معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان با در اختیار داشتن بیشترین سطح باغ‌های گیلاس در مقایسه با دیگر استان‌های کشور، بزرگترین تولیدکننده این میوه پرمشتری در ایران است.

گیلاس

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علی ساربان سه‌شنبه سوم تیرماه به مناسبت "روز باغ گیلاس" افزود: هم‌اکنون سطح باغات گیلاس استان شش هزار و ۶۶۴ هکتار است که شش هزار و ۱۲۵ هکتار آن را باغهای بارور تشکیل می‌دهند.

وی گفت: سال ۹۸ باغ‌داران خراسان رضوی ۶.۵ تن در هکتار گیلاس تولید کردند که این میزان امسال بخاطر پدیده سرمازدگی فروردین‌ماه به میزان ۵۰ درصد کاهش یافت.  

معاون جهادکشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۸ هزار تن گیلاس از باغ‌های این استان برداشت شود.  

وی همچنین مهمترین ارقام گیلاس تولید خراسان رضوی را "تک‌دانه مشهد و گیلاس سیاه" عنوان کرد و گفت: بیشترین سطح باغ‌های گیلاس استان به ترتیب در شهرستان‌های چناران، طرقبه‌شاندیز و نیشابور قرار دارند.  

۳۶۳ هزار بهره‌بردار فعال در بخش کشاورزی خراسان رضوی سالانه هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی تولید می‌کنند.

سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود.

بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.  

گیلاس میوه‌ای کوچک ویژه تابستان، بسیار خوشمزه، مفید، آبدار و ملین است.  

هر درخت در یک فصل حدود هفت هزار عدد گیلاس می‌دهد. رنگ این میوه از زرد تا سیاه متغیر است اما معروفترین نوع آن‌که در خراسان به عمل می‌آید گیلاس قرمز است.

این میوه که از آن در تهیه فراورده‌های گوناگون همچون تارت، پای، آبمیوه، مربا و ژله استفاده می‌شود، نه تنها سرشار از مواد مغذی و ویتامین است بلکه به کالری‌سوزی در بدن انسان کمک می‌کند لذا به توصیه متخصصان علوم تغذیه می‌تواند بعضا جایگزین غذاهای پرکالری شده و کالری مصرفی روزانه را کاهش دهد.

گیلاس بخاطر وجود مواد معدنی ضروری همچون آهن، کلسیم، انواع ویتامین‌ها به‌ویژه ویتامین ث که یک آنتی‌اکسیدان ضدسرطان قوی است و نیز ترکیبات مفیدی مانند بورون، ملاتونین و آنتی‌سیانین ارزش غذایی بالایی دارد.

"کمک به دستگاه ایمنی بدن برای ممانعت از ابتلا به سرماخوردگی، کمک به سلامت پوست، موثر در درمان بی‌خوابی، نقرس، آرتریت، رماتیسم، واریس، جلوگیری از التهاب بافت‌ها با تنظیم فرآیندهای متابولیک میزان اسید اوره در خون، مفید برای کلیه‌ها، کاهش سندرم متابولیک، ممانعت از سفت شدن رگ‌های خونی و تقویت قلب، مفید برای تصفیه خون در دستگاه گوارش، بهبود کارایی مفاصل بدن و کنترل گواتر مزمن" برخی از مهمترین فایده‌های گیلاس برای انسان هستند.

تمام قسمت‌های این میوه شامل گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه آن دارای کاربرد طبی و صنعتی هستند.

بهترین نوع گیلاس سفت و براق بوده و سوراخ و پاره نیست. گیلاس را بیش‌از دو روز در دمای اتاق نگه ندارید زیرا خواصش را از دست می‌دهد. همچنین باید توجه داشت که گیلاس مقدار زیادی فیبر دارد لذا پرخوری آن باعث ایجاد مشکلات گوارشی، درد و نفخ شکم می‌شود.

از دو سال پیش با نامگذاری روز مزرعه در کشور، در استان خراسان رضوی نیز جدول نامگذاری برخی روزها به نام برخی محصولات وزراعی و باغی تهیه شد که طبق آن دوم تیرماه روز باغ گیلاس نام دارد.

کد خبر 524823

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha