استان کرمانشاه با داشتن اقلیم‌های متنوع آب و هوایی، یکی از مناطق بسیار خوب کشور برای پرورش گل محمدی است.

گل محمدی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، گل محمدی گیاهی کم توقع و سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف است؛ همین امر باعث شده جز یکی از برنامه‌های توسعه کشت گیاهان دارویی باشد.

گلستان‌های گل محمدی ۳۰۶ هکتار از اراضی کشاورزی را به خود اختصاص دادند و با عملکرد متوسط ۲.۵ تن در هکتار، تولید آن به بیش از ۵۵۰ هکتار رسیده است.

فرآوری محصول گل محمدی از مزایای این کشت است که می‌تواند علاوه بر اشتغال مطلوب، محصولاتی همچون گلاب، اسانس، گل خشک و غنچه خشک را به بازار عرضه کند.

عطر و بوی گلاب ایرانی نه تنها در کشور بلکه در آن سوی مرزها هم پیچیده و مشتریان خارجی را به سمت خود جذب کرده است، به طوری که  از یک تن گل‌تر ۲.۵ تن گلاب به ارزش ۱۰ میلیون تومان تولید و از هر ۸ تن گل‌تر یک لیتر اسانس به ارزش صد میلیون تومان تولید می‌شود و می‌تواند ارز آوری خوبی برای کشور داشته باشد.

حسنی کارشناس گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: بیشترین شهرستان‌های زیر کشت استان کنگاور، هرسین، کرمانشاه و سنقر است، محصولات فرآوری شده حاصل از گل محمدی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه صادر می‌شود.

او گفت: ۳ واحد گلاب گیری در استان فعالیت می‌کنند که ظرفیت تولید ۲۰۰۰ تن را دارند و علاوه بر داخل استان در خارج از استان هم مشتریان پروپا قرصی دارد. او افزود: برنامه پیشنهادی سازمان جهادکشاورزی برای ایجاد گلستان‌های گل محمدی تا سال ۱۴۰۳؛ پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصول و تولید ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ تن گل است.

جدیدیان مدیر فروش کارخانه گلاب گیری درباره مراحل گلاب گیری در استان گفت: گل را بعد از آوردن به کارخانه به صورت کیلویی بین دستگاه‌ها تقسیم می‌کنند، به هر ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گل ۵۰۰ لیتر آب اضافه کرده و به صورت سیستم بخار گرمایش ایجاد می‌شود تا به جوش بیاید و شروع به بخار شدن کند تا تولید تقطیر و جریان تقطیر در سیستم دستگاه قرار بگیرد.

او گفت: مقدار اولیه گلاب اسانس است و گلاب ۲۴ عیار که میزان خالص بودن آن بالا است به گلاب ۲ آتشه یا گلاب ۲۴ عیار معروف است.

جدیدیان افزود: محصولات روتین بازار عرق بیدمشک، گلاب، نعنا، بومادران، بادرنجوبه، کاسنی و شاطره است.

جدیدیان در خصوص مشکلات این کار ادامه داد: این کار مشکلات زیاد از جمله سرمایه در گردش بسیار نیاز دارد و متاسفانه بازدهی آن کم شده، زیرا در استان هنوز باور ندارند که خود کرمانشاه گلاب خوبی دارد.

او ادامه داد: ما مجبوریم ۵۰ تن از محصولات را به صورت فله به کاشان بفرستیم که آنها هم خودشان دوباره بسته‌بندی می‌کنند و به بازار عرضه می‌کنند.

تنوع بخشی به سبد خانوار کشور می‌تواند با صادرات گل و گلاب همراه باشد، توجه به این صنعت صادراتی، وابستگی کشور را از درآمدهای نفتی کمتر می‌کند.

کد خبر 516454

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha