همشهری آنلاین: مطالعه جدید نشان می‌دهد جنین مادری که دارای رژیم غذایی پرچرب است دارای بهبود چشمگیری در عملکرد سیناپسی است.

رژيم غذايي پرچرب محافظ جنين در مقابل آلزايمر

به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه اخیر نشان داده است که رژیم غذایی پرچرب در طول بارداری از جنین در مقابل تغییرات در مغز که منجر به آلزایمر در آینده می‌شود محافظت می‌نماید.

«دومنیکو پراتیکو»، پژوهشگر ارشد از بنیاد تحقیقات آلزایمر اسکات ریچاردز آمریکا، در این باره می‌گوید: «در انسان‌ها مشخص شده است که افرادی که مادرشان بعد از سن ۶۵ سال مبتلا به آلزایمر می‌شود در معرض ریسک بالا ابتلاء به این بیماری در همان سن قرار دارند.»

به نظر می‌رسد فاکتورهای ژنتیکی منتقل شده از مادر به نوزاد، توضیح اصلی این پدیده باشد، اما تاکنون هیچ ژنی در راستای توضیح انتقال بیماری آلزایمر از طریق مادر شناسایی نشده است.

برای فهم بهتر رابطه منحصربه فرد بین بیماری آلزایمر مادر و خطر ابتلاء جنین به این بیماری، محققان به بررسی چربی موش‌های مادر در طول بارداری‌شان پرداختند. این موش‌ها به طورمهندسی شده مبتلا به الزایمر شده بودند.

موش‌های باردار از ابتدا تا پایان بارداری با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند. بعد از تولد نوزاد، مادران به رژیم غذایی نرمال خود بازگشتند.

در سن ۱۱ ماهگی، نوزاد در معرض تست‌های رفتاری به منظور ارزیابی توانایی و حافظه یادگیری قرار گرفت.

دکتر پراتیکو در ادامه می‌افزاید: «ما دریافتیم حیوانات دارای مادرانی که در زمان بارداری‌شان رژیم غذایی پرچرب داشتند مهارت‌های یادگیری و حافظه بهتری در مقایسه با سایر نوزادان داشتند.»

به گفته محققان، رژیم غذایی پرچرب مادر در زمان بارداری موجب بهبود چشمگیر عملکرد سیناپسی در مقایسه با مادران دارای رژیم غذایی نرمال می‌شود. سیناپس‌ها که محل تلاقی نورون‌ها هستند، نقش مهمی در یادگیری و تشکیل حافظه دارند.

کد خبر 453779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =