یک روانشناس، ژنتیک را مهمترین عامل اختلالات لکنت زبان دانست و گفت: اختلال لکنت زبان به طور معمول قبل از ۱۲ سالگی اتفاق می‌افتد و اوج آن در سن دو تا هفت سالگی است بنابراین رسیدگی زودهنگام می‌تواند بهترین روش درمان آن باشد.

كودك

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سیدنصرت‌الله میرمعینی در این باره گفت: لکنت زبان یکی از مشکلات اصلی در حوزه سلامت عمومی بوده و لازم است نگاه‌های منفی به این اختلال اصلاح شود.

وی تصریح کرد: عوامل ژنتیکی، کمبود حسی کودک، ترس و وحشت در هنگام بروز حوادث طبیعی و در برخی موارد عارضه دارویی که گذرا هستند، در اختلالات لکنت زبان تأثیرگذار هستند.

میرمعینی اظهار کرد: اگر کودک در ابتدا به درستی صحبت کرده و بعداً دچار لکنت زبان شده است، می‌توان از گفتاردرمانی، درمان دارویی و روانشناختی برای رفع لکنت زبان استفاده کرد.

وی ملاک تشخیص این اختلال را مکث بین واژه‌ها، درازگویی و تشدید هیجان دانست و خاطرنشان کرد: خانواده‌ها برای حل مشکل نباید علت صحبت نکردن کودک دچار اختلال لکنت زبان را بپرسند و او را سرزنش، انتقاد و تحقیر کرده و یا مجبور به صحبت کردن کنند بلکه باید صبر و حوصله داشته باشند.

این روانشناس در پایان یادآور شد: بیشترین اختلالات لکنت زبان در پسران ظاهر می‌شود به طوریکه این مشکل در پسران چهار برابر بیشتر از دختران وجود دارد.

کد خبر 468245
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha