بی‌توجهی مردم به هشدارهای مسئولان بهداشت و درمان می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد، اما با طولانی‌شدن روند شیوع ویروس کرونا کم‌کم مردم از رعایت پروتکل‌های اجتماعی و بحث فاصله‌گذاری اجتماعی خسته شدند و دیگر مانند روزهای اول مقید به استفاده از ماسک نیستند.  

ماسک فیلتردار

به گزارش همشهری انلاین به نقل از ایسنا، تقریبا نزدیک به چهارماه از مثبت شدن تست اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در کشور می‌گذرد، در روزهای ابتدایی پس از انتشار اخبار اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور و بالطبع آن در چهارمحال و بختیاری موجی از نگرانی در بین افراد جامعه ایجاد شد، برای اولین بار در کشور موضوعی به نام قرنطینه خانگی مطرح شد و بسیاری از افراد در هفته‌های ابتدایی شیوع این ویروس با دقت و حساسیت بالایی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند و جز در موارد ضروری از منزل خارج نمی‌شدند.  

اما با طولانی‌شدن روند شیوع ویروس کرونا کم کم مردم از رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بحث فاصله‌گذاری اجتماعی خسته شدند و همانند گذشته مهمانی‌های خانوادگی، شرکت در مجالس شادی و عزا، حضور در مراکز تفریحی و بازار از سر گرفته شده شد، این مسأله موجب شد بسیاری از استان‌ها برای بار دوم دچار پیک ابتلا به کرونا شوند و آمار مبتلایان به این ویروس در آن‌ها به‌شدت افزایش پیدا کند.  

زدن ماسک و شست‌وشوی دست‌ها به مدت حداقل ۲۰ ثانیه یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از ویروس کرونا است، اما بر خلاف روزهای اول شیوع این ویروس مردم دیگر اعتقادی به زدن ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارند و فکر می‌کنند ماسک تاثیر چندانی در پیشگیری از این ویروس ندارد یا شاید فکر می‌کنند از شدت بیماری‌زایی این ویروس کاسته شده است.  

یکی از بانوان هم‌استانی در خصوص علت استفاده نکردن از ماسک در این شرایط گفت: روزهای ابتدایی شیوع ویروس به شدت مقید به استفاده از ماسک و دستکش و حتی شیلد صورت بودم، اما واقعا استفاده از این وسایل برای مدت طولانی بسیار سخت است.  

وی افزود: با گرم شدن هوا استفاده از ماسک و دستکش بسیار سخت است، پزشکان نیز گفتند با گرم شدن هوا از شدت بیماری کم می‌شود.  

یکی از رانندگان تاکسی در پاسخ به سوال خبرنگار که چرا از ماسک استفاده نمی‌کنید، گرانی ماسک را عنوان و اظهار کرد: ماسک گران است و توان خرید روزانه وسایل حفاظتی را ندارم.  

زمانی که ماسک بسته‌بندی شده را تحویل او دادم تشکر کرد، ماسک را در جیبش قرار داد و گفت برای روز مبادا.  

به نظر می‌رسد مردم ترس اولیه از ابتلا به ویروس کرونا را از دست داده‌اند و دیگر مانند گذشته خود را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نمی‌دانند، شاید شیوه‌های اولیه اطلاع‌رسانی هشدار گونه در برابر ویروس کرونا تاثیر خود را از دست داده‌ و نیاز است راهکارهای جدیدی برای ایجاد حساسیت در مردم از خطرات این ویروس ارائه شود.  

بی‌توجهی مردم به هشدارهای مسئولان بهداشت ودرمان می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد، نیاز است خطرات رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی با شیوه‌های جدید و با راه‌اندازی کمپین‌های نظیر " من ماسک میزنم تا از تو محافظت کنم" در کشور راه‌اندازی شود تا مردم بدانند در قبال سلامت یکدیگر مسئول هستند.  

حداقل ۲۰ درصد ریه فرد در افراد بدون علامت مبتلا به کرونا تخریب می‌شود

سید راشد جزایری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار کرد: ۹۰ درصد راه انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان است و تنها ۱۰ درصد از طریق سطوح منتقل می‌شود.  

وی افزود: یکی از مهم‌ترین و موثرترین راه‌های پیشگیری از انتقال ویروس حفاظت شخصی با استفاده از ماسک است، ماسک N۹۵ و ماسک سه لایه پزشکی بین ۸۵ تا ۹۵ درصد از انتقال ویروس از انسان به انسان محافظت می‌کند.  

جزایری افزود: ماسک یک وسیله دو طرفه برای محافظت است، استفاده از ماسک برای بیماران ضروری است تا این ویروس را منتقل نکنند، همچنین افراد سالم وقتی از ماسک استفاده می‌کنند از ابتلا به این ویروس از افراد ناقل بدون علامت جلوگیری می‌کنند.  

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان کرد: رفتارهایی از این ویروس در حال آشکار شدن است، همچنین تغییر فصل و گرم شدن هوا تا حدودی شدت بیماری‌زایی را کم کرده است، اگر در ابتدای شیوع تعداد مبتلایان بالا می‌رفت و این ویروس با آنفلوآنزا ترکیب می‌شد قطعا شدت بیماری‌زایی و مرگ و میر نیز افزایش پیدا می‌کرد.  

وی خاطرنشان کرد: اما هم‌چنان ما به ابعاد پنهان ویروس کرونا واقف نیستیم، نزدیک به ۸۰ درصد مبتلایان بدون علامت و تنها ۲۰ درصد با علائم شدید هستند، نباید این ویروس را ساده بگیریم.  

جزایری توضیح داد: به طور مثال اگر فردی به ویروس کرونا مبتلا شود، اما هیچ‌گونه علامتی نداشته باشد، حداقل ۲۰ درصد ریه فرد تخریب می‌شود، این فرد در میانسالی و سالمندی ناتوان و حدود ۵ تا ۱۵ سال امید به زندگی در فرد کاهش پیدا می‌کند.  

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان گفت: بی‌دقتی به کرونا در انسان می‌تواند عوارضی را ایجاد کند و با تخریب بخشی از ریه تا حدود ۱۵ سال عمر مفید انسان را کاهش کند.  

کد خبر 525740

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha