سخنگوی وزارت بهداشت از بهبود نسبی علایم برخی موارد شدید کروناویروس (کووید-۱۹) با یک داروی تنظیم‌کننده ایمنی و ادامه روند بررسی ها در این زمینه خبر داد.

جهانپور

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا،‌ دکتر کیانوش جهان‌پور در پاسخ به برخی مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تجویز نوعی داروی تنظیم‌کننده سیستم ایمنی بدن به نام تجاری «اکتمرا» (با نام ژنریک توسیلیزومب یا التیزومب) در بیماران مبتلا به کرونا در یکی از بیمارستان‌های اصفهان و بهبودی نسبی علائم بیمار در رادیوگرافی‌های ریه انجام شده، با تایید این موضوع گفت: این مورد اولین کارآزمایی بالینی داروی بیوسیمیلار (مشابه زیستی) ایرانی توسیلیزومب بوده و علائم بیماری در ۴۸ ساعت پس از تجویز آن تخفیف نسبی یافته است، اما هنوز برای قضاوت و ارزیابی در این زمینه زود است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توضیح بیشتر با بیان این‌که این دارو ظرف ۲۴ ساعت پس از تزریق اولیه پاسخ نسبی نشان داده و میزان اکسیژن خون بیمار و نمای رادیو گرافی ریه فعلا بهتر شده است اما همچنان بیمار لوله تنفسی دارد، اضافه کرد: طی امروز و روزهای آینده نیز این کارآزمایی بالینی در موارد دیگری از بیماران با تشخیص پزشکان معالج ادامه خواهد داشت و اگر اثربخشی نسبی در موارد داشته باشد قاعدتاً وارد فهرست دارویی کشور نیز خواهد شد و گزارش‌های موردی در چین نیز از سودمندی نسبی آن در برخی موارد شدید ابتلا به کووید۱۹ حکایت دارد.

جهان‌پور تاکید کرد: البته تولید انبوه این دارو با توجه به بومی‌ شدن فناوری طی حدود سه هفته می‌تواند وارد بازار کشور شود.

وی در عین حال با تاکید بر این‌که این دارو قاعدتا کاربرد عام در درمان کرونا ندارد، اظهار کرد: تنها به شرط اثربخشی برای مراحل پایانی بیمارانی که در CRS (نشانگان آزادی سایتوکاین) هستند و البته با لحاظ برخی شرایط قابل تجویز است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت: همزمان سودمندی احتمالی دو داروی بیوسیمیلار دیگر که تولید داخلی هستند نیز مطرح است. این داروها شامل اینترفرون آلفا و اینترفرون بتا است که در فهرست دارویی کشور هستند و پیش ازین نیز استفاده می‌شده‌اند.  دو داروی اول در فهرست دارویی کشور وجود داشته و چند تولیدکننده داخلی هم دارند. اما داروی توسیلیزومب هنوز در فهرست رسمی دارویی کشور نیست و نیاز به بررسی بیشتری دارد که مطالعات اثربخشی در این زمینه آغاز شده است.

نشانگان آزادی سایتوکاین (CRS) یک واکنش التهابی شدید و عمومی در بدن است که باعث تب شدید و از کار افتادن اندام‌های حیاتی می‌شود. در این وضعیت دستگاه ایمنی بدن چنان واکنش شدیدی نسبت به عامل بیماری‌زا نشان می‌دهد که سلول‌های خود بدن را هم تخریب می‌کند. یکی از علل مرگ در بیماران مبتلا به شکل شدید بیماری کووید-۱۹ همین پاسخ شدید دستگاه ایمنی است.

کد خبر 491878

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha