مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۱
۰ نفر

جانشین معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: ۲ بهله جوجه جغد شاه بوف محبوس در قفس از سوی آتش‌نشانان زنجان نجات یافتند.

نجات جغد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن پناهی یکشنبه ۲۸ اردیبهشت افزود: شهروند زنجانی با مشاهده جوجه جغدها در داخل جوی آب و احتمال تلف شدن آن‌ها به دست سگ‌های حاضر در محل بلافاصله موضوع را با سامانه ۱۲۵ ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی اطلاع داده و تیم عملیات ایستگاه سه واقع در سایت کارگاهی به‌منظور امداد و نجات به محل اعلامی در گلشهر کاظمیه استان زنجان اعزام شدند.

وی اظهار کرد: این تیم عملیاتی به‌محض رسیدن به محل با تجهیزات لازم نسبت به رهاسازی و نجات جغدها که مورد آزار و اذیت حیوانات درنده چون سگ‌ها قرارگرفته بودند اقدام کرده و به سازمان منتقل کردند.

پناهی افزود: این ۲ جوجه جغد پس از هماهنگی‌های لازم به‌عمل‌آمده به اداره حفاظت محیط‌زیست استان تحویل شد تا در صورت داشتن شرایط لازم و قدرت پرواز در زیستگاه‌های طبیعی زنجان رهاسازی شوند.

معاون نظارت بر امور حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان نیز گفت: این ۲ جوجه جغد که از نوع شاه بوف هستند از سوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان تحویل این اداره کل شدند.  

پرویز رستمی افزود: این ۲ پرنده شکاری در حال حاضر شرایط زیست در طبیعت را ندارند که پس از مدتی نگهداری و بازیابی سلامتی و قدرت پرواز دریکی از زیستگاه‌های اصلی رهاسازی خواهند شد.

وی اظهار کرد: از عموم مردم انتظار می‌رود در صورت مشاهده بچه حیوانات و جوجه‌های پرندگان در طبیعت به آن‌ها دست نزده و از طبیعت جدا نسازند و یقین بدانیم که رها نشده‌اند و مادر از دور مراقب است.

رستمی افزود: این پرنده شکاری، صبح خیلی زود و غروب به شکار می‌پردازد و در شکاف سنگ‌ها و درخت‌ها استراحت می‌کند و روی شاخه‌های درخت در محلی نزدیک به تنه درخت به‌طور قائم می‌نشیند و تک‌زی است.

شاه بوف از پرندگان بومی ایران است و درگذشته نه‌چندان دور از پراکندگی خیلی فراوانی برخوردار بود و امروزه نیز نسبتاً فراوان است اما از آمار و پراکندگی این پرنده باشکوه ایرانی اطلاع دقیق و درستی در دست نیست.

اندازه این پرنده شکاری ۶۶ تا ۷۰ سانتی‌متر بوده و بزرگ‌ترین نوع جغد (دو برابر جغد گوش‌دراز) در ایران بوده و طعمه‌هایی چون اندازه موش صحرایی را می‌تواند شکار کند است.

افراد در یک نگاه می‌تواند جغد را به‌واسطه داشتن صورت پهن، پرها و چشمانی گرد از سایر پرندگان بازشناسد، چشمان این پرنده شکاری خیلی درشت است و به‌صورت برآمده‌ بوده و شبیه پرندگان دیگر نیست و به همین دلیل نیز می‌توانند هر چیز را با هر دو چشم در یک‌زمان ببینند.

جغدها نمی‌توانند چشمان خود را مانند انسان‌ها حرکت دهند بلکه ‌برای مشاهده هر چیزی باید سرخود را به‌سوی آن بچرخانند و به‌خوبی و سریع می‌توانند پرواز کنند و هنگام گرفتن طعمه نیز با سرعت برق‌آسایی می‌پرند.

کد خبر 512393

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha