وزیر بهداشت در نامه‌ای به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش، فهرست کالاها و اقدامات آسیب‌رسان به سلامت که مورد بازنگری قرار گرفته است را برای اطلاع و اجرا ارسال کرد.

سعید نمکی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، در نامه سعید نمکی آمده است: به استناد «ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)» و «بند ج ماده ۷ قانون احکام دایمی برنامه‌های توسعه» و در راستای اجرای تکلیف قانونی این وزارت، فهرست کالاها و اقدامات آسیب‌رسان به سلامت جهت اعلان در سال ۱۳۹۹ مورد بازنگری قرار گرفته که بخش محصولات خوراکی آن جهت استحضار به پیوست ارسال می‌شود.

لذا به منظور صیانت از سلامت جامعه خواهشمند است دستور فرمایید ضمن آموزش و اطلاع‌رسانی، در مورد پذیرایی در مراکز غذاخوری، بوفه‌های کارکنان، دانشجویان و مراکز آموزشی شبانه‌روزی از سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست ممانعت به عمل آورند.

مواد غذایی مندرج در فهرست مذکور به دلیل کالری بالا (داشتن شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک و همچنین مواد نگهدارنده به عنوان عوامل بیماری‌های غیرواگیر محسوب شده و مصرف آنها می‌توانند در دراز مدت، موجب اضافه وزن، چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماری‌های غیرواگیر شود.

مزید استحضار، دانشگاه‌های علوم پزشکی آماده همکاری در زمینه آموزش و اطلاع رسانی در این مورد با مراکز آموزشی در استان‌های کشور هستند. همچنین فهرست کالاهای آسیب‌رسان به سلامت برای اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی، به سازمان صدا و سیما و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ارسال شده است.»

فهرست مواد غذایی که در مدارس و دانشگاه‌ها ممنوع شده است را در جدول زیر ببینید.

استانداردهای ملی و مصادیق فهرست نهایی کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت در سال ۱۳۹۸

-

انواع شربت و نوشیدنی ها ی غیر میوه ای و تزیینی

-  چیپس برگه و چیپس خلالی، سیب زمینی سرخ شده در روغن- ویژگی ها و روش های آزمون

فرآورده های سرخ شده برپایه سیب زمینی- غلات و حبوبات- ویژگی ها و روش های آزمون

۳۷۶۴- چیپس برگه و چیپس خلالی، سیب زمینی سرخ شده در روغن- ویژگی ها و روش های آزمون

۱۲۰۹۹- فرآورده های سرخ شده برپایه سیب زمینی- غلات و حبوبات- ویژگی ها و روش های آزمون

انواع فراورده های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیپس سیب زمینی و غلات)

منظور روغن های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار

۹۱۳۱

روغن مصرفی خانوار

روغن ها

انواع آبمیوه و نکتار گازدار مشمول فهرست نمی باشد

  آبمیوه ها –نکتارهای میوه و نوشیدنی های  میوه ای گازدار-  نوشیدنی های میوه ای

بدون گاز – ویژگی ها

بدون گاز(۲۸۳۷)

 گاز دار(۱۴۳۴۵)

انواع نوشیدنی های میوه ای گاز دار و بدون گاز با محتوای آب میوه ۲۵ درصد و کمتر

پودر نوشیدنی فوری- ویژگی ها و روش های آزمون

۴۷۱۴

انواع پودر نوشیدنی فوری

انواع ساندویچ حاوی سوسیس وکالباس (سایر ساندویچ و پیتزا مشمول فهرست نمی باشد)

پیتزای منجمد آماده طبخ- ویژگی ها

 ۹۴۱۷

انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون

انواع تافی میوه ای و غیر میوه ای و  طعم دار و انواع آبنبات

تافی و آبنبات- ویژگی ها و روش های آزمون

۷۱۱

تافی و آبنبات

انواع سوسیس و کالباس گوشت و مرغ با درصدهای متفاوت

سوسیس و کالباس-ویژگی ها و روش های آزمون

 ۲۳۰۳

انواع سوسیس و کالباس

فراورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف

شیر و فرآورده های آن - پنیر پیتزای پروسس- ویژگی ها و روش های آزمون

 ۱۳۵۲۶

پنیر پیتزای پروسس (تاپینگ پیتزا)

مصادیق

عنوان و شماره استاندارد ملی

کالا

دسته بندی

فرآورده های حجیم شده بر پایه بلغور و آرد غلات- ویژگی های و روش های آزمون

فرآورده های حجیم شده بر پایه بلغور و آرد غلات- ویژگی های و روش های آزمون

۲۸۸۰

انواع فراورده حجیم شده بر پایه ذرت

انواع فراورده های کاکائویی مانند شکلات صبحانه(نوتلا)، انواع دراژه، فراورده کاکائویی با مغزی ویفر

فرآورده های کاکائویی- ویژگی ها و روش های آزمون ۱۲۰۱۸

فراورده های کاکائویی

انواع گوشت عمل آوری شده با درصدهای متفاوت

فرآورده های گوشتی عمل آوری شده پخته- ویژگی ها و روش های آزمون

 ۵۷۵۳

ژامبون

اعم از مایع، منجمد و پودری در هر نوع بسته بندی

فرآورده های یخی خوراکی- ویژگی ها

۳۹۶۴

فرآورده های یخی خوراکی

سمبوسه فاقد استاندارد ملی می باشد

فلافل- ویژگی ها و روش های آزمون

۱۱۰۷۳

انواع سمبوسه و فلافل آماده شده باروش غوطه وری در روغن (صتعتی و صنفی)

انواع سس سالاد پرچرب (مانند سس هزار جزیره، سس فرانسوی، سس تاتار، سس ایتالیایی و ... ) بجز نوع کم چرب و کاهش یافته

مایونز و سس سالاد- ویژگی ها و روش های آزمون

۲۴۵۴

انواع سس پرچرب (مایونز و سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از ۳۰ درصد

سایرا قلام خوراکی

انواع نوشابه گازدار طعم دار  و بدون طعم، رنگی و بدون رنگ،با قند و بدون قند، کم کالری، سبک (لایت و زیرو و.. ) و میوه ای

نوشابه گازدار- ویژگی ها

 ۱۲۵۰

انواع نوشابه گازدار با یا بدون قند

فراورده های شیرین و نوشیدنی ها

نوشابه های ورزشی و انرژی زا-

ویژگی های و روش های آزمون

۶۶۹۳

نوشابه انرژی زا

نوشیدنی مالت – ویژگی ها

۲۲۷۹

نوشیدنی مالت (ماء الشعیر )  طعم دار

شیرینی های تر

کد خبر 511290

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha