معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سوزاندن مزارع پس از برداشت محصولات کشاورزی به خاک آسیب می‌زند؛ بهره‌برداران از انجام این اقدام خودداری کنند.

سوزاندن پسماند مزارع

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، شهرام عسکری افزود: با توجه به اینکه خاک یکی از زیرساخت‌های اصلی کشاورزی محسوب می‌شود آتش زدن پسماند مزارع باعث از بین رفتن موجودات زنده خاک در لایه‌های نخست و کاهش کمی و کیفی محصولات می‌شود.

آتش زدن بقایای گندم و جو افزون بر فقیرتر شدن خاک از نظر مواد آلی، کاهش حاصلخیزی خاک، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، باعث فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسم‌های خاک می‌شود.

وی بیان کرد: آتش زدن مزارع جُرم است و با خاطیان براساس قانون برخورد می‌شود.

هر ساله برخی از کشاورزان کهگیلویه وبویراحمدی با سوزاندن کاه و کلش مزارع پس از برداشت گندم موجب خسارت به منابع خاک استان می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از افزایش ۲۰ درصدی تولید گندم در استان خبر داد.

وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود که امسال ۱۵۰ هزار تن گندم در مزارع استان برداشت شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: افزایش برداشت گندم در استان به دلیل باران های مطلوب سال زراعی جاری بوده است.

میانگین بارش باران امسال در کهگیلویه وبویراحمد نسبت به میانگین بلند مدت افزایش یافته است.

میانگین بلند مدت باران امسال در استان تاکنون ۵۷۳ میلیمتر اعلام شده در حالی که میانگین بلندمدت سالیانه در استان ۵۴۳ میلی‌متر گزارش شده است.

عسکری عنوان کرد: تاکنون یکهزار و ۷۰۰ تن محصول زراعی گندم در مناطق گرمسیری استان خریداری شده است.

وی بیان کرد: برداشت محصول گندم بهار و تابستان امسال در ۷۵هزار هکتار مزرعه دیم و ۲۱ هزار هکتار مزرعه آبی کهگیلویه و بویراحمد انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون ۹مرکز خرید در شهرستان‌های مختلف استان از جمله گچساران، بویراحمد، باشت، کهگیلویه و بهمئی برای خرید تضمینی محصول گندم دایر شده است.

عسکری افزود: هر کیلوگرم گندم معمولی به قیمت ۲۵هزار ریال و هر کیلوگرم گندم دوروم به نرخ ۲۶هزار ریال از کشاورزان خرید تضمینی می‌شود.

وی تأکیدکرد: همچنین میزان تولید کلزا در استان امسال نسبت به پارسال ۲ برابر شده است.

عسکری میزان تولید کلزا در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته را ۲ هزار تن عنوان کرد و افزود: براساس پیش‌بینی‌ها امسال چهارهزار تن دانه‌های روغنی کلزا در مزارع استان برداشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تا به امروز یکهزار و۴۰۰ تن دانه‌های روغنی کلزا از بهره‌برداران استان خریداری شده است.

وی افزود: هر کیلوگرم دانه‌های روغنی کلزا نیز۴۶هزار ریال از بهره‌برداران خریداری می شود.  

عسکری تأکیدکرد: با توجه به اینکه بخشی از گندم تولید شده در کهگیلویه و بویراحمد برای پخت نان به مصرف کشاورزان می‌رسد میزان خرید تضمینی این محصول در استان ۷۵هزار تن پیش‌بینی می‌شود.

براساس آمار رسمی هم اکنون ۵۰ هزار خانوار و بهره‌بردار این استان در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغولند که حاصل دسترنج این بهره‌برداران سالیانه ۹۱۰ هزار تن محصول است.

 سالیانه ۴۵۰ هزار تن محصولات زراعی، ۱۸ هزار تن ماهیان سردآبی، ۲۰ میلیون گل رز شاخه بریده و ۲۸۰ هزار تن محصول باغی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود که افزایش تولید ضمن تحقق اقتصاد مقاومتی می‌تواند به بهبود درآمد و معیشت کشاورزان منجر شود.

کد خبر 511333

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha