مردم سیستان و بلوچستان با گذشت حدود یک هفته از وقوع سیل همچنان با کمبودها و مشکلات متعددی از جمله تامین آب شرب سالم، غذا، وسایل گرمایشی و لوازم زندگی مواجه هستند و راه ارتباطی برخی روستاها همچنان قطع است.

سیل سیستان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سعید لک نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که از هفته گذشته برای بررسی مشکلات سیل‌زدگان به استان سیستان و بلوچستان رفته است، گفت: مشکلات مردم سیل‌زده بسیار زیاد است. حدود ۲۰۰ هزار نفر و بیش از ۹۰۰ روستا تحت تأثیر سیل هستند و راه ارتباطی حدود ۳۰ روستا قطع است.

لک بیان کرد: مشکلی که امدادرسانی به سیل‌زدگان را سخت می‌کند، فاصله زیاد روستاهاست. بیشترین خسارت سیل‌زدگان از بین رفتن محصولات کشاورزی و دام آنهاست. آبگرفتگی زمین‌های کشاورزی انواع محصولات از جمله هندوانه و موز را از بین برده است.

وی افزود: در بسیاری از مناطق زمین شکاف برداشته و از هم باز شده است. راه‌های ارتباطی از بین رفته و خیلی جاها آسفالت روی جاده باقی مانده اما زیر آن کاملا خالی شده و اگر خودرویی از روی جاده رد شود، ممکن است با فروریختن جاده سرنشینان آن از بین بروند.

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: یکی از مشکلات مردم این استان، دسترسی پایین به آب شرب سالم است. طبق آمارها، حدود ۲۳ درصد مردم مناطقی که اکنون درگیر سیل هستند به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند. نیروهای امدادگر با همکاری وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌ها تلاش زیادی دارند که آب با بطری در اختیار سیل‌زدگان قرار دهند و ماموران بهداشتی نیز بر افزایش کلرزنی آب نظارت دارند. اما به طور کلی تامین آب آشامیدنی سالم در زمان عادی نیز برای بسیاری از مردم این منطقه مشکل است.

لک ادامه داد: در شرایط عادی و قبل از سیل در بسیاری از روستاها آب در آب‌انبارها ذخیره و مصرف می‌شد اما اکنون به علت سیل بسیاری از آب‌انبارها از بین رفته است.

وی گفت: وسعت خرابی‌ها در مناطق سیل‌زده بسیار زیاد است. رسیدگی به آن بیش از توان استان سیستان و بلوچستان است و کمک به حل این معضل نیازمند حمایت و کمک ملی است. برآورد استاندار سیستان و بلوچستان حاکی از حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌های این استان است. در بسیاری از جاها تیرهای برق افتاده‌اند و برق روستاها قطع است.

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت افزود: مشاهدات تیم وزارت بهداشت حاکی از این است که جبران این خسارت‌ها کار طولانی می‌طلبد و با امدادها و کمک‌های مقطعی یک یا دو ماهه مشکلات مردم سیل‌زده حل نمی‌شود و برنامه‌ریزی دقیق می‌خواهد.

وی گفت: مردم سیل‌زده نگران و از نبود آب شرب سالم و کافی گله‌مند هستند؛ آنها امکان استحمام ندارند. بسیاری از بیمارانی که از قبل دچار بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند، درخواست دارند که برای درمانشان به آنها کمک شود. اقلام بهداشتی مثل شیر خشک نیز از جمله نیازهای مردم سیل‌زده است.

لک ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان شب‌های بسیار سردی دارد. بسیاری از مردمی که خانه‌های خود را در سیل از دست داده‌اند در فضای باز می‌خوابند. بسیاری از آنان امکانات زندگی خود را از دست داده‌اند و نیازمند لباس، پتو و لوازم گرمایشی هستند.

وی گفت: مشکل دیگری که مردم از آن گله دارند، این است که بسیاری از مدارس از بین رفته و جاهایی که مدارس دایر است نیز دانش‌آموزان لوازم‌التحریر ندارند.

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت افزود: از نظر بیماری‌ها فعلا با اپیدمی و شیوع بیماری واگیر مواجه نیستیم و اقدامات کنترلی برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها انجام شده است. موارد معدودی از سرماخوردگی یا اسهال ممکن است وجود داشته باشد اما فعلا شیوع و همه‌گیری بیماری خاصی دیده نمی‌شود.

کد خبر 479277

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha