مدیر حفاظت محیط‌زیست بجنورد گفت: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۶ نوبت حمله پلنگ به دام روستاییان این شهرستان گزارش شده که این وضعیت، آنها را به‌شدت نگران کرده است.

پلنگ

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمد خالقی روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت اظهار کرد: از این تعداد حمله پلنگ به دام، چهار مورد در اردیبهشت ماه و ۲ مورد در فروردین‌ماه بوده است.

وی گفت: تمامی حمله‌های پلنگ به دام، در طبیعت و خارج از محدوده‌های روستایی و شب هنگام بوده است،  

مدیر حفاظت محیط‌زیست بجنورد در باره علت افزایش شمار حضور و حمله پلنگ به دام بیان کرد: کاهش طعمه در طبیعت، یکی از علت‌های اصلی نزدیک شدن وحوش به مناطق مسکونی است.

وی افزود: بارندگی‌های مناسب در سال گذشته سبب افزایش زادآوری در وحوش شده است و البته افزایش شمار حضور پلنگ در مناطق روستایی می‌تواند نشان افزایش جمعیت این گونه باشد.  

خالقی خاطرنشان کرد: پلنگ، گونه قلمرو طلب است و با افزایش جمعیت آن، قلمروهای حیوان محدود شده و به همین دلیل شمار طعمه‌ها هم کاهش یافته است بنابراین به ناچار، برای یافتن غذا به مناطق مسکونی نزدیک می‌شوند.

مدیر حفاظت محیط‌زیست بجنورد گفت: در ۲۸ اردیبهشت ماه ۹۹، حمله یک قلاده پلنگ به گله روستای قشلاق عبدل آباد گزارش شده که در آن، یک راس بز بالغ تلف شده است.

وی اظهار کرد: این سومین حمله پلنگ در ۲ ماه گذشته در همین منطقه است.

خالقی افزود: روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت هم یک قلاده پلنگ به گله گوسفندان در چراگاه‌های روستای نیستانه حمله کرده است که در آن، ۲ راس گوسفند تلف شده است.

مدیر حفاظت محیط‌زیست شهرستان بجنورد گفت: بر اساس اعلام دامداران، در این حادثه ۲ راس گوسفند دیگر هم در حمله پلنگ، مفقود شده است.

براساس اعلام مسئولان، بیشتر این حادثه‌ها در خارج از مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست رخ می‌دهد و از علل اصلی آن، شکار طعمه‌های گوشتخواران از جمله گونه‌های قوچ و میش، کل و بز و گراز است.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشورزیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشورزیست می‌کنند.  

برخی از این گونه‌ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.  

اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل‌زیست پلنگ‌ها می‌باشد، با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می‌کند.  

کد خبر 513632

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha