رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور و مسئول خط ملی اعتیاد از آنچه که تحت عنوان «تشویق جوانان به مصرف ماده مخدر گل در رسانه‌ها» نام برد، انتقاد کرد و تاثیرات مخرب این ماده را بر مصرف‌کننده برشمرد.

گل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ماریت قازاریان رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور و مسئول خط ملی اعتیاد گفت: برخی افراد با اظهارات غیرکارشناسانه خود در رسانه‌ها موجب می‌شوند جوانان به مصرف ماده مخدر گل تشویق شوند و عوارض این ماده را نادیده بگیرند.

وی افزود: به طور مثال، فردی در مقاله‌ای راجع به آزادسازی گل در کانادا و آمریکا می‌نویسد و هنگامی که مردم آن را می‌خوانند، با خودشان فکر می‌کنند «مصرف گل آزاد شده است، پس چرا در کشور ما می‌گویند اعتیادآور است» در نتیجه به سمت مصرف این ماده می‌روند در حالی که اعتیادآور است.

قازاریان گفت: اطلاعات اشتباه، ذهن مردم را به انحراف می‌کشاند. گل نیز مانند حشیش و سیگار، دروازه‌ای به سوی مصرف دیگر مواد مخدر و محرک است و اگر فردی شروع به مصرف گل کند، به مصرف مواد دیگر نیز روی می‌آورد؛ موادی که اعتیادآوری بیشتری دارند.

وی ادامه داد: جوانان با خواندن مطالب اشتباه در برخی رسانه‌ها فکر می‌کنند گل بدون خطر است بنابراین لازم است روزنامه‌ها در انتخاب مقالات و رسانه‌ها در انتخاب مصاحبه‌شوندگان، دقت بیشتری کنند تا اظهارات کارشناسانه باشد و اطلاعات نادرست به مردم داده نشود.

رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در خصوص برخی اظهارنظرها درباره آزادسازی مصرف مواد مخدر در بعضی کشورها توضیح داد: این آزادسازی‌ها مبتنی بر قوانین آن کشورهاست و آیین‌نامه‌های قانونی دارد و اینطور نیست که هر کسی هر طور که بخواهد مواد مخدر مصرف کند.

وی بیان کرد: گاهی فردی که دوست دارد گل مصرف کند یا آن را امتحان کرده، دنبال توجیه است که مصرف کند بنابراین جستجو می‌کند که مصرف گل در کدام کشور آزاد است اما عوارض مصرف آن را جستجو نمی‌کند و همچنین به جوانب آسیب‌زای مصرف گل توجه نمی‌کند.

قازاریان ادامه داد: برخی جوانان نیز می‌خواهند بگویند دوستم کار بدی نمی‌کند که گل مصرف می‌کند چون خانواده‌ها مانع دوستی با این افراد می‌شوند و جوانان دنبال این هستند که والدین خود را توجیه کنند.

  • عوارض گل

رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: به طور قطع گل اعتیادآور و عوارض آن مانند بقیه مواد محرک است و روی حافظه تاثیرگذار است.

وی مشکلات تنفسی را از جمله عوارض گل برشمرد و ادامه داد: خستگی از دیگر عوارض آن است که بعد از شروع مصرف نمایان می‌شود و سپس عملکردهای اجتماعی حافظه را تخریب می‌کند.

قازاریان گفت: مصرف گل بر عملکرد تحصیلی یا شغلی نیز تاثیر دارد و فرد مصرف‌کننده به مرور مشکلات خانوادگی پیدا می‌کند و بنیان خانواده مورد تهدید قرار می‌گیرد. همچنین فرد مصرف‌کننده از نظر روانی مشکل پیدا می‌کند و در صورت مصرف دوز بالا ممکن است توهم نیز داشته باشند.

کد خبر 481772

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha