مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم گفت: سازمان برنامه و بودجه برای اجرای ساخت هزار واحد مسکن خانواده‌های کم‌بضاعت روستایی در این استان ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات تخصیص داد.

مسکن روستایی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، داریوش بلدی روز سه‌شنبه ۱۷ تیر افزود: با اجرای این طرح که خردادماه سال ۱۴۰۰ تکمیل می‌شود، تعداد خانه‌های روستایی مقاوم شده قم از ۵۰ به ۶۲ درصد افزایش می‌یابد.

وی ‌ادامه داد: هدف از اجرای این طرح، تامین مسکن خانواده‌های کم بضاعت روستایی است و به منظور شناسایی خانواده‌های کم‌بضاعت در روستاهای قم، جلسه‌هایی با شوراهای اسلامی،‌بخشداران و دهیاران در حال برگزاری است تا افرادی که خانه نامناسب یا سازه غیرمقاوم دارند و یا اینکه فاقد مسکن هستند، شناسایی شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم افزود: خانواده‌هایی که خانه قدیمی و با غیرمقاوم دارند، منزل آنان تخریب و خانه جدید و مقاوم برای آنها ساخته می‌شود ضمن اینکه برای خانواده‌های فاقد مسکن نیز در صورتی که بنیاد مسکن زمینی در آن روستا داشته باشد، علاوه بر پرداخت تسهیلات و ساخت مسکن، زمین مورد نیاز نیز تامین خواهد شد.

وی گفت: برای ساخت هر خانه ۸۰۰ میلیون ریال شامل ۳۰۰ میلیون ریال وام بلاعوض و ۵۰۰ میلیون ریال وام با دوره بازپرداخت ۱۳ ساله با سود ۴ درصد درنظر گرفته شده ضمن اینکه نقشه، نظارت و پروانه ساخت این مسکن‌ها نیز به صورت رایگان است.

بلدی اظهار داشت: روند شناسایی خانواده‌های نیازمند در ۲۰۰ روستای قم از همان روز امضای تفاهم نامه آغازشده است و اولویت اصلی در این طرح، ساماندهی خانواده‌های کم بضاعت در همان روستای محل اقامت خود است و تمام تلاش‌ها در این زمینه است که حتی خانواده‌ای از یک روستا به روستای دیگر نیز انتقال داده نشود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم افزود: همزمان با امضای تفاهم‌نامه ساخت یک‌هزار واحد مسکن روستایی در قم، علاوه بر افتتاح ۹ هزار و صدمین ساختمان روستایی مقاوم شده استان، کلنگ ساخت نخستین واحد این طرح توسط  محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در روستای خورآباد قم به زمین زده شد.

وی گفت: خانواده‌هایی که توان ساخت منزل را نداشته باشند، بنیاد مسکن علاوه بر انجام رایگان تهیه نقشه، نظارت و پروانه ساخت، پیمانکار ساخت برای احداث این خانه‌ها نیز خود انتخاب می‌کند، ولی خانواده‌هایی که خود توان ساخت داشته باشند، به خود آنها واگذار می‌شود.

بلدی با تاکید بر اینکه خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در اولویت این طرح هستند،‌ اظهار داشت: طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی از سال ۱۳۸۴ در کشور آغاز که تا کنون حدود ۵۰ درصد شامل ۹ هزار و ۱۰۰ مسکن از خانه های روستایی قم در قالب این طرح مقاوم‌سازی شده‌است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم ادامه داد: افرادی که تاکنون موفق به بازسازی و مقاوم‌سازی خانه‌های خود در روستاهای استان نشده‌اند، کسانی هستند که بضاعت لازم برای این کار را نداشته و تنها با دادن تسهیلات امکان بازسازی خانه‌های خود را نداشتند که با عملیاتی شدن ساخت یک هزار مسکن بخش مهمی از این خانواده‌ها صاحب مسکن‌های مقاوم و بهسازی شده می‌شوند.

وی گفت: هم اکنون بخشی از خانه‌های مناطق روستایی قم توان مقاومت در برابر کوچکترین زمین لرزه را ندارند که شناسایی و مقاوم‌سازی آنها دردستور کار این طرح قرار دارد.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

کد خبر 528702

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha