کاروانسرای شاه عباسی نیک‌پی زنجان سال‌هاست در سایه بی‌توجهی‌ مسئولان به محل نگهداری دام و انبار پیاز تبدیل شده است.

کاروانسرای نیک پی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تسنیم، یکی از بناهای تاریخی زنجان که با قدمت ۵۶۰ ساله به کمال فراموشی سپرده شده، کاروانسرای نیک‌پی است که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و یکی از همان ۹۹۹ کاروانسرایی است که در جای جای ایران ساخته شده است.  

این بنای ارزشمند در زمان شاه عباس دوم در یکی از مسیرهای مهم بازرگانی فلات ایران ساخته شد و بیشتر تجار ایرانی و خارجی به دلیل قرارگیری در مسیر جاده ابریشم برای استراحت و ادامه مسیر چند روز در آن اسکان می‌یافتند.

اما در طول سال‌های اخیر این بنای تاریخی کاملا به دست فراموشی سپرده شده است، بی‌توجه مسئولان سبب شده تا چند سال این بنا توسط روستائیان برای نگهداری دام و علوفه استفاده شود. اخیرا نیز این بنای ۵۶۰ ساله تنها به عنوان انبار پیاز استفاده می‌شد و انگار تنها بازدیدکنندگان از این کاروانسرا چوپانان و کشاورزانی بودند که آن را تحت تصرف درآورده‌ بودند.

انصراف سرمایه‌گذار

شهردار نیک‌پی در این‌باره گفت: اواخر سال گذشته شهرداری نیک‌پی با مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و اداره اوقاف جلسه‌ای تشکیل داد تا در مورد کاروانسرای نیک‌پی تصمیم‌گیری کنند.

مجتبی شریفی اظهار کرد: قرار بر سرمایه‌گذاری شخصی بر روی بنای تاریخی کاروانسرای شاه عباسی بود و اداره میراث فرهنگی نیز قول مساعد برای اختصاص تسهیلات ویژه برای پیشبرد این هدف قرار داده بود.

وی افزود: سرمایه‌گذار قصد ترمیم بنای شاه‌عباسی و تبدیل این کاروانسرا به مکان بوم‌گردی را داشت اما با شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مکان‌های گردشگری از انجام این امر امتناع کرد و دوباره این ظرفیت همچنان به حال خود رها شد.

شریفی با انتقاد از این ‌که در طول هشت سال گذشته هیچ ترمیم و بازسازی بر روی این بنا انجام نشده است، ادامه داد: ترمیم‌های قبلی نیز بسیار جزئی بوده و نتوانسته مرحمی بر زخم‌های این بنای تاریخی باشد.

شهردار نیک‌پی بیان کرد: اداره میراث فرهنگی و اوقاف هیچ کمکی برای حفظ این بنای ارزشمند تاریخی نمی‌کنند. حتی به استاندار، فرماندار و اعضای شورای شهر نامه ارسال و درخواست رسیدگی و کمک کردیم، اما تا حال حاضر هیچ اقدامی انجام نگرفته است.

وی با اشاره به این ‌که در طول سال‌های متمادی بنای شاه‌عباسی نیک‌پی به عنوان محل نگه‌داری دام و انبار علوفه استفاده می‌شد، گفت: حتی سال گذشته این مکان توسط اداره اوقاف اجاره داده و تبدیل به انبار پیاز کشاورزان شد که با پیگیری‌های انجام شده در حال حاضر هیچ استفاده‌ای توسط کشاورزان از بنا انجام نمی‌گیرد.

شریفی افزود: چند سال است که نام شهر برای روستای نیک‌پی انتخاب شده، اما هیچ امکاناتی در اختیار آن قرار نمی‌گیرد تا درآمد پایدار شهری داشته باشد.

به گفته وی، حقوق کارکنان فضای سبز شهری به دلیل نبود درآمد، چند ماه دیرتر پرداخت می‌شود، در حالی که اگر بنای شاه‌عباسی بازسازی و تبدیل به مکان گردشگری شود می‌تواند درآمدی را برای این شهر ایجاد کند و اندکی از مشکلات ساکنان و شهرداری بکاهد.

کد خبر 536678

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha