پروژه احداث تونل-زیرگذر خیابان استاد معین دوشنبه ۱۴ بهمن با حضور پیروز حناچی شهردار تهران به بهره‌برداری می‌رسد.

تونل - زيرگذار استاد معين

به گزارش همشهری آنلاین، صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره این پروژه گفت: طرح احداث این معبر زیرزمینی که در ابتدا به صورت یک مسیر زیرگذر طراحی شده بود، با توجه به دشواری اجرای عملیات انحراف ترافیک در خیابان آزادی مورد بازنگری قرار گرفت تا گذر از عرض ۷۳ متری این خیابان به روش تونلی انجام شود.

صبوری با تاکید بر اینکه تونل ۷۳ متری پروژه احداث تونل- زیرگذر خیابان استاد معین به دلیل عبور از روی تونل خط ۴ مترو با فاصله حدود ۵۰ سانتیمتر و از زیر حجم گسترده‌ای از شبکه‌های تاسیساتی شامل لوله آب ۹۰۰ میلی‌متر، لوله گاز و کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی، یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های تونلی اجرا شده در شهر تهران محسوب می‌شود، یادآور شد: تونل استاد معین به صورت آب‌بند کامل احداث شده و به مدد استفاده از ابزار دقیق، تمام مراحل اجرایی بدون هیچ‌گونه نشست در سطح خیابان آزادی به سرانجام رسیده است. سرباره تونل بین ۴ تا ۶ متر بوده و حداکثر ارتفاع حفاری آن به ۱۱ متر می‌رسد. عرض ۱۶ متری این معبر زیرزمینی، فضای لازم برای ایجاد ۴ خط عبوری (۲ خط سواره و ۲ خط اضطراری) را فراهم کرده است.

به گفته معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، با اجرای این پروژه شریان شمالی- جنوبی دیگری در کنار بزرگراه یادگار امام (ره)، بزرگراه جناح و بزرگراه آیت‌الله سعیدی ایجاد شده است؛ امری که نه تنها سبب کاهش بار ترافیک میدان و خیابان آزادی خواهد شد بلکه باعث بهبود وضعیت تردد در مسیرهای بزرگراهی یاد شده می‌شود. به این ترتیب دسترسی مناطق ۲ و ۹ شهرداری تهران که متعاقب احداث خطوط اتوبوس‌های تندرو BRT مسدود شده بود، مجدداً برقرار شده و شبکه معابر حمل و نقلی این مناطق تکمیل شده است.

صبوری با اعلام اینکه در پی بهره‌برداری از تونل- زیرگذر استاد معین، دستور آغاز عملیات اجرایی ۵ پروژه محله محور توسط شهردار تهران صادر خواهد شد، افزود: با دستور دکتر حناچی، کلنگ آغاز عملیات اجرایی ۵ پروژه محله مقیاس در مناطق ۹، ۱۱، ۱۲، ۱۶ و ۱۸ به زمین می‌خورد تا به این ترتیب روند اجرایی ۱۳۰ طرح محله محور که برای اجرا تا پایان سال جاری تعریف شده است، عملیاتی شود.

بند یک ماده ۴۸ برنامه سوم توسعه شهر تهران، مدیریت شهری پایتخت را به گسترش عرصه‌های عمومی و فضاهای همگانی از طریق اجرای پروژه‌های توسعه محلات مکلف کرده است. در سال نخست اجرای برنامه سوم توسعه، ۱۳۰ طرح و در سال آتی حدود ۱۰۰۰ طرح محله‌محور تحویل شهروندان خواهد شد. پروژه‌های محله‌محور شامل طیف متنوعی از اقدامات عمرانی، ترافیکی، زیباسازی، موضوعات مربوط به خدمات شهری و توسعه فضای سبز است.

کد خبر 481521
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha