کتابخانه و موزه «نادر ابراهیمی» روز گذشته با حضور جمعی از اهالی فرهنگ در خانه شعر و ادبیات منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد افتتاح شد.

موزه نادر ابراهيمي

همشهری آنلاین/زهرا کریمی: همسر این نویسنده مشهور کتابخانه و سایر لوازم شخصی اش را در اختیار خانه شعر و ادبیات در مجموعه فرهنگی و گردشگری عباس آباد قرار داد و اکنون همه قفسه های این کتابخانه پر است از کتاب ها، تابلوها، قلم ها و دستنوشته هایی که از او به یادگار باقی مانده و تبدیل به موزه ای دیدنی شده است. خانواده اش همراه جمعی از نویسندگان و مدیران گرد هم جمع شدند تا این گنجینه گرانبها را به اهل قلم تقدیم کنند.

جدایی از گنجینه خاطرات سخت بود

 «فرزانه منصوری» همسر نادر ابراهیمی ضمن خوشامدگویی به حاضران درباره انگیزه شخصی اش از راه اندازی این کتابخانه و موزه می گوید: «همیشه از من سؤال می شود کدام یکی از آثار نادر ابراهیمی را دوست داری؟ من هیچ وقت نتوانستم انتخاب کنم. چون در خلق این کتاب ها صفحه به صفحه و جمله به جمله آنها حضور داشته ام. صدای نادر همیشه در خانه بود و با همه اینها زندگی کرده ام و سخت است که بگویم کدام کتاب را دوست دارم. کتاب آتش بدون دود را که می خوانم با قهرمان هایش گریه می کنم. اما قدر مسلم این است که کتاب چهل نامه کوتاه به همسرم چون مخاطب اول آن من هستم جایگاه خاصی برایم دارد و خیلی خوشحالم که مورد توجه بانوان جوان قرار گرفته است. همسرم یکی از طرفداران پروپاقرص موزه رفتن بود و در کتاب عاشقانه آرام، یک فصل و بخش های مختلف از رفتن به موزه گیله مرد است و اینکه این شخصیت داستانی در موزه با چه چیزهایی آشنا می شود. گاهی هم با هم به موزه می رفتیم. او موزه را دوست داشت اما راه اندازی موزه نادر ابراهیمی فکر او نبود و ایده من بود. هر زمان که طی این سال ها وارد اتاق همسرم  می شدم با گنجینه ای از آثار مواجه می شدم و دلم می سوخت که این گنجینه در این آپارتمان اگر بماند حیف است و بهتر دانستم تدبیری کنم تا همه از آن استفاده کنند. به هر حال جدا شدن از تک تک کتاب ها، لوازم شخصی نادر از جمله عینک، میز کارش، خودنویس ها، دستنوشته ها، خطاطی ها و وسایل کوهنوردی اش سخت بود اما به خاطر هموطنانی که نادر را دوست دارند تصمیم گرفتم همه خاطراتم از ۴۰ سال زندگی با او را به اشتراک بگذارم. »

راه اندازی پاتوقی برای نویسندگان و شاعران

«محمد مهدی رضازاده» رئیس خانه شعر و ادبیات مجموعه فرهنگی گردشگری عباس آباد از اهداف راه اندازی این کتابخانه و موزه می گوید: «سبک زندگی آپارتمان نشینی امروز در تهران موجب شده است بسیاری از هنرمندان و چهره های ماندگار در آپارتمان زندگی کنند و دیگر امکان تبدیل خانه های آنها به موزه نباشد. مانند خانه های استاد عزت الله انتظامی، نیما یوشیج و جلال آل احمد. بنابراین وقتی خانه شعر و ادبیات ساخته شد قرار شد کتابخانه این مجموعه به نام یکی از مفاخر ادبی باشد. زمانی که از تصمیم خانم منصوری، همسر آقای ابراهیمی مطلع شدیم با همکاری آنها این کتابخانه را با رویکرد کافه کتاب نادر ابراهیمی با هدف ایجاد پاتوق ادبی و فرهنگی برای نویسندگان و شاعران افتتاح کردیم. به زودی برنامه ها و جلسات مختلف در این مجموعه برگزار خواهیم شد. » 

مردم قدر این موزه را بدانند

«احمد مسجد جامعی» عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره راه اندازی این کتابخانه و موزه به خبرنگار ما می گوید: «نادر ابراهیمی به مثابه یک نویسنده کامل بود؛ نویسنده ای که علاقه زیادی به مردم داشت. نوع نگاه و علاقه اش به سبک های مختلف زندگی مردم را در کتاب ابوالمشاغل شاهدیم. بنابراین خوب است که مردم راه اندازی چنین کتابخانه و موزه ارزشمندی را قدر بدانند. این موزه به معرفی این هنرمند و نگاه او به زندگی شخصی، ارتباطات اجتماعی و علاقه مندی هایش می پردازد. امیدواریم با بازدید عموم از اینجا این شاعر و نویسنده برجسته بیشتر شناخته شود. »

کد خبر 478897

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha