مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
۰ نفر

قیمت لوازم ‌خانگی در همدان نسبت به سال گذشته افزایش قابل ‌توجه داشته و با افزایش بیش از ۶۰ درصدی نرخ‌ها در برخی کالاها روبرو هستیم که ضرورت نظارت بیشتر بر بازار را گوشزد می‌کند.

لوازم خانگی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر، گرانی‌ها یکی پس از دیگری جای خود را عوض می‌کنند از مسکن، خودرو، گوشت، مرغ و مایحتاج زندگی مردم تا به امروز که این گرانی‌ها به لوازم‌خانگی رسیده و با کمبود شدید و گرانی آن در همدان مواجه هستیم.

شمردن صفرهای چک‌های پرداختی برای خرید برای خریداران سرگیجه‌آور شده و از یخچال ساده ۳۷ میلیون تومانی، ماشین لباسشویی ۲۰ میلیون تومانی تا جاروبرقی ۷ میلیون تومانی نفس اقتصاد هر خانواده‌ای که این روزها جوان دم بخت در خانه دارد را بریده است.

کسانی که از قبل ازدواج‌کرده‌اند باید لوازم‌خانگی مورداستفاده در منزل خود را به‌خوبی مراقبت کنند چراکه در صورت خراب شدن باید قید عوض کردن آن را بزنند هرچند که این روزها شاهد شلوغی بسیار زیاد تعمیرگاه‌های لوازم‌خانگی در همدان نیز هستیم.

وضعیت کسانی که قصد تشکیل زندگی مشترک دارند که داستانی بس مفصل دارد چراکه حتی با این قیمت‌های عجیب در تهیه ملزومات اولیه زندگی خود مانده‌اند؛ مغازه‌دارها می‌گویند زوج‌های جوان و خانواده‌های آنان با دیدن قیمت‌ها در تهیه لوازم‌خانگی دچار مشکل هستند کما اینکه مغازه‌داران ‌هم‌ توان خرید لوازم‌خانگی آن‌چنانی و خارجی برای عرضه را ندارد و مصرف‌کننده نیز توان خرید کالاهای خارجی را در خود نمی‌بیند.

دقیق که می‌شویم وجود سودجویانی در این بازار نیز دور از ذهن نیست به‌طوری‌که لوازم‌خانگی را احتکار کرده‌اند و همین امر سبب گرانی باورنکردنی این لوازم شده است.

یکی از فروشندگان لوازم‌خانگی بیان کرد: به‌شدت با کاهش تعداد مشتری مواجه هستیم، علت اصلی گرانی‌ها فروشندگان لوازم‌خانگی نیستند چون اگر بنده جنس ارزان بیاورم و در مغازه موجودی داشته باشم به‌طورقطع فروش بیشتر و سود بیشتری خواهم کرد و درنتیجه سود بنده درفروش محصول و ارزانی کالا است.

محمد زمانی افزود: وقتی یک یخچال‌فریزر دوقلو تا ۳۷ میلیون تومان فروخته می‌شود به‌طورقطع کمتر خریداری توان خرید این محصول را از بنده دارد و شاید من باید چند سال این محصول را در مغازه‌ام نگاه‌دارم که شاید یک خانواده پیدا شود که بتواند این یخچال را از بنده خریداری کند.

وی اظهارکرد: نوسان قیمت لوازم‌خانگی به‌شدت در چند ماه گذشته محسوس بوده است، مردمی که واقعاً نیاز دارند و باید لوازم‌خانگی تهیه کنند در حال حاضر نسبت به خرید دست نگه‌داشته‌اند که شاید اگر کالا را نخرند ارزان‌تر شود و همین موضوع یک رکورد و بی‌ثباتی در بازار ایجاد کرده و فروشندگانی که اجاره‌های چندین میلیونی در همدان پرداخت می‌کنند نیز در بازار کسب‌وکار دچار مشکل شده‌اند.

این فروشنده لوازم‌خانگی گفت: فروشندگان توان جایگزین کردن محصولات خود را نیز ندارند، در حال حاضر یخچال، ماشین لباس‌شویی و هر محصول لوازم‌خانگی که ما خریداری کرده‌ایم اگر بفروشیم نه‌تنها سودی نمی‌کنیم بلکه باید چندین برابر هم پول از جیب خودروی آن بگذاریم تا محصول را جایگزین کنیم.

زمانی عنوان کرد: دلال‌ها و تولیدکنندگان دلایل اصلی این گرانی هستند و درگذشته هم ما با مشکلات تحریم مواجه بودیم اما از این‌چنین تلاطمی خبری نبود.

وی بیان کرد: محصولات خارجی اگر گران شده‌اند حرفی نیست اما شاهد هستیم محصولات لوازم‌خانگی که در کشورمان تولید می‌شود نیز در عرض چند ماه ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند، قیمت یخچال ایرانی ۴ میلیون تومانی به ۷ میلیون تومان رسیده است.

زمانی گفت: امروز به‌ناچار مردم مجبور به خرید کالای ایرانی شده‌اند و دلیل آن‌هم کیفیت کالای ایرانی نیست بلکه دیگر جنس خارجی در بازار نیست و دوم اینکه ارزان‌تر بودن اجناس ایرانی دلیل این استقبال مردم است.

این فروشنده لوازم‌خانگی عنوان کرد: باید نظارت دقیق و شدیدی بر تولیدکنندگان ایرانی لوازم‌خانگی و قطعات وجود داشته باشد.

زوج جوان ‌همدانی نیز که به‌تازگی قصد تشکیل خانواده را دارند با اشاره به عدم توان مالی خود در خرید کالاهای موردنیاز زندگی اظهار کردند: امروز تشکیل زندگی برای جوان ایرانی بسیار سخت شده و کمتر کسی از پس هزینه‌های زندگی برمی‌آید در همدان حتی اجاره یک آپارتمان کوچک ۵۰ متری هم به آرزو تبدیل‌شده و باید برای اجاره این آپارتمان حداقل بالای ۵۰ میلیون تومان پیش و اجاره میلیونی داد.

این زوج جوان عنوان کردند: تهیه لوازم‌خانگی هم حالا به آرزوی دست‌نیافتنی برای ما تبدیل‌شده و امیدوار بودیم رفته‌رفته کمی قیمت‌ها متعادل شود اما بازهم خبری از تعادل قیمت‌ها نیست و روز بروز قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

این زوج گفت: به فکر خرید لوازم استوک برای خانه هستیم، واقعاً توان خرید باقیمت‌های سرسام‌آور لوازم‌خانگی را نداریم و به دنبال این هستیم لوازم‌خانگی استوک را برای شروع زندگی انتخاب کنیم.

یکی دیگر از شهروندان‌ همدانی نیز بیان کرد: ۳ جوان مجرد در خانه‌دارم که زمان تشکیل خانواده برای آنها رسیده است اما با وضعیت موجود نمی‌توان قدمی در این زمینه برایشان برداشت، من یک بازنشسته هستم و حتی حقوق دریافتی بنده کفاف چرخاندن زندگی ما را نمی‌دهد.

گرانی‌های سرسام‌آور زندگی را بر مردم سخت کرده است

احمد انتظاری گفت: بیکاری دو نفر از جوانانم نیز فشاری مضاعف به لحاظ روحی و روانی ایجاد کرده است، با شرایط موجود و گرانی‌های سرسام‌آور زندگی بر مردم سخت شده است.

وی که در حال تماشای ویترین یک فروشگاه لوازم‌خانگی بود ادامه داد: قیمت‌ها را که می‌بینم باورم نمی‌شود باید برای خرید یک یخچال معمولی این‌همه هزینه کنیم.

یکی از کارشناسان بازار نیز  گفت: مدیریتی در بازار لوازم‌خانگی وجود ندارد، همه‌چیز را نمی‌شود گردن گرانی دلار و تحریم‌ها انداخت کالای خارجی وقتی کمیاب می‌شود به طبع آن در بازار گران شده و گرانی دلار هم بر روی قیمت آن تأثیر بیشتری می‌گذارد اما دلیل این را نمی‌فهمم که کالایی که در تهران و اصفهان تولید می‌شود چرا باید در عرض چند ماه ۸۰ درصد گران شود.

کامران صالحی افزود: گرانی کالاهای ایرانی نشان‌دهنده عدم نظارت و بی‌کفایتی مسئولان است چراکه یا تولیدکنندگان حاضر به عرضه در بازار نیستند یا در انبارهایشان کالاها را احتکار می‌کنند و یک مثال آن‌هم در بازار خودرو که کارخانه خودرو را ۷۰ میلیون قیمت‌گذاری می‌کند اما در بازار ۱۲۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

وی اظهارکرد: مردم هم دیگر امیدی به ارزانی و تدبیر مسئولان ندارند، به همین دلیل هراندازه هم یک کالا گران شود بازهم مردم این کالا را از ترس اینکه بازهم گران‌تر شود خریداری می‌کنند و مسئولان نیز از این داستان سوءاستفاده کرده و به دنبال تغییر شرایط نیستند.

این کارشناس حوزه بازار عنوان کرد: امروز مافیا، دلالان و کاسبان تحریم تمام مایحتاج مردم را قیمت‌گذاری می‌کنند و عملاً دولت از این چرخه خارج‌شده است.

صالحی بیان کرد: پدری که باید برای دو دختر خود جهیزیه تهیه کند چه گناهی کرده است که باید فشار مضاعف گرانی‌ها را متحمل شود، امروز تولیدکننده نیز تنها به فکر منافع شخصی و سود خود است و بر اساس قیمت تمام‌شده برای کالای خود قیمت‌گذاری نمی‌کند بلکه به شرایط بازار و قیمت مشابه کالای خارجی نگاه می‌کند.

تهیه جهیزیه برای یک نوعروس حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد

وی گفت: با یک حساب سرانگشتی تهیه جهیزیه برای یک نوعروس آن‌هم با لوازم ضروری زندگی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد، در شرایط موجود تنها ضرر کننده اصلی مردم هستند که باید این‌سو مدیریت مسئولان را تحمل کنند.

با این تفاسیر آنچه مسلم است گرانی‌ها کمر مردم را خم کرده و هرروز نیز بیشتر و بیشتر می‌شود حال‌آنکه مسئولانی که عهده‌دار تنظیم بازار هستند باید چاره‌ای برای این وضعیت بیندیشند تا بیش از این نارضایتی مردم رقم نخورد.

کد خبر 527164

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha