معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران مقدار صید سال گذشته ماهی کیلکا از دریای خزر در استان را ۱۸ هزار و ۸۰۰ تن به ارزش ۷۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

صیادی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی شیلات مازندران، قاسم کریم‌زاده، معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان مازندران گفت : اگر چه این مقدار صید از نظر وزنی حدود هزار تن و کمتر از ۱۰ درصد نسبت به سال ۹۷ بیشتر است، ولی ارزش اقتصادی و درآمدی برای ماهیگران افزایش ۵۶ درصدی دارد.

وی افزود که ۹۵ درصد کیلکاهای صید شده از گونه معمولی، چهار درصد " آنچوی " و یک درصد از گونه چشم درشت بوده است.

صید ماهی کلیکا در دریای خزر همه ساله از ماه اردیبهشت شروع می‌شود و تا پایان سال ادامه می‌یابد. ماه فروردین صید کلیکا تعطیل می‌شود اگر چه در سال‌های اخیر صیادان به صورت داوطلبانه تعطیلات را تا خرداد ماه هم تمدید کردند.

صیادان مازندران با ۴۴ فروند شناور برای صید کیلکا به دریا می‌روند. ۸۵ درصد ماهیان کیلکا صید شده تبدیل به پودر ماهی می‌شود و بقیه پس از فرآوری به مصارف انسانی می‌رسد.

مازندران ۲ بندر صیادی در بابلسر و امیرآباد و چندین کارخانه فراوری شیلاتی دارد که بیشتر ماهیان کیکای صید شده برای فرآوری و تامین خوراک دام، طیور و آبزیان تحویل این کارخانه‌ها می‌شود.

بارندگی‌های بهاری و ورود آب شیرین رودخانه‌ها به دریا سبب می‌شود تا تغذیه ریزپلانکتون‌ها به عنوان غذای اصلی ماهیان کیلکا بیشتر شود.  

کیلکا مهم‌ترین غذای بسیاری از جانوران دریایی از جمله ماهیان خاویاری، ماهی آزاد و فک دریای خزر است و هرگونه تهدید برای این گونه آبزی، تهدید برای زنجیره غذایی دریای خزر محسوب می‌شود.

مازندران ۳۳۸ کیلومتر ساحل در دریای خزر را در اختیار دارد. علاوه بر کیلکا، صد ماهیان استخوانی به صورت پره نیز در دریای خزر انجام می‌شود. فصل صید ماهیان استخوانی نیز از بیستم مهر تا اواخر فروردین سال بعد است.

کد خبر 495999

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha