همشهری آنلاین: دولت پاکستان توانست در نشست اخیر گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در فلوریدای آمریکا با کسب حمایت چند کشور خطر قرار گرفتن در فهرست سیاه این گروه را از خود دور کند.

جلسه كارگروه اقدام مالي

به گزارش ایرنا به نقل از گزارش منابع خبری پاکستان، نشست پنج روزه گروه اف ای تی اف در شهر اورلاندو واقع در ایالت فلوریدا برگزار شد و هیات پاکستانی توانست با حمایت چین، مالزی و ترکیه تهدید قرار گرفتن در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی را از خود دور کند.

در عین حال یک مقام وزارت امور خارجه پاکستان (بدون ذکر نام) به رسانه های این کشور گفت که خطر فهرست سیاه FATF هنوز به پایان نرسیده است.

براساس این گزارش، گروه ویژه اقدام مالی سال گذشته پس از ارزیابی مکانیسم امنیتی و نحوه مقابه با تامین مالی تروریسم در پاکستان تصمیم به قرار دادن این کشور در فهرست خاکستری گرفت و از آن پس اسلام آباد زیر ذره بین این نهادمالی قرار گرفت.

با توجه به منشور گروه ویژه اقدام مالی، هر کشوری برای جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست سیاه نیاز به حمایت حداقل ۳ کشور عضو دارد.

رسانه های پاکستانی گفتند: نشست آتی گروه ویژه اقدام قرار است هفته سوم مهرماه امسال در پاریس برگزار شود که طی آن قرار نگرفتن پاکستان در فهرست سیاه این گروه اعلام خواهد شد.

یکی از اعضای تیم مذاکراتی پاکستان با گروه اقدام مالی (FATF) اعلام کرد: رفع خطر فهرست سیاه و همزمان خروج از فهرست خاکستری این نهاد بین المللی ملزم به تسریع تلاش ها دیپلماتیک برای کسب اعتماد اعضای اف ای تی اف است.

وی اظهار داشت: پاکستان قطعنامه های مربوط به سازمان ملل را به طور کامل اجرا کرده و اکنون باید تلاش های دیپلماتیک خود را ظرف چهار هفته آینده تشدید کند تا بتواند حمایت و رای کافی را جهت خارج کردن این کشور از فهرست خاکستری FATF کسب کند.

اسلام آباد برای خروج از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی به ۱۵ تا ۱۶ رای نیاز دارد و برای جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست سیاه نیازمند حداقل ۳ رای است.

اسلام آباد از اواسط اسفند ماه سال گذشته روند اجرای برنامه های نظارتی گروه ویژه اقدام مالی را تسریع کرد که طی آن برخورد قانونی و قضایی با عناصر گروه های غیر قانونی در این کشور تشدید شد.

وزارت امور خارجه پاکستان نیز پیش تر در بیانیه ای اعلام کرد، دولت این کشور رای شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با مسدود و توقیف کردن حساب ها و دارایی های سازمان های ممنوعه را به جریان انداخته است.

در این بیانیه آمده است، این رای به این معناست که دولت بر دارایی ها و حساب های بانکی سازمان های ممنوعه مورد نظر شورای امنیت سازمان ملل نظارت خواهد کرد.

به دنبال تصویب قطعنامه اخیر سازمان ملل برای قرار دادن نام «مسعود اظهر» سرکرده گروه جیش محمد در فهرست تروریست‌ها، دولت پاکستان ۱۱ موسسه و تشکل را تروریستی خواند و فعالیت های آنها را ممنوع اعلام کرد.

به گفته تحلیلگران، تصمیم دولت اسلام آباد علیه هشت گروه تروریستی بیشتر در راستای اجرای تعهدات پاکستان به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) صورت گرفت.

گروه ویژه اقدام مالی در آخرین گزارش خویش عدم رضایت خود را از اقدامات پاکستان برای مقابله با قوانین پولشویی و تأمین مالی گروه‌های تروریستی اعلام کرده بود.

کد خبر 445179

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha