یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۲
۰ نفر

مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان گفت: متاسفانه محیط آموزشی برای کودکان اوتیسم ناکافی و غیراستاندارد است، بنابراین از مسئولان و خیران تقاضا داریم صدای بیماران اوتیسم را بشنوند.

اوتیسم

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان گفت: تاکنون دلیل مشخصی برای ابتلا به اوتیسم ثابت نشده، ولی ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلا به این بیماری تاثیرگذار است، طبق آمار پسران ۴ برابر بیشتر از دختران به اوتیسم مبتلا می‌شوند، اما شدت بیماری در دختران بیشتر است.

رویا قرائتی افزود: این انجمن حدود ۶۳۰ مددجوی تحت پوشش دارد. بیماری این کودکان از طریق غربالگری خاصی تشخیص داده نشده، بلکه خانواده این افراد با مراجعه به روانپزشک متوجه بیماری شده‌ و بعد از آن هم به انجمن اوتیسم اصفهان ارجاع داده شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه کودکان مبتلا به اوتیسم دچار سه مشکل گفتاری، ارتباطی و شناختی هستند، افزود: اصلی‌ترین مشکل بیماران ارتباطی است، به این صورت که این کودکان در مواجه با افراد دیگر نمی‌توانند ارتباط به هنگام و به ‌موقع برقرار کنند.

مدیرعامل انجمن اتیسم اصفهان با اشاره به اینکه این کودکان با بیماری اتیسم متولد می‌شوند، افزود: این بیماری یک طیف است و نمی‌توان کودکان مبتلا را مانند هم دانست، در سال‌های گذشته این بیماری توسط روانپزشکان دیر تشخیص داده می‌شد، اما اکنون روانپزشکان زودتر این بیماری را تشخیص می‌دهند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان با بیان این‌که سن تشخیص بیماری اوتیسم در کودکان حدود یک و نیم تا ۲ سال است، گفت: اگر بیماری این کودکان توسط روانپزشک به موقع تشخیص داده شود و بلافاصله تحت آموزش قرار گیرند، بسیاری از مشکلات کودکان کم رنگ می‌شود و یا می‌توانند با انجام برخی تست‌ها و سنجش‌ها در مدارس عادی تحصیل کنند.

قرائتی، آموزش را اصلی‌ترین درمان کودکان مبتلا به اوتیسم دانست و تصریح کرد: اگر کودکان فرصت طلایی آموزش را از دست دهند، نمی‌توانند به مدارس عادی راه پیدا کنند، این درحالی است که ضعف آموزش های به هنگام در طیف بزرگسال مبتلا به بیماری اوتیسم که در حین یادگیری حرفه هستند، در مقایسه با کودکانی که بیماری آنها به موقع تشخیص داده شده مشخص است.

وی تصریح کرد: اصلی‌ترین راه تشخیص بیماری اوتیسم، عدم عکس‌العمل کودک به صدا زدن اسم خود توسط افراد خانواده است و بسیاری از خانواده‌ها تصور می‌کنند که کودک آن‌ها ناشنواست، درحالی که عدم واکنش، ویژگی بارز این کودکان است. همچنین کودکان زیر یک سال نگاه مستقیم و تقلید به موقع ندارند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان با بیان این‌که این کودکان در زمینه یکپارچگی حسی دچار مشکل هستند، گفت: این کودکان معمولا نسبت به صداها واکنش خیلی زیادی دارند و در واقع صداها برای آن‌ها آزاردهنده است. از دیگر ویژگی های این کودکان عدم حس درد است و برخی از این کودکان در صورتی که آسیب ببینند؛ هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند و به صورت کلی حس‌های متعادلی ندارند.

قرائتی با اشاره به مردمی بودن انجمن اوتیسم، یادآور شد: آموزش این کودکان هزینه بالایی دارد، چرا که هر یک یا دو کودک باید یک مربی داشته باشد، به همین دلیل بخشی از هزینه آموزش کودکان اوتیسم را بهزیستی، بخشی را خانواده و بخش عمده ای را خیران پرداخت می کنند.

وی ادامه داد: از بدو ورود خانواده‌ها به انجمن، تاکید بر روی آموزش کودکان داریم و بعد از آن خدمات درمانی، مشاوره‌ای و... انجام می‌شود. از سوی دیگر برخی از این خانواده‌ها که مشکلات معیشتی دارند در  قالب بسته‌های حمایتی به آن‌ها کمک می‌شود.

مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان با اشاره به بالا بودن هزینه داروهای این بیماران، گفت: درصورت نیاز کودکان به دارو، خانواده بیماران به یک یا دو داروخانه معرفی می شوند.

قرائتی افزود: کودکان مبتلا به اوتیسم عمر طبیعی دارند.  آگاهی جامعه و خانواده در زمینه شناخت این کودکان و تشخیص به هنگام روان پزشکان در کاهش آمار کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار موثر بوده است، چرا که اختلالات طیف اوتیسم در گذشته هم زیاد بوده، ولی با سایر بیماری‌های دیگر اشتباه گرفته می‌شد، بنابراین اگر امروزه آمار بیماری اوتیسم بالا رفته، به دلیل تشخیص درست است.

وی تصریح کرد: تاکنون دلیل مشخصی برای ابتلا به اوتیسم ثابت نشده، ولی ژنتیک و تاثیرات محیطی در ابتلا به این بیماری تاثیرگذار است. طبق آمار پسران ۴ برابر بیشتر از دختران به اوتیسم مبتلا می‌شوند، اما شدت بیماری در دختران بیشتر است.

مدیرعامل انجمن اوتیسم اصفهان با اشاره به این‌که خوشبختانه علم کارشناسان ما در این زمینه به روز است و اطلاعات بسیار خوبی وجود دارد، یادآور شد: با این وجود متاسفانه محیط آموزشی برای کودکان اوتیسم ناکافی و غیراستاندارد است، بنابراین از مسئولان و خیران تقاضا داریم صدای بیماران اوتیسم را بشنوند.

قرائتی با اشاره به اهدای قطعه زمینی به انجمن اوتیسیم از سوی یک خیر، گفت: این زمین کاربری کشاورزی داشت، اما با پیگیری‌های انجام‌شده تغییر کاربری شد و فعلا در مرحله تهیه نقشه هستیم. برای ساخت این ساختمان مبلغ زیادی لازم است که فعلا برای انجمن جنبه آرمانی دارد.

کد خبر 490196

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha