سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۶
۰ نفر

مردم شهرستان پلدختر هنوز نگرانند. آنها بعد از سیل بهار سال گذشته تاکنون از بابت امنیت ناشی از حوادث طبیعی احساس نگرانی دارند. بازسازی امتداد دیواره ساحلی که قرار بود تا پایان سال گذشته تکمیل شود، هنوز به اتمام نرسیده و این روزها ساکنین منطقه نگران‌اند با شروع فصل بارندگی باز هم اتفاقات تلخ و کابوس وار فرودین ۹۸ تکرار شود.

سیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، حادثه سیل ویرانگر ۱۲ فرودین سال ۹۸ شهرستان پلدختر هنوز از فکر و خاطر مردم درد کشیده این شهرستان پاک نشده. آنها خوب به خاطر دارند که چگونه سیل مقابل دیدگان‌شان خانه و زندگی‌شان را به تاراج برد و جز گل و لای و انبوهی از ویرانی چیزی باقی نگذاشت.

آن روز در چشم برهم زدنی بسیاری از تاسیسات و زیر ساخت‌های عمرانی پلدختر از جمله پل‌ها، جاده‌ها، زمین‌های کشاورزی، منازل مسکونی، کسب و کار اهالی شهر و روستاهای اطراف نیست و نابود شد و مردم پلدختر ماندند و حجم عظی‌می‌از ویرانی و خرابی‌های سیل.

آن روز خشم و طغیان رودخانه کشکان که شهرستان پلدختر را به ۲ قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند، با تخریب دیواره ساحلی که حکم حفاظ و حصاری برای شهرستان را دارد، وارد بخش غربی شد و خانه و کاشانه بسیاری از اهالی را ویران کرد.

پس از سیل به همت دولتمردان بخشی از دیواره ضلع غربی توسط شرکت سامان محیط تکمیل شد ولی هنوز بخش عمده‌ای از آن که مربوط به منطقه معروف به"سازمانی‌ها" است و آسیب‌پذیر ترین نقطه شهرستان محسوب می‌شود، بلاتکلیف‌مانده که همین مساله باعث نگرانی اهالی شده که مبادا با شدت بارش‌ها و بالاآمدن آب رودخانه باز هم خانه و زندگی‌شان را که به تازگی و با دشواری‌های بسیار ساخته‌اند را دوباره از دست بدهند.

یکی از اهالی شهرستان پلدختر گفت: بسیاری از اهالی "کوی سازمانی ها" به لحاظ مالی شرایط مناسبی ندارند و حتی تعدادی نیز  بعد از تخریب منازلشان هنوز قادر به تکمیل آنها نیستند و خانه‌هایشان نیمه کاره مانده است و فکر اینکه دوباره سیلاب به منطقه ورود کند نگران‌شان کرده است

علاوه بر این هنوز بخش عمده ای از زیر ساخت‌های منطقه بازسازی نشده و به وضعیت پیش از سیل بازنگشته که نمونه آن محور خرم آباد-پلدختر است که بدون هیچگونه اقدام جدی برای بازسازی و نوسازی آن به حال خود رها شده که برای رانندگان و مسافران یک خطر همیشگی است و تردد در آن به دلیل نبود ایمنی و استانداردهای لازم هر لحظه ‌می‌تواند خسارت جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

هیچ مانعی برابر ورود سیلاب به شهرستان وجود ندارد

یکی از ساکنین کوی سازمانی‌های شهرستان پلدختر می‌گوید: سیل ۱۲ فروردین ۹۸ خانه‌مان را به طور کامل تخریب کرد که با دریافت تسهیلات دولتی تاحدودی آن را بازسازی کردیم ولی به دلیل تکمیل نشدن دیواره ساحلی در بخش کوی سازمانی‌ها بسیار نگرانیم چرا که با آغاز بارندگی‌ها در پاییز امسال بدون هیچگونه مانعی سیلاب وارد خانه‌ها ‌می‌شود.

آرش رحمتی ادامه داد: خواسته به حق اهالی منطقه "کوی سازمانی‌ها" این است که پروژه احداث دیواره ساحلی که تنها تا نزدیکی استخر این شهرستان پیش رفته تا پایان کوی "سازمانی‌ها" ادامه پیدا کند چرا که در غیر این صورت با هر بارندگی باز هم بیم خرابی و ویرانی خانه و زندگی‌مان را داریم و واقعا امنیت جانی نداریم.

رحمتی ادامه داد: بیش از ۵۰۰ خانوار در کوی سازمانی‌ها زندگی می‌کنند و بعد از سیل و تخریب منازل شان برای بازسازی منازل شان خیلی هزینه کردند و خدا را خوش ن‌می‌آید با بارندگی‌های بعدی و با این تورمی‌که وجود دارد اهالی دوباره متحمل خسارت شوند.

مردم برای ماندن بلاتکلیفند

وی عنوان کرد: بسیاری از ساکنین "کوی سازمانی ها" به لحاظ مالی شرایط مناسبی ندارند و حتی تعدادی نیز  بعد از تخریب منازل شان هنوز قادر به بازسازی و تکمیل خانه‌های شان نشدند و به ناچار خانه‌ها را نیمه کاره رها کرده‌اند. فکر اینکه دوباره سیلاب وارد منطقه شود نگرانشان کرده و بین ماندن و رفتن بلاتکلیفند.

عضو شورای شهر پلدختر: برای ساخت ادامه دیواره ساحلی شهرستان پلدختر در ضلع غربی اعضای شورای شهر و اهالی "کوی سازمانی ها" پیگیری‌هایی کرده‌اند ولی متاسفانه تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌اند

مسئولان تکلیف‌مان را مشخص کنند

رحمتی گفت: از مسئولان می‌خواهیم یا دیواره ساحلی را در منطقه سازمانی‌ها تکمیل کنند و یا به اهالی در جای دیگر زمین بلاعوض بدهند تا خانه‌ها در منطقه امنی ساخته شود چرا که زندگی در این شرایط پراضطراب بسیار دشوار شده است.

احداث دیواره ساحلی برای ایمنی مردم ضروری است

عضو شورای شهر پلدختر نیز گفت: احداث دیواره ساحلی شهرستان پلدختر از انتهای استخر تا انتهای‌خیابان‌های رسالت "کوی سازمانی‌ها" برای ایمنی و امنیت مردم و ساکنین منطقه ضروری است.

افشار پیری به اینکه پیمانکار شرکت سامان محیط پروژه ساخت دیواره ساحلی پلدختر را در ضلع غربی تا کنار استخر به اتمام رسانده، اشاره کرد و افزود: هم اکنون فاز اول این پروژه به پایان رسیده و مابقی احداث دیواره ساحلی در کوی سازمانی‌ها بلاتکلیف باقی ماندن است.

تاکنون تلاش‌های شورای شهر و اهالی به جایی نرسیده است

عضو شورای شهر پلدختر ادامه داد: برای ساخت ادامه دیواره ساحلی شهرستان پلدختر در ضلع غربی اعضای شورای شهر و اهالی "کوی سازمانی‌ها" پیگیری‌هایی کرده‌اند ولی متاسفانه تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.

وی گفت: مسئولان کشوری طی روزهای آینده برای افتتاح پروژه دیوار ساحلی به شهرستان پلدختر سفر خواهند کرد و این در حالی است که از نظر مردم "کوی سازمانی‌ها" هنوز این پروژه تکمیل نشده و نسبت به این موضوع معترض‌اند.

عضو شورای شهر شهرستان پلدختر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به وضعیت محور پلدختر- خرم آباد نیز اشاره کرد و گفت: هرچند پروژه بازسازی این جاده در یک نقطه آغاز شده ولی عملا هنوز اقدام اساسی برای بهبود زیر ساخت‌های این جاده انجام نشده است.

فاز اول پروژه دیواره ساحلی به پایان رسید

معاون عمرانی فرمانداری پلدختر نیز درباره ادامه ساخت دیواره ساحلی این شهرستان گفت: فاز اول پروژه ساخت دیواره ساحلی شهرستان پلدختر که بعد از سیل فروردین ماه ۹۸ تخریب شده بود توسط شرکت سامان محیط که وابسته به بنیاد مسکن است به طول هزار و ۹۸۰ متر  و با اعتبار بیش از ۹۰ میلیارد تومان به پایان رسید.

نادیا امرایی ادامه داد: برای ادامه امتداد احداث دیواره ساحلی در مناطق سازمانی‌ها و رسالت جلساتی با معاون عمرانی استانداری لرستان برگزار کردیم که در این جلسات تقاضای اعتبار برای ادامه این پروژه را ارائه دادیم که استاندار نیز طی مکاتبه‌ای با رئیس سازمان برنامه و بودجه درخواست اعتبار برای احداث هزار و ۶۰۰ متر باقی مانده از دیواره ساحلی شهرستان پلدختر انجام داده که منتظر پاسخ این سازمان هستیم.

خطر دوباره سیل در بارندگی اسفند

امرایی افزود: ساخت امتداد دیواره ساحلی در منطقه "کوی سازمانی ها" بسیار حائز اهمیت است چرا که این بخش از شهر در قوس میانه رودخانه قرار گرفته و در بارندگی هفتم اسفند سال گذشته در بخش سازمانی‌های شهرستان پلدختر آب تا سطح کوچه‌ها بالا آمد و کم مانده بود وارد این منطقه شود.

معاون عمرانی فرماندار پلدختر عنوان کرد: موضوع دیگری که اهمیت زیادی دارد ساخت و سازهای وسیع مردم بعد از سیل ویرانگر فروردین ۹۸ است. مردم نسبت به عدم ادامه ساخت این دیواره ساحلی بسیار نگرانند چرا که با توجه به این همه تورم و گرانی توان هزینه‌های دوباره بازسازی را ندارند

اجرا نشدن طرح خطرات و ریسک بالایی دارد

وی گفت: موضوع دیگری که اهمیت زیادی دارد ساخت و سازهای وسیع مردم بعد از سیل ویرانگر فروردین ۹۸ است و مردم نسبت به عدم ادامه ساخت این دیوار ساحلی بسیار نگرانند چرا که با توجه به این همه تورم و گرانی توان هزینه‌های دوباره بازسازی را ندارند. اجرا نشدن این طرح خطرات و ریسک بالایی از نظر ورود سیلاب به داخل شهر را دارد و به همین خاطر مردم حاضر نیستند ریسک کنند.

معاون عمرانی فرمانداری پلدختر در بخش دیگر صحبت‌های خود به موضوع جاده پلدختر-خرم آباد نیز اشاره کرد و افزود: احیای جاده قدیم به دلیل شاهراه بودن و جذب گردشگر و همچنین وجود شهر معمولان و روستاهای زیادی که در مسیر قرار دارند بسیار حائز اهمیت است و نیاز الزامی‌به احیا با ایجاد دیوار حائل دارد چرا که دبی رودخانه کشکان مدام در حال تغییر است و قابل کنترل نیست. با پیش روی آب رودخانه در مواقع بارندگی‌های شدید باعث تخریب جاده ‌می‌شود.

وی گفت: علاوه بر احداث دیوار حائل محور خرم آباد- پلدختر ۴ پروژه اصلی در منطقه برنامه‌ریزی شده که یکی در حال احداث است و دیگری در گل‌گل و مورانی آماده واگذاری به پیمانکار است و ۲ طرح دیگر نیز هنوز آغاز به کار نکرده‌اند.

کد خبر 522268

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha