نان شیرمال یکی از نان‌های خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد و مانند نان فطیر اراکی بیشتر به عنوان سوغاتی شناخته می‌شود. این نان خوشمزه را می‌توانید مانند پن کیک ساده در کنار انواع صبحانه‌ها سرو کنید.

نان شيرمال

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پارسی دی،  مواد لازم جهت پخت نان شیرمال برای ۴ نفر به این شرح است:

شیر ۱ لیوان

شکر ¾ لیوان

کره ۱۵۰ گرم

تخم مرغ ۲ عدد

آرد گندم ۳ لیوان

کشمش ¼ لیوان

نمک ¼ قاشق چایخوری

روغن مایع به اندازه کافی

پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری

  • طرز تهیه نان شیرمال

برای تهیه نان شیرمال سنتی ابتدا کره۱۰۰ گرمی و کره ۵۰ گرمی را از یخچال بیرون می‌آوریم و در دمای محیط اجازه می‌دهیم تا نرم شود. پودر خمیر مایه را با ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر مخلوط می‌کنیم و به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه صبر می‌کنیم

تا مایه خمیر استراحت کند و ور بیاید. آن وقت در کاسه‌ای بزرگ ۱ عدد تخم مرغ، کره (۱۰۰)، شیر،شکر و نمک را با هم مخلوط می‌کنیم و خمیر مایه ور آمده را به آن‌ها می‌افزاییم و خوب مواد را مخلوط می‌کنیم و آرد گندم را کم کم به مواد اضافه می‌کنیم تا یکدست شوند و خمیر مایه نرمی داشته باشیم.

سپس کشمش را به خمیر اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم تا منسجم شود. خمیر باید نرم باشد، پس اگر کمی به دست می‌چسبد مشکلی نیست. ظرفی را با قلمو چرب می‌کنیم و خمیر را در آن قرار می‌دهیم و در جای گرم به مدت ۳ الی ۴ ساعت آن را نگهداری می‌کنیم تا استراحت کند.

آشنایی با روش تهیه نان کلاسیک

سپس فر را روشن می‌کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم تا گرم شود. خمیر را روی تخته با وردنه پهن می‌کنیم و با قالب‌های مورد نظر قالب می‌زنیم و یا خمیر را می‌بافیم به این صورت که سه یا چهار تا از خمیرها را به شکل لوله‌ای با طول‌های ۳۰ سانتی متری حالت می‌دهیم و مانند بافتن مو خمیرها را می‌بافیم و یا هر مدلی که تمایل داریم به آن شکل می‌دهیم

.سپس تخم مرغ باقی مانده را می‌شکنیم و زرده آن را از سفیده‌اش جدا می‌کنیم و زرده را در کاسه‌ای می‌ریزیم و با کره ۵۰ گرمی آب شده مخلوط می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. آنگاه با قلمو کف سینی را کمی چرب می‌کنیم و خمیرهای شکل داده را داخل سینی می‌چینیم.

سپس قلمو را داخل مخلوط کره و زرده تخم مرغ می‌زنیم و روی خمیرهای شکل داده شده می‌کشیم تا روی تمامی خمیرها با مخلوط کره و زرده تخم مرغ آغشته شود و بعد به مدت ۳۰ دقیقه خمیرها را رها می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا استراحت کنند.

پس از گذشت زمان استراحت خمیرها، سینی که خمیرها را در آن چیده‌ایم را در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم و یک ظرف آب نیز داخل فر می‌گذاریم تا بخار آب خمیرها را خشک نکند و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تامل می‌کنیم تا نان‌های شیرمال بپزد.

در آخر شعله بالای فر را روشن می‌کنیم تا روی نان‌ها نیز طلایی شود. سپس سینی را از فر بیرون می‌آوریم و صبر می‌کنیم تا نان‌ها خنک شوند. نان‌ها را از داخل سینی جمع می‌کنیم و در جای خشک و خنک نگهداری می‌کنیم و برای صبحانه یا به عنوان عصرانه با چای نوش جان کنید.

کد خبر 461834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =