معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام گفت: ۸۵ درصد موارد ابتلا به کرونا که در هفته‌های سوم وچهارم اردیبهشت وهفته اول خردادماه ۹۹ در این استان شناسایی شدند، نیاز به بستری نداشتند.

کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر جمیل صادقی‌فر اظهار کرد: به همین دلیل در حال حاضر تعداد بیماران بستری در بیمارستان کاهش پیدا کرده است و بیشتر مبتلایان به شکل سرپایی ویزیت و در منزل قرنطینه می‌شوند.

وی بیان کرد: در ۱۰ روز اول فروردین۹۹، ۱۳ مورد فوت ناشی از کرونا در این استان ثبت شد، در حالی که در ۱۰ روز آخر اردیبهشت تنها ۴ مورد فوتی داشتیم، عامل اصلی کاهش فوتی‌ها افزایش نمونه‌گیری‌ها ‌و تشخیص زودهنگام بیماران است.

صادقی‌فر تاکید کرد: در ۱۰ روز اخیر روزانه ۱۱۰ مورد و در مجموع ۱۱۰۰ مورد نمونه‌گیری انجام شد، در صورتی که کل نمونه‌های انجام‌شده در فروردین ماه ۶۲۰ مورد بود و به نیمی از این عدد هم نمی‌رسید.

مبتلایان در صورت تشخیص زودهنگام بدون بدحال شدن بهبود می‌یابند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام گفت: تشخیص زودهنگام بیماری ۲ تاثیر به دنبال دارد. اول اینکه مبتلایان با در خانه ماندن، خودمراقبتی و تقویت سیستم ایمنی بدن، بدون بدحال شدن بهبود می‌یابند.

صادقی‌فر یادآور شد: دوم اینکه وقتی بیمار شناسایی شد، اطرافیان و اعضای خانواده این فرد که بعضاً ممکن است افراد پرخطر باشند در امان می‌مانند و می‌توان زنجیره‌ بیماری را قطع کرد و همین ویژگی‌ها ‌به ما کمک کرده است که بار بستری در بیمارستان کاهش پیدا کند.

وی تاکید کرد: از طرفی نیز در مرحله دوم غربالگری گروه‌های پرخطر از جمله بیماران دیابتی، بیماران دارای فشار خون، سرطانی، بیماران مزمن کلیوی و قلبی- عروقی، مادران باردار و سالمندان به شکل ویژه غربالگری می‌شوند.

صادقی‌فر اضافه کرد: این غربالگری حتی به صورت تلفنی و توسط مراقبان سلامت و در موارد نیاز به پزشک به شکل مراجعه حضوری غربالگری انجام می‌شود و مراقبت‌ها ‌برای جلوگیری از آسیب‌پذیری بیشتر کماکان ادامه خواهد داشت.

تاثیر کرونا در فصل سرد و گرم تفاوتی ندارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: این طرز نگاه بین مردم که ابتلا شدن به کرونا در تابستان بهتر از زمستان است علمی نیست و خطر و تاثیر آن بر افراد در فصل سرما و گرما تفاوتی ندارد.

صادقی‌فر افزود: چنین نگاهی درست نیست، چراکه نمی‌دانیم در صورت ابتلا چه تاثیری روی بدن فرد می‌گذارد. هرچند ممکن است گرمای هوا باعث ضعیف شدن ویروس شود، به اندازه‌ای نیست که از آن نترسیم و آن را دست کم بگیریم.

وی افزود: مرجع ما شواهد علمی و مطالبی است که سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت در کشور گفته‌اند و تاکنون چنین شواهدی در اختیار ما قرار نگرفته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: باور مردم به ابتلا در فصل گرما و از بین رفتن ویروس صحت ندارد، چراکه در مناطق جنوبی مانند خوزستان، بوشهر و هرمزگان و همچنین شهرستان دهلران با وجود گرما شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم و هیچ شواهد علمی در قالب پروتکل مبنی بر ضعیف شدن ویروس به دست ما نرسیده است.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی؛ لازمه کاهش آسیب کرونا

صادقی‌فر گفت: بخش بسیاری از محدودیت‌ها پس از ۳ ماه در سطح ملی برداشته شده است، اما جلوگیری از آسیب بیشتر کرونا باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی باشد. بنابراین توصیه ما این است که مردم هوشیاری خود را حفظ کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص امکانات بیمارستانی و کارکنان درمان نیز یادآور شد: ۲ هفته اول انتشار بیماری به دلیل آمادگی پایین مشکلاتی وجود داشت، اما وقتی بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام به عنوان بیمارستان مخصوص کرونا انتخاب شد و کارکنان نیز تجهیز شدند مشکل و کمبود پرسنل و تخت بیمارستانی نداشتیم.

صادقی‌فر اظهار کرد: خستگی پرسنل درمان، پرستاری و بهداشت کاملاً طبیعی است و یکی از دلایلی که از مردم خواهش می‌کنیم بیشتر رعایت کنند همین خستگی است، اما خللی در ارائه خدمات با کیفیت مناسب و مراقبت‌ها ‌ایجاد نمی‌کند.

کد خبر 514938

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha