عضو کمیته اجرایی مطالعه کارآزمایی بالینی درمان کووید۱۹ سازمان جهانی بهداشت در خصوص اینکه چرا بهبودیافتگان کرونا هم باید ماسک بزنند، توضیحاتی ارائه داد.

کرونا در ایران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، دکتر رضا ملک‌زاده عضو کمیته اجرایی مطالعه کارآزمایی بالینی درمان کووید۱۹ سازمان جهانی بهداشت در پاسخ به این پرسش که چرا بهبودیافتگان کووید۱۹ هم باید ماسک بزنند و پروتکل‌ها را رعایت کنند، گفت: آنتی‌بادی در بدن فرد آلوده به ویروس، یک ماه بعد از ابتلا افزایش می‌یابد و به اوج می‌رسد. این درواقع مرحله اول تولید آنتی‌بادی است که سیستم ایمنی فرد برای مبارزه با ویروس و دفع آن، تلاش می‌کند و پس از دفع ویروس، غلظت آنتی‌بادی کاهش می‌یابد ولی تولیدش ادامه‌دار است و اصلاً به صفر نمی‌رسد.

وی ادامه داد: اگر فرد مبتلا، با ویروس تماس مجدد داشته باشد، آنتی‌بادی دوباره افزایش می‌یابد. این حالت برای بسیاری از عفونت‌های دیگر نیز وجود دارد و معنای آن ابتلای مجدد به عفونت نیست.

ملک‌زاده گفت: نکته مهم این است که حتی مبتلایان بهبودیافته که تست آنها منفی شده و بدنشان دارای آنتی‌بادی هست هم ممکن است دوباره در معرض ویروس قرار گیرند و ویروس را بدون داشتن علائم بالینی منتقل کنند.

وی افزود: از آنجا که ویروس کرونا تاکنون جهش‌های متعددی داشته، محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا احتمال ابتلای مجدد بهبودیافتگان به ویروسِ جهش‌یافته‌ی کرونا وجود دارد یا نه؟ بناببراین این موضوع هنوز قطعی نیست. به همین دلیل تاکید می‌شود همه افراد چه آنها که مبتلا شده و بهبود یافته‌اند و چه آنها که مبتلا نشده‌اند، حتما ماسک بزنند، فاصله‌ها را رعایت کنند و دست‌های خود را مرتب بشویند.

کد خبر 573599

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha