مدیرعامل شرکت قند بیستون، توجه ویژه به کارخانه‌های تولید قند و شکر را از مسئولان خواستار شد و گفت: صنعت قند و شکر که نیاز اساسی کشور است نه فقط به سمت خودکفایی نمی‌رود بلکه با عدم تصمیم‌گیری به‌موقع و صحیح مسئولان ذیربط با مشکل مواجه شده است.

کارخانه قند و شکر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن علی‌حسینی دوشنبه دوازدهم خرداد افزود: باوجود دستور اکید رهبر معظم انقلاب در سال ۹۹ در خصوص توجه ویژه به تولید و دستور ایشان به دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی مبنی بر کمک و همکاری با تولیدکنندگان و استفاده ویژه از کل ظرفیت کشور برای تولید داخل، متاسفانه نه تنها به این موضوعات توجهی نمی‌شود بلکه با برخی از اقدامات ضربه بسزایی به تولیدکنندگان کشور وارد می‌شود.

وی اظهار کرد: در سال ۹۹ قیمت مصوب خرید چغندر قند با رشد بیش از ۵۱ درصدی روبرو شده در حالی که هزینه‌های انرژی با افزایش قابل‌ملاحظه‌ای روبرو شده است.

او گفت: مطالبه حقآبه از آب منطقه‌ای با افزایش بیش از هزار درصد، افزایش هزینه‌های دستمزد، افزایش بی‌رویه هزینه‌های مربوط به خرید تجهیزات برای تعمیرات کارخانجات قند و شکر بخشی از مشکلات تولیدکنندگان این صنعت است.

مدیرعامل شرکت قند بیستون استان کرمانشاه اضافه کرد: نکته قابل تامل این است که در حالی که بیش از ۴۰ روز از شروع فرآیند خرید محصول چغندر قند از کشاورزان کشت پاییزه می‌گذرد تاکنون قیمت مصوب فروش شکر توسط متولیان امر اعلام نشده و در صورتی که کارخانه‌ها محصول خود را به قیمت سال گذشته به فروش برسانند با زیان قابل‌توجه روبرو می‌شوند.

علی‌حسینی اضافه کرد: در صورت فروش نرفتن محصول، منابع لازم برای پرداخت مطالبات کشاورزان که زحمت زیادی برای کشت محصول خود کشیده‌اند، وجود نخواهد داشت.

وی گفت: این در حالی است که اکنون حجم بسیار زیادی از شکر خام وارداتی که توسط تاجران به کشور واردشده است موجود بوده و باقیمت بالای ۶ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

علی‌حسینی  افزود: نکته قابل‌توجه دیگر از مشکلات کارخانجات تولید قند و شکر پرداخت نشدن مطالبات گذشته از دولت بابت یارانه تعلق‌گرفته است که چندین سال است که بی‌نتیجه باقی‌مانده است.

کارخانه قند بیستون در سال ۱۳۴۰ توسط متخصصان آلمانی ساخته‌شده و اکثر وسایل مورداستفاده برای صنعت قندسازی و ماشین‌آلات و دستگاه‌های کارخانه متعلق به شرکت سالز گیتر آلمان است.

تاریخ مونتاژ و اولین بهره‌برداری کارخانه قند بیستون سال ۱۳۴۲ است که ظرفیت اسمی اولیه آن یک هزار تن چغندر در شبانه‌روز بوده و ظرفیت اسمی کنونی آن ۲ هزار تن چغندر در شبانه‌روز، که قابل توسعه به بیش از سه هزار تن در شبانه‌روز است.

اکنون در کارخانه قند بیستون سالانه حدود ۴۰ هزار تن شکر تولید می‌شود

استان کرمانشاه ۹۴۶ هزار و ۸۷۱ هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم دارد که سالانه بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی از آن برداشت می‌شود.

از مجموع اراضی کشاورزی استان، سالانه حدود ۱۱ هزار هکتار به کشت چغندرقند اختصاص داده می‌شود که در این سطح، حدود ۹۰ هزار تن محصول برداشت می‌شود.

در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب فعال است.

براساس اعلام مسئولان استان، مجوز ساخت ۲ کارخانه قند جدید در کنگاور و صحنه نیز صادر شده است.  

کد خبر 517118

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha