ارزش افزوده بالای تولید ژل رویال زنبور عسل در بازارهای جهانی سبب شده زنبورداران مشهدی هم تولید این محصول را در دستور کار خود قرار دهند.

ژل رویال

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت: مشهد به رغم شرایط آب و هوایی مناسب و داشتن صنعت زنبورداری قوی، در سال‌های گذشته تنها به تولید عسل می‌پرداخت و به دیگر محصولات متنوع زنبور عسل همچون تولید ژل رویال و موم توجه چندانی نداشت در حالی که این ماده مغذی دارای ارزش بالایی است.

امید طهماسبی‌زاده افزود: عسل مهمترین محصول زنبور عسل است که توسط زنبورهای کارگر تولید می‌شود، اما فعالیت زنبورهای کارگر منحصر به تولید عسل نیست و محصولاتی همچون ژل رویال و موم را نیز تولید می‌کنند. ژل رویال (royal jelly) به عناوین دیگری همچون شاه انگبین، شیر زنبور عسل، شهد شاهانه و غذای ملکه نیز شهرت دارد؛ این ماده بسیار مغذی و نیروبخش بوده و در واقع به عنوان غنی‌ترین ماده مغذی بیولوژیک شناخته شده است. این ماده از گذشته‌های دور به عنوان اکسیر جوانی و مایه حیات در طب باستان استفاده می‌شد و اکنون نیز در کشورهای پیشرفته جهان استفاده طبی از آن بر پایه تحقیقات دانشمندان در دانشگاه‌ها و موسسه‌های تحقیقاتی معتبر رایج است.

وی تصریح کرد: زنبورداران تنها نباید به تولید تک محصولی همچون عسل اکتفا کنند بلکه این صنعت نیازمند توسعه است و انتظار می‌رود تولیدات متنوعی همچون گرده، موم و ژل رویال نیز مورد توجه فعالان باشد.

مدیر جهاد کشاورزی مشهد درباره تولید ژل رویال تاکید کرد: تولید ژل رویال در کشور از کمترین سطح تولید برخوردار است، اما با تلاش‌های تحقیقاتی و آموزشی صورت گرفته توانستند ژل رویال تولید کنند که استمرار و توسعه آن نیازمند برنامه‌ریزی است. برای تنوع در تولید محصولات صنعت زنبورداری، موضوع دانش و ارتقای سطح علمی زنبورداران در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 542719

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha