بعد از اعلام نتایج اعتراض برخی خانوارها نسبت به عدم دریافت کمک‌معیشتی، پاسخی که برخی معترضان دریافت کردند آن‌ها را قانع نکرده و ظاهرا با آنچه در مصوبه دولت آمده برای تعیین معیارهای مشمولیت این یارانه تا حدودی مغایر بوده که موجب گله‌مندی‌ آنان شده است.

یارانه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، از آبان‌ماه و همزمان با اصلاح قیمت بنزین، دولت از محل منابع ناشی از این افزایش قیمت که حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان در ماه تخمین زده شده است، طرح کمک معیشتی را اجرا کرد و پیش‌بینی بر این بود که به حدود ۶۰ میلیون نفر (حدود ۱۹ میلیون خانوار) کمک معیشتی پرداخت کند. 
اما بعد از پرداخت مرحله اول، عده‌ای که تعدادشان کم هم نبود، نسبت به عدم دریافت اعتراض کردند و دولت فرصتی را فراهم کرد که افراد اعتراض خود را رسما اعلام کنند. در جریان ارائه این درخواست، حساب بانکی مورد بررسی قرار گرفت و افراد بر این اساس سنجیده شدند. 

اما در حالی معیارهای مشمولیت کمک معیشتی اعلام رسمی نشده بود که اخیرا آیین‌نامه نحوه شناسایی خانوارهای مشمول دریافت بسته حمایت معیشتی در هیات دولت تصویب و اطلاع رسانی شد که معیارهای درآمدی و حقوقی و همچنین ملک و خودرو سفر وجود داشت که افراد مشمول رامورد سنجش قرار می‌داد. 

بر این اساس خانوار یک نفر با درآمد سالانه بیشتر از ۴۸ میلیون، دو نفره ۶۰ میلیون، سه نفره ۷۲ میلیون و چهارنفره ۸۴ میلیون و پنج نفره و بیشتر ۹۶ میلیون تومان شامل دریافت کمک معیشتی می‌شوند. 

همچنین خانوارهای دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان یا خانوارهای دارای دو واحد ملکی، خانوارهای دارای املاک و مستغلات با ارزش ۱/۲ میلیارد در تهران و کلان‌شهرها و ۹۰۰ میلیون تومان در سایر شهرستان‌ها مشمول این طرح نمی‌شوند. خانوارهای دارای خودروهای سواری با ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون تومان یا خودروهای عمومی با ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون تومان نیز شامل این طرح نمی‌شوند. 

  • معترضان چه می‌گویند؟ 

اما نتاج اعتراضات و پاسخی که به برخی خانوارهای معترض اعلام شده، در برخی موارد با آیین‌نامه مطابق ندارد و برخی مواردی که از سوی خانوارها به ایسنا اعلام شده نشان می‌دهد که گردش مالی و درآمدی آنان از ارقام فوق پایین‌تر است. 

یکی از این موارد به یک خانواده سه نفره برمی‌گرد که طی نتیجه اعتراض، به آن‌ها اعلام شده «میانگین شاخص‌های مالی آن‌ها در سه سال متوالی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ بالاتر از ۸۰ درصد خانوارهای کشور است.» از سوی دیگر آنچه برای حقوق ماهانه آن‌ها اعلام شده، این بود که «مجموعه احکام حقوقی این خانوارها پنج میلیون و ۵۱۱ هزار تومان است.» 

طبق مصوبه دولت برای خانوارهای سه نفره مجموع درآمد ۷۲ میلیون تومان در سال در نظر گرفته شده که در هر ماه به درآمد شش میلیون تومانی می‌رسد؛ در حالی که برای این خانوار مجموع درآمد سالانه به حدود ۶۶ میلیون تومان می‌رسد. 

از سوی دیگر این خانوار اعلام کردند که «صاحب‌خانه نیستند و حتی خودروی آن‌ها یک پراید است» که این شرایط هم با شرایطی که در خودرو و ملک تعیین شده مطابقت ندارد. 

دراین حالت به نظر می‌رسد این خانواده سه نفره باید مشمول دریافت کمک معیشتی می‌شدند که این‌گونه نشده است. 

اما خانوار دیگری که اعتراض خود را مطرح کردند، یک خانوار چهار نفره هستند که در یکی از شهرستان‌ها زندگی می‌کنند. با این که صاحب‌خانه هستند اما ارزش خانه آنان پایین‌تر از حد تعیین شده در مصوبه بوده و خودروی آن‌ها نیز پراید است.

طی اعتراض این خانواده، به آن‌ها اعلام شده «میانگین برداشت ماهانه خانوار در ۹ ماه گذشته برابر با شش میلیون و ۹۸ هزار تومان است»؛ در حالی که به گفته خودشان مجموع درآمد این خانوار در سال به حدود ۷۳ میلیون تومان می‌رسد که در آیین‌نامه مربوطه برای چهار نفره‌ها مجموع ۸۴ میلیون تومان مصوب شده است.

در مجموع این دو مورد مطرح‌شده، اشاره‌ به تعدادی از حذف‌شدگان دارد که می‌گویند وضعیت مالی و دارایی آن‌ها آن‌گونه نیست که از دریافت کمک معیشتی حذف شوند.

این در حالی است که گرچه شرایطی فراهم شد تا افرادی که کمک معیشتی دریافت نکرده بودند نسبت به این موضوع اعتراض کنند، اما نتایج، برخی از آن‌ها را قانع نکرده است و اکنون نسبت به آنچه در مصوبه اعلام شده و آنچه در واقعیت برای خانوارها وجود داشته و براساس آن از دریافت کمک معیشتی کنار گذاشته شده‌اند، گویا تناقض وجود دارد که نیازمند اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی مسئولان در این رابطه است.

کد خبر 480137

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهروند NL ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۴
    0 0
    تا کی قرار است با فرمولهای ناقص و بدون بررسی های درست رای صادر کنید. صرف داشتن یه خونه و یه ماشین دلیل نپرداختن نمیتواند باشد. هرچند اصل کار و روشتان از اساس اشتباه اندر اشتباه است چرا فقط زورتان به یک مشت حقوق بگیر ساده که فقط حقوقشان را میدانید می رسد،کسی که بجز یک حقوق ثابت که قبل آنکه به دستش برسد مالیاتش را برده اید. بروید جلوی آنهایی را بگیرید که درآمدهای میلیاردی دارن و هیچ کجا ثبت و ضبط نمیشه.
  • مطهر IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۴
    0 0
    سلام، وقتی کسی مثل من که مستاجر یک خونه شصت متری هستم، اون هم نه در تهران، در یک شهر کوچیک خراسان که همه خونه ها صدمتری به بالا هستند، با وجود تهدید به قطع یارانه بازهم اعتراض میکنه، حتما حقی داره که ضایع شده. هیچ گردش مالی از خانوم و فرزندم وجود نداره و خونه هم نداریم، فقط کل خونواده یک ماشین. گردش مالی که برای من زده، چرخیدن پول از این حساب به حساب دیگه خودم بوده برای کارکرد. کل پس اندازمون حدود چهل میلیونه تو این چند سال که گذاشتیم باهاش وام بگیریم برای خونه. چرا مجموع موجودی حسابهامو‌ نگاه نمیکنند که تو این چندسال زیاد نشده. اگر من این همه درآمد داشته باشم، باید موجودیمون‌ هم زیاد بشه یا یکی دو میلیون تو حساب خانوم باشه.‌ چرا نگاه نمیکنند که یه پولی از همین پس انداز اومده مثلا تو یه حساب دیگه و دوباره دو روز دیگه رفته. موجودی کل همه حسابها رو ببینند. تو رو‌خدا صدای مارو‌هم بهشون برسونید. همه مدارک هست، چرا دو کلمه نذاشتند تو سایت توضیح بدیم یا مستندات ارائه کنیم؟!
  • IR ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
    0 0
    من یک مستمر بگیر تامین اجتماعی با حقوق 800 هزار تومان با پسر دانشجو گردش مالی پسرم را که بعد از ازدواجش از ما جدا نکرده به حساب من نوشتن وگفتن یارانه به شما تعلق نمیگیره