به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، رئیس اتحادیه قنادان و شیرینیفروشان استان قزوین با بیان اینکه در حال حاضر روغن مخصوص قنادی در بازار وجود ندارد، اظهار کرد: قیمت هر حلب ۱۶ کیلویی روغن نباتی برای پخت شیرینی خشک در یک سال اخیر ۵ برابر شده است.
نصرتاله حیدری با یادآوری اینکه نبود روغن در حال حاضر روی قیمت شیرینی اثری ندارد، افزود: دلیل این بیاثر بودن این است که شیرینی نرخ مصوب دارد که معمولاً این نرخ سالانه تغییر میکند. البته در شرایط فعلی که مواد اولیه مدام افزایش قیمت دارند، نرخ مصوب شیرینی هر ۶ ماه تا ۹ ماه افزایش پیدا میکند.
این فعال صنفی با اشاره به بیاثر بودن نبود روغن روی تولید و پخت شیرینیهای تر گفت: از آنجایی که ماده اولیه اصلی شیرینی تر خامه است، پخت شیرینی تر با همان قوت قبلی ادامه دارد؛ اما در ۲ ماه گذشته با توجه به اینکه خامه کیلویی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان گران شده، شیرینی تر بسته به نوعش بین ۳۰ درصد گرانتر شده است.
حیدری ادامه داد: در حال حاضر تمام شیرینی فروشیهای شهر قزوین به عرضه شیرینی تر مشغول هستند و به دلیل کمبود شدید روغن نباتی خبری از شیرینی خشک در قفسههای آنها نیست.
رئیس اتحادیه قنادان و شیرینیفروشان استان، شیرینی گل محمدی، کرهای، پای سیب و زبان را پرمصرفترین شیرینیهای خشک در قزوین دانست و گفت: با توجه به اینکه پخت شیرینی خشک وابسته به روغن نباتی است، در حال حاضر پخت شیرینی خشک در استان قزوین ۸۰ درصد کاهش یافته است.
حیدری اضافه کرد: البته در حال حاضر که بنا به مصوبه ستاد ملی کرونا شیرینیفروشیها را راس ساعت ۶ عصر تعطیل میکنند، دیگر کسی نمیتواند شیرینی بخرد؛ چرا که مردم معمولاً ساعات غروب و شب شیرینی میخرند و ساعت طلایی فروش شیرینیفروشیها هم از ساعت ۶ به بعد است. بنابراین با توجه به این مصوبه ستاد کرونا برخی از مغازههای شیرینیفروشی قزوین عملاً به مدت یک ماه کار خود را تعطیل کرده و خانهنشین شدهاند.
وی با بیان اینکه بیشتر شیرینیهای سنتی قزوین با روغن نباتی و درصد خیلی کمی هم با روغن حیوانی پخته میشوند، ادامه داد: شیرینیهای سنتی قزوین مانند اتابکی، حاجکریمی، نون چایی، نون نخودی و کسمه خیلی کممصرف هستند و فقط در شب عید به مقدار زیاد پخته میشوند و در همان برهه زمانی هم فروش خوبی دارند.
رئیس اتاق اصناف استان قزوین هم با اشاره به گرانی مواد اولیه تولید شیرینی و شکلات در استان و کل کشور گفت: با وجود قیمتهای نجومی مواد اولیهای مانند روغن، هل، آرد برنج و زعفران پخت شیرینی سنتی با قیمتهای امروز برای شیرینیفروشهای ما صرفه اقتصادی ندارد.
محمد فرجزادهها با ذکر اینکه باقوای سنتی یا باقلوای لوزی معروفترین و پرطرفدارترین شیرینی سنتی قزوین است، تصریح کرد: با توجه به اینکه بادام، پسته و زعفران جزو مواد اولیه این نوع شیرینی هستند، در حال حاضر پخت باقوای سنتی قزوین با این مواد اولیه برای قناد ریسک فراوانی دارد و اگر شیرینی پختهشده به فروش نرسد، ضررهای میلیاردی را نصیب قناد و تولیدکننده شیرینی سنتی میکند.
وی افزود: با توجه به نبود روغن، گرانی سرسامآور مواد اولیه و نرخهای مصوب موجود باید دولت فکری به حال صنف قناد و شیرینیفروش کند تا در این روزگار کرونایی بتوانند حداقل شیرینیهای تولیدشده خود را بفروشند تا حداقل جلوی ضرر هنگفت آنها گرفته شود.
نظر شما