ساندویچی فریدون نوشته بود:

صاحب ساندویچی فریدون در خیابان عشقیار، سال ۱۳۱۹ در محله شاپور متولد شده است. دوست ندارد درباره جزییات زندگی‌اش حرف بزند و آن تک و توک جمله‌هایی را که از دهانش پریده دوست ندارد چاپ کنیم. من هم به او قول دادم. می‌گوید: «سال ۷۱ که حدود نظارت صنفی را برداشتند کار ما رونق گرفت. قبل از آن باید ظهرها بعد از ساعت ۲ می‌بستیم و می‌رفتیم خانه و بعد از ظهر از پنج و شش به بعد باز می‌کردیم تا ۹ شب. وقتی این قانون را برداشتند و اطراف ما چند تا ساندویچی دیگر هم باز شد، افتادیم تو رقابت و به خاطر اینکه رقابت سالم داشتیم آمدیم بالا. رمزش فقط همین است، صداقت داشتن در کار، دروغ نگفتن به مشتری، طمع نداشتن و جنس خوب دست مردم دادن. شما ببین من الان ۴۰ سال است اینجا را باز کرده‌ام.

بیشتر مشتریان این ساندویچی همراه غذایشان یک ظرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم سفارش می‌دهند. در واقع سس مخصوص فریدون باعث شهرت این سیب‌زمینی سرخ‌کرده است. بهزاد، پسرش، می‌گوید: «پدرم ساعت ۸ صبح بلند می‌شود و می‌رود قصابی گوشت‌ها را تحویل می‌گیرد. یک نفر را هم گذاشته آنجا که در غیاب خودش نظارت کند گوشت استیک حتی یک خال چربی نداشته باشد. بعد می‌رود سراغ خرید کاهو و گوجه و... ساعت ۱۰:۳۰ به بعد می‌آید اینجا می‌نشیند مشغول درست کردن سس می‌شود. نمی‌دانم چطور به شما بگویم مثل اینکه دارد عبادت می‌کند؛ چنان با آرامش و دقت این کار را انجام می‌دهد که نگو. در واقع با کارش عشق می‌کند. خیلی لذت می‌برد از اینکه دستپختش را مردم دوست دارند.»

از آقا فریدون می‌پرسم: «راز این سس را به من می‌گویید؟» می‌گوید:«مگر دیوانه‌ام. اگر بگویم که دیگر هیچی باقی نمی‌ماند.» بعد اضافه می‌کند: «تازه این سس اصلی من نیست. اگر من سس اصلی ساندویچ و سس تند مخصوصم را درست کنم اینقدر اینجا ازدحام می‌شود که دیگر نمی‌توان فضا را کنترل کرد. همین‌جوری ببین چقدر ماشین اینجا می‌ایستد و خیابان شلوغ می‌شود. اگر آن سس اصلی را درست کنم دیگر واویلا. تازه الان با روغن مایع سس درست می‌کنم. قدیم‌ها با روغن زیتون درست می‌کردم.»

پسرش تعریف می‌کرد رویال استیک و فیله مرغ غذاهای ابداعی پدرش هستند که قبل از او هیچ کس در ایران نمی‌شناخته. خودش می‌گوید: «اول که فیله مرغ زدم بقیه ساندویچی‌ها فکر می‌کردند ماهی است. باورشان نمی‌شد فیله مرغ سرخ شده است. رویال استیک هم خودم درست کردم. ژامبون و پنیر را می‌گذارم روی استیک که هر جوانی حتی ورزشکارها را هم سیر می‌کند.»

می‌پرسم: «آقا فریدون هیچ وقت به فکر نیفتادی اینجا را توسعه بدهی؟»

می‌گوید: «کفتر آنجایی تیر می‌خورد که همان‌جا دون خورده. ما هم همین جا بزرگ شدیم و پا گرفتیم. با این مشتری‌ها بالا آمدیم و حاضر نیستیم اینجا را عوض کنیم.»

می‌پرسم: «شعبه دیگری ندارید؟»

«نه. فقط همین جاییم. به ما گفتند در آلمان و دوبی به اسم شما شعبه زده‌اند اما مال ما نیست. ما این اسم را ثبت هم کرده‌ایم. یک بار هم گفتند در اصفهان و کرمان شعبه زده‌اند که ما پیگیری کردیم، جمع کردند.»

«آقا فریدون، شما در خانه هم غذا درست می‌کنید؟»

«به هیچ‌وجه. دست به سیاه و سفید نمی‌زنم.»

«خودتان چه غذایی را بیشتر دوست دارید؟»

«والله ما با آبگوشت بزرگ شدیم. آبگوشت را هم از همه غذاها بیشتر دوست داریم. اما اینجا تو ساندویچی همبرگر و استیک هم زیاد می‌خورم.»

«شما گفتید ناراحتی قلبی دارید و همین بعد از ظهری دکتر بودید. دکترها شما را از خوردن این ساندویچ‌ها منع نمی‌کنند؟»

«چرا. همه آنها می‌گویند نباید بخوری برایت ضرر دارد اما دیشب همبرگر خوردم!»

«از این غذا خانه هم می‌برید؟»

- «بله. هفته‌ای دو شب.»

«شب‌ها همیشه خودتان پای دخل می‌ایستید؟»

«بله. تا الان که ۴۰ ساله خودم پای کارم ایستاده‌ام. اگر خدا عمری بدهد تا زنده باشم باز هم خودم می‌ایستم.»

«یعنی سفری، تعطیلاتی...»

«هیچی. هیچ وقت سفر نمی‌روم. پنجشنبه جمعه‌ها اینجا غلغله است. همه زندگی و عشق من این ساندویچی است و همیشه پای کارم هستم. اگر پای کارت نباشی کارت رونق نمی‌گیرد. این هم یکی از رمزهاست.»

کد خبر 583182

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 90
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    98 2
    والا ی بار رفتم. خوشمزه بود و حال داد
  • LDP09726 IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    خدا رحمتش کنه جایش نورانی
  • IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    105 7
    خدا رحمتش کند.
  • IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    95 8
    عبادت.بحزخدمت.خلق.نیست به.تسبیح.وسجاده.ودلق.نیست
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    ما که تهران نیستیم وندیده ایم ولی از تعریفهائی که کردید ادم کار بلدی بوده وپاک دست ومشتری دوست دنبال سود بیخودی نبوده که جنس بدقالب کنه روحش شاد روانش پاک یادش گرامی وهر کسی انجا را از این به بعد اداره میکند امنت دار خوبی باشدوهوای مردم راداشته باشد مردم ایران خیلی محترم اند وقدر خدمت واحترام را می دونند
  • ربیعی IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    127 9
    صداقت ،صمیمیت ،خوش رفتاری وگشاده روئی رمز موفقیت برای هر کاسب متعهد درستکار است .اگر ازپنجه های کاسبی بهترین غذا تهیه گردد ولی خدای ناکرده ترشرو وخوش اخلاق نباشد .مردم ازاو گریزانند .(خداوند رحمت کند این حبیب خدا را )
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    95 8
    منم الان شناختمش خدا رحمتش کنه
    • IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
      61 5
      ما که تهران نیستیم روح او و همه بزرگانی چون علی انصاریان و مهردادمیناوند که افرادی مردمی بودند شادو خداوند رحمتشان کند.
  • IR ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    72 4
    خدارحمتش کند قبرش نورانی
  • فردوس IR ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    77 5
    خدا بیامرزدش.از زمان تاسیس تا روز مرگش سفرنرفته .مثل اینه که نه به دنیا امده نه ازدنیا رفته.....خدابیامرزدش
  • IR ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    98 8
    بله دهه پنجاهیها تمیز و خوب و خالص درست میکردند نه مثل کبابیهای حالا که با دل جگر و بیقیه مرغ و کمی چربی گوشت قاطی میکنند و بنام کباب می فروشنند خدا لعنتشان کند
    • حمید IR ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
      62 5
      احسنت،اره واقعا،
  • IR ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    57 8
    خدا رحمتشون کنه روحشون شاد من یکبار از بس تعریف کرده بودند وقتی از مشهد به تهران رفتم، به آنجا سر زدم، این سیب زمینی و ساندویچ واقعا عالی بود
  • محمد IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    51 6
    روحش شاد.ما ماهی دوبار میرفتیم عالی بود مخصوصا اون سس مخصوصش و رویال استیک
  • IE ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    51 5
    سلام خدابیامرزش اما افسوس نه سفری نه تفریحی ....
  • شاکری US ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    49 6
    خدا رحمتش کنه . کارش خوب بود.انشاله پسرشون هم همین مسیر رو ادامه بده.
  • ناشناس IR ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    52 3
    چرا فری کثیف ...علت کثیف چی بود
  • saeed DE ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    56 10
    بهترین زرنگی تو این زمونه الان صداقته
  • بایرام IR ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    35 8
    خدایش رحمتش فرماید زحمتکش بوده
  • Javad IR ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    31 5
    واقعا کاسبان قدیمی و خاک خورده کارشون خیلی درسته بمولا...مو لادرز روزیشون و رونق کارشون نمیره...کاشکی نسل جوان بجای درگیر شدن با مناقشات بیگانه ی این روزها رسم و رسوم پسرها و بزرگترها و باتجربه های قدیمی رو یاد بگیرند و درصدد گسترش و فرهنگ سازی برا نسل بعد باشند...جمله ی قشنگی گفت طمع نداشتن صداقت مشتری مداری جنس خوب دادن..اینها همه ،چیزی جز قانون خدا نیست؛هرجا رعایت نشد دوام کار و برکت کار از بین رفت...روحش شاد
  • محسن FR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    44 4
    روحش شاد.. پس آدم برای چی زندگی میکنه؟!! همش کار و کار و کار؟؟؟ که چی بشه؟ حتی یه تفریح و سفر نداشته باشه؟!؟ این که زندگی نیست!!
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    43 5
    غذا دو حالت بیشتر نداره.کثیف و خوشمزه یا بهداشتی و بی مزه. خدا رحمتش کنه ساندویجاش خیلی خوشمزه و بی برو برگرد کثیف هم بوده حتماً
  • محمد IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    51 9
    چیزی که تو این دنیا برای آدم باقی می ماند دعای خیر است.خدابیامرزدش. من که حتی از ساندویچشم نخوردم.
  • محمد IR ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
    45 6
    ما هم تو خرم‌آباد ساندویچ مجتبی داریم، بطوری که اغلب مردم شهر با مخلوط مجتبی آشنا هستند که در محله قدیمی و اصیل پشت بازار فعالیت دارد، و مخلوط و بندری بی‌نظیر و تازه و خوشمزه ای دارد!