رئیس سازمان غذا و داروی کشور از صادرات دارو از ایران به ازای واردات غذا از کشورهای مختلف از جمله آمریکای جنوبی خبر داد و گفت: مبادله دارو و غذا امر جدیدی نیست و مدت‌هاست انجام می‌شود.

دارو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمدرضا شانه‌ساز امروز در نشستی خبری گفت: این اقدام (مبادله دارو و غذا) موجب ورود داروهای ایرانی به کشورهای مختلف و توسعه صادرات می‌شود و به این ترتیب کشورهای دیگر با کیفیت خریداری داروهای ایرانی و قیمت مناسب این اقلام آشنا می‌شوند.

وی افزود: یکی از موانع این نوع صادرات این است که کشورهای بزرگ می‌دانند ورود ایران به بازار دارویی کشورها، بازار آنها را تحت شعاع قرار می‌دهد. البته اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی هم مانعی در برابر این صادرات است.

رئیس سازمان غذا و داروی ایران درباره واردات موازی دارو به کشور افزود: طبق تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۹۸ و دستورالعمل واردات دارو، اقلام دارویی که وارد می شوند، علاوه بر نماینده شرکت اصلی می تواند واردکننده دیگری هم داشته باشد. برای اینکه امکان کنترل قیمت و تامین دارو در شرایط مختلف فراهم باشد و به این ترتیب توانسته ایم به بسیاری از داروها با ۲۰ درصد کاهش قیمت اجازه واردات بدهیم و بیماران در تامین این داروها با چالش های کمتری مواجه شده اند.

وی گفت: سازمان غذا و دارو و وزارت اقتصاد نیز پیش نویس این مصوبه قانونی را تهیه می کنند تا با ایجاد رقابت داروهای با کیفیت و مورد نیاز بیماران با قیمت مناسب تامین شود.

اما با آنکه رئیس سازمان دارو و غذا می‌گوید مبادله دارو و غذا مدت‌هاست انجام می‌شود و چیز جدیدی نیست، اما واقعیت این است که تحریم‌های آمریکا نیز در این روند تاثیرگذار بوده است. از زمانی که آمریکا خواستار دریافت جزئیات مبادلات تجاری کشورها با ایران شده، صادرات محصولات غذایی و دارویی از کشورها به ایران متوقف یا بسیار کمرنگ شده است.

ماه‌ سال گذشته میلادی بود که دولت آمریکا حلقه تحریم‌های بانک مرکزی ایران را تنگ‌تر کرد و خواستار ارائه جزئیات مبادلات تجاری کشورها با تهران شد. از آن زمان واردات بسیاری از اقلام به خصوص غذا و دارو به ایران سخت و دشوار شده است. به طوری که بسیاری از بیماران خاص با مشکلات متعددی مواجه شده‌اند.

کد خبر 484007

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha