نمایشگاه بین‌المللی سی‌ای‌اس ۲۰۲۰ (CES) که بزرگ‌ترین رویداد فناوری جهان است امروز ۱۷ دی در لاس‌وگاس افتتاح شد.

CES 2020

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سازمان تجاری انجمن فناوری مصرف‌کنندگان (CTA) از سال ۱۹۶۷ برگزارکننده این نمایشگاه است و بیش از دو هزار شرکت و استارت‌آپ‌ در حوزه فناوری در آن شرکت می‌کنند.

نمایشگاه بین‌المللی سی‌ای‌اس (CES) از ۷ تا ۱۰ ژانویه سال جاری میلادی در شهر لاس‌وگاس ایالات متحده آمریکا برای عموم برگزار می‌شود. شرکت‌های برتر حوزه الکترونیک و فناوری از جمله ال‌جی و سامسونگ محصولات شگفت‌انگیز خود را در این نمایشگاه معرفی می‌کنند. 

برگزاری این نمایشگاه هر سال سیلی از اخبار فناوری را در پی دارد و بهترین محصولات شرکت‌ها را در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌دهد. بدون شک امسال نیز شاهد یکی از بزرگ‌ترین رخدادهای حوزه فناوری خواهیم بود. 

نمایشگاه بین‌المللی سی‌ای‌اس فرصت خوبی برای افراد و شرکت‌هایی است که قصد دارند دستاوردها و اختراعات خود را به دنیا معرفی کنند و در این زمینه به پیشرفت چشمگیری برسند. در واقع این نمایشگاه سکوی پرتاب برای فعالان حوزه فناوری به شمار می‌رود. 

  • ماسکی پنجاه برابر بهتر از ماسک‌های معمولی

یکی از محصولاتی که در این نمایشگاه امسال عرضه شده است ماسک Atmōs است که در مقایسه با ماسک‌های معمولی عملکردی بسیار قوی‌تر دارد. 

شرکت Aō Air در تولید این ماسک از فن‌های کوچکی استفاده کرده است که فشار هوای تمیزی را در جلوی ماسک تولید می‌کنند تا به این ترتیب کاربر از هوایی پاک تنفس کند. 

این ماسک شفاف مقابل دهان و زیر گوش‌ها قرار می‌گیرد. همچنین حسگرهایی هم در ماسک تعبیه شده است که میزان دم فرد را اندازه‌گیری می‌کند. 
 

  • کفی کفش هوشمند 

تاکنون کفی‌های کفش هوشمند مختلفی به بازار عرضه شده‌اند، ولی شرکت Nurvv کفی کفشی تولید کرده است که به دونده در دویدن بهتر کمک می‌کند. 

در این کفی کفش، ۳۲ حسگر ردیاب جی‌پی‌اس (GPS) قرار گرفته است و به همراه اپلیکیشن‌های موبایل عرضه می‌شود. 

به این ترتیب کاربر می‌تواند آمارهای استانداردی راجع به شیوه دویدن خود پیدا کند. از میان این استانداردها می‌توان به طول گام و سرعت کلی دونده اشاره کرد که به لطف بازخوردهای حسی و شنیداری انجام می‌شود. 

همچنین کاربر می‌تواند پس از دویدن به اپلیکیشن مخصوص محصول نگاهی بیندازد و کیفیت دویدن خود را دریابد مثلا چه بخش‌هایی از کف پای وی بیشتر با زمین تماس داشته است. 
به این ترتیب کاربر می‌تواند با ایجاد تغییر در تکنیک دویدن عملکرد خود را بهبود بخشد. 

از همه مهم‌تر این‌که این کفی به کاربر خود این امکان را می‌دهد که سریع‌تر بدود و آسیب نبیند، زیرا این سیستم می‌تواند مشکلات مربوط به دویدن را برای کاربر مشخص کند تا قبل از بروز آسیب این مشکلات حل شود. 

  • گهواره‌ای که نوازش والدین را شبیه‌سازی می‌کند

شرکت ۴moms در نمایشگاه ۲۰۲۰ CES از یک گهواره خواب کودک رونمایی کرد که شبیه‌ساز نوازش کودک توسط والدین به هنگام خواب است. 

این گهواره که "mamaRoo نام دارد، در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد ولی پس از مدتی شروع به تکان خوردن می‌کند. 

زمانی‌ که سبد این گهواره به آرامی به بالا و پایین و پهلوها حرکت می‌کند، پایه آن ثابت باقی می‌ماند. 

معمولا پنج نوع الگوی مختلف برای تکان دادن کودکان هنگام خواب وجود دارد که شامل ماشین‌سواری، کانگورویی، تکان روی پا، تکان گهواره‌ای و تکان در دستان است. این گهواره همه آنها را شبیه‌سازی می‌کند و هریک از آن‌ها دارای پنج سرعت مختلف‌اند و در کل ۲۵ حالت تنظیم مختلف دارد. 

هریک از این تنظیمات براساس حرکات طبیعی است که والدین به هنگام نوازش فرزند خود انجام می‌دهند. 

این گهواره به اپلیکیشن متصل می‌شود و به والدین این امکان را می‌دهد که گهواره را از راه دور تنظیم کنند و وضعیت خواب کودک را مشخص کنند. 

در این پنج حرکت مختلف قابلیت اضافه کردن حالت لرزش هم وجود دارد و علاوه بر آن می‌توان ۴ نوع صدای مختلف را هم برای کودک پخش کرد. این صداها شامل صدای باران، دریا، پنکه و هیس هستند. 

  • ایربادی برای اندازه‌گیری فشار خون

شرکت آمریکایی Valencell  در جریان نمایشگاه ۲۰۲۰ CES از ایربادهای منحصربه‌فرد خود رونمایی کرد. 

فشار خون بالا در اغلب اوقات علامتی ندارد و بسیاری از مردم برای سالیان زیاد حتی بدون این‌که مطلع باشند مبتلا به این عارضه‌اند. فشار خون بالا اگر درمان نشود، باعث آسیب به سرخرگ‌ها و اندام‌های حیاتی بدن می‌شود و به همین دلیل به آن قاتل خاموش می‌گویند. 

اخیرا این شرکت در اقدامی جالب موفق به توسعه ایربادهایی شده است که این ایربادها با حسگرهایی که دارند می‌توانند به راحتی فشارخون کاربران را اندازه‌گیری کنند. این ایربادها به سیستم تغییر حجم‌سنجی نوری یا فتوپلتیسموگرام مجهزند و با این سیستم می‌توانند بر ضربان قلب کاربران نظارت کنند. 

شرکت آمریکایی Valencell برای توسعه ایربادهای فشار خون خود از بیش از ۱۵ هزار مجموعه داده از حدود پنج هزار فرد در سنین مختلف و اطلاعات ۲۵ درصد از داروهای فشار خون استفاده کرد. این ایرباد تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کرده است. 

  • صفحه کلید نامرئی؛ فناوری خارق‌العاده سامسونگ

شرکت سامسونگ در میان پروژه‌های جدید خود از یک نرم‌افزار مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی کرد. این نرم‌افزار به کاربر امکان می‌دهد یک صفحه‌کلید مجازی را روی سطح خالی ایجاد کند. 

این نرم‌افزار موسوم به سلفی‌تایپ از دوربین سلفی تلفن همراه، تبلت یا لپ‌تاپ کمک می‌گیرد تا حرکات انگشتان کاربر را ردیابی کند و آنها را به صفحه‌کلید انتقال دهد. سلفی‌تایپ به تجهیزات اضافه‌ای نیاز ندارد و شاید بتواند جایگزینی مناسب و قابل حمل برای صفحه‌کلید باشد. 

افرادی که در محل کار خود به صفحه‌کلید نیاز ضروری دارند و احساس می‌کنند که صفحه‌کلیدهای معمولی بیش از اندازه سنگین هستند می‌توانند سلفی‌تایپ را تهیه کنند. نرم‌افزاری مانند سلفی‌تایپ می‌تواند مشکل این افراد را حل کند و هیچ برنامه‌ریزی پیشرفته‌ای را نیز از کاربر خود نمی‌طلبد. 

با وجود این نرم‌افزار دیگر نیازی نیست که کاربر همیشه به صفحه‌کلید خود نگاه کند و می‌تواند به راحتی تایپ کند. 

  • آشپز هوشمند

در نمایشگاه ۲۰۲۰ CES شاهد رونمایی از یک سیستم آشپزی هوشمند هستیم که می‌تواند همه مراحل طبخ غذا از وزن کردن مواد تشکیل‌دهنده تا ورز دادن خمیر را به صورت خودکار انجام دهد و با یک صفحه نمایش هوشمند جانبی کار می‌کند. هدف از تولید محصولات مربوط به آشپزی این است که همه کارهای مربوط به پخت غذا در آشپزخانه انجام شوند. 

این سیستم هوشمند که جولیا نام دارد، می‌تواند از عهده وزن کردن، خرد کردن و بخارپز کردن مواد غذایی برآید. جولیا به یک نمایشگر هوشمند ۸ اینچی موسوم به اسمارت چیکن‌ هاب (Smart Kitchen Hub) و یک کتاب دیجیتال آشپزی مجهز است که به آن در آماده کردن غذا کمک می‌کند. کاربر فقط باید دستور پخت غذای مورد نظر خود را انتخاب کند و مواد غذایی را به کار ببرد. 

دستورهای پخت قابل تنظیم کردن هستند و به کاربر امکان می‌دهند غذا را مطابق سلیقه خود آماده کند. دوربینی که در نمایشگر تعبیه شده است می‌تواند مواد غذایی را که می‌بیند تشخیص دهد و دستور پختی برای آنها ارائه کند. همچنین این نمایشگر ویدئوهایی را برای آموزش مرحله به مرحله شامل می‌شود که کاربر را برای انتخاب مواد غذایی و آشپزی راهنمایی می‌کنند. 

کاربر می‌تواند با استفاده از نمایشگر که به دستیار صوتی الکسا متصل می‌شود، دستوراتی در مورد فرایند آشپزی بدهد. یک اپلیکیشن تلفن همراه موسوم به کوکینک‌پال (CookingPal) نیز امکان بررسی و کنترل از راه دور آشپزی جولیا را فراهم می‌کند. جولیا حالت‌های متفاوتی برای آشپزی دارد و می‌تواند تنظیمات دما را طی فرایند پخت غذا تغییر دهد. 

  • ریش‌تراشی با هوش مصنوعی

شرکت بیک از یک ریش‌تراش صورت رونمایی کرد که با استفاده از هوش مصنوعی کیفیت بهتری برای اصلاح صورت فراهم می‌کند. 

این تیغ ریش‌تراش در ظاهر مانند ریش‌تراش‌های پنج تیغه معمولی به نظر می‌رسد، ولی می‌تواند اطلاعات مربوط به این کار از جمله دما، رطوبت، تراکم مو، سرعت، زمان و میزان آب استفاده‌شده را به هنگام اصلاح مشخص کند. 

با استفاده از این اطلاعات، شرکت بیک نسل بعدی ریش‌تراش‌هایی را تولید خواهد کرد به خوبی با ویژگی‌های کاربران امروزی سازگار می‌شوند. 

هدف از تولید این محصول اندازه‌گیری کیفیت اصلاح مو به شیوه‌ای دقیق‌تر و بهتر از گذشته است. 

برای انجام این کار حرکات هر کدام از تیغ‌ها با استفاده از قطعات الکترونیکی داخل آنها ارزیابی می‌شود و سپس این اطلاعات به سیستم هوش مصنوعی وارد می‌شود تا عادات کاربر در اصلاح صورت را مشخص کند. 

بخش متصل تیغ توسط یک شرکت فرانسوی به نام Invoxia تولید شده است. 

این ریش‌تراش با استفاده از بلوتوث به یک اپلیکیشن گوشی هوشمند متصل می‌شود تا اطلاعاتی که از طریق حرکت کردن ریش‌تراش و حسگرهای آن به وجود آمده است به گوشی منتقل شود. 

  • چراغ مطالعه هوشمند؛ درمان خوانش‌پریشی

شرکت فرانسوی Lexilife در نمایشگاه ۲۰۲۰ CES از چراغ مطالعه نوین خود رونمایی کرد. این چراغ مطالعه هوشمند اختلال خوانش‌پریشی را درمان می‌کند. 

خوانش‌پریشی، دش‌خوانی یا دیسلِکسی یک نوع معلولیت آموزشی است و به اختلالاتی گفته می‌شود که افراد در روان‌خوانی یا درک مطالب دارند. 

خوانش‌پریشی ممکن است در واج‌خوانی و رمزگشایی، دیکته، مهارت شنوایی، حافظه‌ کوتاه‌مدت یا نامگذاری‌ سریع اختلال ایجاد کند. خوانش‌پریشی با سطح آی‌کیو یا هوش و توانایی‌ شناختی فرد ارتباطی ندارد. 

سال ۲۰۱۷ پژوهشگران اظهار کرده بودند این بیماری به دلیل اختلال در الگوی سلول‌های چشم ایجاد می‌شود. 

این چراغ مطالعه Lexilight نام دارد و پالس‌های نور را به گونه‌ای تنظیم‌شده منتشر می‌کند و به کاربر اجازه می‌دهد متون را راحت‌تر و بهتر بخواند. 

به گفته مسئولان این شرکت، چراغ مطالعه یادشده در ۹۰ درصد موارد اختلال افراد را درمان کرده است. 

کد خبر 476431

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha