فرماندار شهرستان پاوه که فرماندهی عملیات اطفاء حریق  ارتفاعات منطقه حفاظت‌شده «بوزین و مرخیل» را بر عهده دارد، جزییاتی از جان باختن سه نفر در زمان مهار آتش‌سوزی مراتع این منطقه را تشریح کرد.

آتش سوزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، پرویز ایده‌پور دوشنبه نهم تیر توضیح داد: ساعت چهار بعدازظهر یک‌شنبه به همراه بخشداران نوسود و باینگان و تعدادی از همکاران راهی ارتفاعات «ماسان» در حدفاصل ارتفاعات بوزین به سمت رودخانه سیروان شدیم.

وی گفت: پیش از حضور ما نیروهای محیط‌زیست، هلال‌احمر، منابع طبیعی و مردم بومی برای خاموش کردن آتش در منطقه حضور داشتند، تعدادی از این نیروها پیش از رسیدن ما به منطقه برای خاموش کردن آتش راهی ارتفاعات شده بودند.

فرماندار پاوه افزود: پس از ساعتی وزش باد شدید از سمت رودخانه سیروان به سمت مرکز آتش وزیدن کرد، با توجه به جنگلی و صعب‌العبور بودن منطقه و پوشش گیاهی بسیار گسترده وزش باد منجر به ایجاد حریق گسترده در منطقه شد.

ایده‌پور گفت: سه نفر از افرادی که در منطقه حضور داشتند به دلیل گستردگی آتش و ارتفاع بالا شعله‌ها در قسمت جنوبی صحنه آتش‌سوزی گرفتار آتش شدند.

وی ادامه داد: پس‌ ازاین‌که شعله‌های گسترده آتش از محل حضور این افراد عبور کرد و در منطقه دود غلیظ مشاهده می‌شد تعدادی از نیروهای امدادی راهی منطقه شدند اما متأسفانه پیکر بی‌جان این عزیزان را مشاهده کردند.

فرماندار شهرستان پاوه گفت: برخی از رسانه‌ها مرگ این افراد را براثر انفجار مین عنوان کرده‌اند، در روز گذشته در ساعاتی که عملیات اطفاء حریق انجام شد، هیچ انفجار مینی به ثبت نرسیده است.

در این حادثه «مختارخندانی» از مؤسسین انجمن ژیوای شهرستان پاوه، «یاسین کریمی» عضو کمیته عملیاتی این انجمن و نیز «بلال امینی» از نیروهای مردمی جان خود را از دست دادند.

از روز پنجشنبه آتش‌به‌جان منطقه بوزین و مرخیل افتاده و نیروهای امدادگر و مردمی توانستند تا غروب روز شنبه آتش را مهار کنند.

اما شادی مهار آتش عمرش کوتاه بود و از امروز خبر سر برآوردن آتش زیرخاکستر دوباره کام طبیعت دوستان را تلخ کرد.

با توجه به صعب‌العبور بودن این منطقه مهار آتش با نیروی انسانی کار بسیار دشواری است به‌گونه‌ای که مدیرکل محیط‌زیست استان کرمانشاه عصر امروز گفت: آتش فقط با دست و دستگاه دمنده خاموش می‌شود و هرجا که جاده دسترسی داشته باشد نیز خودرو آتش‌نشانی به کمک می‌آید.

فریدون یاوری افزود: صعب‌العبور بودن و مین‌گذاری در این منطقه مرزی ایجاب می‌کند که آتش‌سوزی با کمک هواپیما یا بالگرد آب‌پاش خاموش شود اما ظاهراً اصلاً چنین موضوعی در حفاظت از محیط‌زیست ما جایگاهی ندارد.

وی اضافه کرد: ای‌کاش برای هرچند استان یک سایت مجهز به هواپیما یا بالگرد آب‌پاش تعریف می‌شد چراکه به گفته او در منطقه‌ای مانند بوزین و مرخیل به دلیل صعب‌العبور بودن و شیب تند، امکان سقوط امدادگران بسیار زیاد است.

طبق برآوردی که مدیرکل محیط‌زیست کرمانشاه دارد تا غروب روز شنبه آتش‌به‌جان ۴۳۰ هکتار از منطقه افتاده و پوشش گیاهی آنجا را نابود کرده است؛ البته به گفته یاوری طبق بررسی نقشه‌های هوایی پوشش جنگلی کمتر آسیب‌دیده است.

منطقه حفاظت‌شده بوزین و مرخیل باهدف حمایت از گونه با ارزش شوکا و ارزش‌های رویشگاهی با مساحت ۲۳ هزار و ۷۲۴ هکتار در پاییز ۱۳۷۴ به‌عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع و در سال ۱۳۷۸ حفاظت‌شده اعلام شد.

شهرستان پاوه در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در منطقه‌ای کوهستانی واقع‌شده که بیش از ۷۷ هزار هکتار منابع ملی شامل جنگل و مرتع دارد، منطقه حفاظت‌شده بوزین و مرخیل حدود ۲۳ هزار ۷۲۴ هکتار مساحت دارد و در منطقه صفر مرزی در بخش باینگان واقع‌شده است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک‌میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

کد خبر 526627

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha