پرستاران بیمارستان امینی لنگرود در استوری مشترک و هماهنگ «درخواست کمک فوری» کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند هیچ‌گونه تجهیزات مناسب و استاندارد برای مقابله با کرونا را ندارند! جامعه اسلامی دانشجویان (جاد) دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم در بیانیه‌ای شکواییه‌های خود از اقدامات مسئولان در این استان را اعلام کردند.

استوری مشترک پرستاران لنگرود

به گزارش همشهری آنلاین، در روزهای اخیر گزارش‌های بسیاری از وضعیت نامناسب پرستاران و پزشکان در استان گیلان و کمبود شدید امکانات منتشر شده است. چه بسا با دانستن اینکه از ۱۰ کادر درمانی که تا کنون به دلیل ابتلا به کرونا فوت شده اند، ۸ نفر از استان گیلان بوده‌اند خود برای دانستن وضعیت فاجعه باری که جامعه پزشکی این استان با آن رو برو است، کافی باشد.

استاندار این استان پیش از این با بیان اینکه گیلان در کانون بیماری کرونا قرار دارد، از وزارت بهداشت در خواست کرده بود که برای رفع کمبود نیروی انسانی و تأمین تجهیزات به این استان توجه جدی داشته باشد. ارسلان زارع استاندار گیلان در جلسه ستاد مدیریت و مقابله با ویروس کرونا به پیگیری‌های مستمر مبنی بر اعلام کمبود نیروی انسانی، پزشک و پرستار و لزوم تأمین تجهیزات از طریق معاون اول و رئیس دفتر رئیس جمهوری، وزیر بهداشت و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اشاره کرد و گفت: استان گیلان در کانون بیماری کرونا قرار دارد لذا باید وزارت بهداشت به این مورد در تأمین امکانات و پشتیبانی بیشتر، توجه جدی داشته باشد.

  • خستگی کادر درمان در گیلان

به هر روی افزایش مبتلایان به کرونا در۳ استان گیلان،‌ مازندران و قم نیاز آنها را به بیمارستان و کادر پزشکی افزایش داده است. استان‌های گیلان، مازندران و قم پس از درگیری با بیماری کرونا در شرایط خوبی قرار ندارند و وضعیت از جهت امکانات بیمارستانی و نیروی انسانی حوزه سلامت وخیم است. 

محمدحسین قربانی نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در گیلان با تأکید بر کمبود تخت در بیمارستان‌های استان گیلان گفته بود که با توجه به حاد بودن شرایط بعضی از بیماران نیاز داریم تا تخت‌های بیمارستان به‌ویژه تخت‌های آی سی یو را در قالب افزایش تخت‌های کل بیمارستان‌های استان یا احداث بیمارستان صحرایی افزایش دهیم.

قربانی در خصوص وضعیت نیروی انسانی حوزه سلامت استان گیلان نیز گفت که در تماسی که با وزیر بهداشت داشتم گفتم تا پرستاران استان‌هایی که در آنان شیوع کرونا کم است را به استان گیلان اعزام کنند زیرا کادر درمانی ما بسیار خسته هستند.

  • از استوری مشترک پرستاران لنگرودی تا بیانیه جامعه پزشکی گیلان

کمبود امکانات در گیلان تا آن جا ادامه یافت که صبح امروز پرستاران بیمارستان امینی لنگرود در استوری مشترک و هماهنگ «درخواست کمک فوری» کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند هیچ‌گونه تجهیزات مناسب و استاندارد برای مقابله با کرونا را ندارند!

همچنین جامعه اسلامی دانشجویان (جاد) دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بیانیه‌ای شکواییه‌های خود از اقدامات مسئولان در مقابله با کووید۱۹ در این استان را به سمع استاندار و نمایندگان مجلس رساندند.

در این بیانیه به استاندار بیان شده است که بعضا برای حداقل ۲۴ بیمار، ۲ تا ۳ پرستار وجود دارد. در حالی که استانداردها اجازه‌ حضور یک پرستار بر بالین حداکثر ۵ بیمار را می‌دهند. در این بیانیه ذکر پرسیده شده است که آقایان برای کمبود پرستار چه چاره اندیشیده اند؟ آیا چاره این کمبود در بیمارستان ها، اضافه کارهای اجباری و سنگین است؟

متن این بیانیه خطاب به استاندار گیلان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همچنین نمایندگان مجلس گیلان به شرح ذیل است: در واپسین روزهای سال ۹۸ که سالی سراسر حادثه و غم برای ملت شریف ایران بود به سر می بریم و در این روزها، چنگ در گریبان ویروس نوشکفته دردسرساز چینی هستیم، ویروسی که اگر در بدو کشف آن در ایران، پیشگیری، قرنطینه و اصول استاندارد اعمال می شد قطعا اکنون بیش از ۴۰۰۰ مبتلا به این بیماری نداشتیم و این مسئله به عنوان یک بحران، مطرح نمی شد.

عدم فرهنگ سازی و سازماندهی، عدم وجود زیرساخت های کافی، کمبود تجهیزات و نیروی انسانی و راس تمام این مشکل ها که عدم کفایت در مدیریت بحران و بیمارستان هاست از عوامل زمینه ساز شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور است.

با این حال، جامعه‌ی پزشکی که به یاری و لطف خداوند همواره در خدمتگزاری مردم پای کار بوده و هست کماکان با قدرت در خط اول مبارزه با این ویروس قرار دارد هرچند که بارها با طرح هایی از قبیل طرح تحول سلامت در حق آنها کم لطفی شده است.

در این میان جامعه پرستاری ایران و به خصوص گیلان بیش از سایر رشته های علوم پزشکی از این ناکارآمدی‌ها ضربه خورده است و هم‌اکنون نیز به علت کمبود امکانات برای جلوگیری از سرایت ویروس، برای سومین بار سوگوار همکاران گیلانی خود که به کرونا ویروس مبتلا شده اند، گردیده است.

بارها در گیلان توسط مقام های مختلف به کمبود پرستار در بیمارستان‌ها اشاره شده و در آخرین مصاحبه این کمبود، حدود ۹۰۰ پرستار، تخمین زده شده است؛ اما سوال اینجاست که آقایان برای این کمبود چه چاره اندیشیده اند؟ آیا چاره ی معضل کمبود پرستار در بیمارستان‌ها، اضافه کارهای اجباری سنگینی است که سلامت و بنای خانواده ی پرستاران را به خطر می اندازد و هزینه بسیار ناچیز آن پس از ماه ها واریز می شود؟ یا کلید این مشکل، استفاده از دانشجویان پرستاری با حقوق ساعتی ۵۰۰۰ تومان است که در مقایسه با برخی رشته‌ها بسیار ناچیز است و انگیزه ی دانشجویان برای کار کردن در این رشته را به صفر می رساند؟

آیا منطقی است که بخشی در بیمارستان رازی با حداقل ۲۴ بیمار، فقط ۲ تا ۳ پرستار داشته باشد در حالی که استانداردها اجازه‌ی حضور یک پرستار بر بالین حداکثر ۵ بیمار را می دهد؟

در این روزها که ویروس کرونا، سایه بر سرزمین ما افکنده و تعدادی از کارکنان بیمارستان که سوگند خدمت به مردم یاد کرده اند به علت کمبود تجهیزات محافظتی سر از کار باز می زنند، باز هم پرستاران هستند که در خط مقدم قرار گرفته و جان در کف با کمترین تجهیزات به مبارزه با این بیماری پرداخته اند و تنها تشویق برای آنها این است که در اولویت استخدام قرار بگیرند! کدام استخدام؟! سلسله مراتبی که برای جبران حداقل ۹۰۰ پرسنل پرستاری فقط ۸۰ نفر را استخدام می کند؟

کمبود پرستار در استان گیلان، معضلی دیرینه است که توجه و تلاش جدی مسئولان استانی و کشوری را می طلبد در حالی که تمام توجهات بر  ساخت ICU ها و بیمارستان‌ها متمرکز شده است.

با این وجود این تفاسیر، جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی گیلان خواستار:

به کارگیری نیروهای متخصص در زمینه پیشگیری از بیماری های واگیر و غیر واگیر و فرهنگ سازی سبک زندگی سالم به منظور کاهش مراجعات به بیمارستان‌ها و کاهش هزینه ها و بار کاری پرسنل به خصوص پرستاران
توجه ویژه مسئولان استانی و کشوری در زمینه کمبود تجهیزات و کمبود نیرو در بحران حال حاضر و توجه به سلامت خانواده پرستاران حاضر بر بالین بیماران مبتلا به کرونا
تاکید بر جایگاه و حقوق پرستاران در بیمارستان بر اساس شرح وظایف تعریف شده برای آنان
تلاش در جهت افزایش ظرفیت استخدام پرستاران و سایر کادر بهداشتی در گیلان
می باشد؛ امید است با تلاش در این راستا و تحقق این اهداف، شاهد دستیابی جامعه پرستاری به حقوق و جایگاه مناسب این قشر باشیم.

  • جان پرستاران گیلان با کمبود جدی تجهیزات درخطر است

مسئول روابط عمومی نظام پرستاری شرق گیلان نیز با قدردانی از هموطنانی که کمکهای خود را به بیمارستانهای شرق گیلان اهدا کردند، گفت: با توجه به افزایش مراجعه بیماران با علائم حاد تنفسی به تمامی مراکز درمانی؛ گروههای پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی استان در معرض کمبود شدید تجهیزات به ویژه ماسکهای فیلتردار هستند.

محمد حسین پور با بیان اینکه اینکه این اقلام مصرفی بوده و هر چقدر هم تامین شود به دلیل مصرف روزانه و عفونی شدن لباس‌ها و برخی تجهیزات باز هم نیاز است، گفت: بیمارستان های شرق گیلان نیازمند ارسال سریع، فوری و مستمر تجهیزات به مراکز درمانی و بیمارستانی هستند که امیدوارم مردم برای مبتلا نشدن کادر زحمتکش بیمارستانی به کمک این گروه ها بشتابند.

وی برخی از مهمترین نیازهای کادر پرستاری و پزشکی مراکز درمانی لاهیجان، آستانه اشرفیه، لنگرود، رودسر و سیاهکل را ماسک فیلتردار، لباس مخصوص، گان‌های آستین دار، ژل و محلول‌های ضد عفونی، کلاه، روکفشی، عینک یکبار مصرف، شیلد محافظ صورت، ماسک طبی نانو اعلام کرد و از گروه‌های مردم نهاد و خیرین خواست در این جهاد مقدس شرکت کنند و  یاور و کمک کننده مدافعان خط مقدم جبهه سلامت در این خطه از ایران اسلامی باشند.

وی اظهارداشت: حجم مصرفی این تجهیزات بطور روزانه در مبارزه با بحران کرونا در خوشبینانه ترین حالت به هزار مورد مصرفی در هر یک از اقلام می رسد، پرستاران و کادر پزشکی بیمارستان‌ها برای پیروزی بر ویروس منحوس کرونا نیازمند حمایت‌های فوری و سریع تمامی نهادهای دولتی و مردمی از سراسر کشور هستند.

پرستاران بیمارستان شهید امینی لنگرود نیز در درخواستی مشترک و هماهنگ خواستار کمک‌های فوری شدند و  تاکید کردند که هیچگونه تجهیزات مناسب و استاندارد برای مقابله با کرونا در اختیار ندارند.

آنها می گویند: در صورت ادامه این وضعیت و خدمت بدون تجهیزات حفاظتی مناسب و استاندارد هیچ فردی برای پرستاری از بیماران در بیمارستان امینی لنگرود باقی نخواهد ماند و همه پرستاران مبتلا خواهند شد.

نظام پرستاری شرق گیلان چند روز قبل  طی فراخوانی عمومی از مردم و خیرین خواست: در این موضوع ورود یافته و کمک‌های خود را اهدا کنند. این تشکیلات برای واریز کمک‌های نقدی شماره کارت۵۸۹۴۶۳۷۰۰۰۰۸۳۰۷۸ و شماره تلفن ۰۹۱۱۸۴۱۶۷۵۰ را برای ارتباط از طریق واتساپ در اختیار شهروندان و خیرین قرار داده است.

دکتر حمید لطفی متخصص ارتوپدی از رشت، دکترسیامک دیوشلی متخصص اطفال از انزلی، دکتر مصطفی صمدی پزشک عمومی از بابل، علی شیخ مرادی پرستار از رشت، دکتر رضا کوچکی نیا پزشک عمومی از رشت، نرجس خانعلی زاده پرستار از لاهیجان، رامین عزیزی فر پرستار از تهران، غلامرضا وثوقی کیا پرستار از رشت و دکتر محمد علی ربیعی پزشک عمومی از شفت گیلان از جمله قربانیان کادر پرستاری و پزشکی در ایران به شمار می‌روند.

کد خبر 490419

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سکینه IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۰
    0 0
    فقط اشک که جاری میشه ........روحشان شاد ..........