همشهری آنلاین: بسیاری از نمایشگاه‌ها و گالری‌های تهران در روزهای پایانی این هفته و همزمان با برگزاری یازدهمین جشنواره تجسمی فجر افتتاح می‌شوند و میزبان علاقه مندان هستند.

تجسمي

ایسنا در این گزارش مروری دارد بر برخی نمایشگاه‌ها که در این ایام برقرار هستند:

  • یوحنای آبزیان در گالری آتبین

گالری آتبین این روزها میزبان نقاشی‌های فائزه بهارلو با عنوان «یوحنانی آبزیان» است. این نمایشگاه از روز جمعه (۱۲ بهمن ماه) آغاز به کار می‌کند و تا روز سه‌شنبه (۲۳ بهمن ماه) نیز ادامه دارد.

در توضیح این نمایشگاه آماده است: روایت زندگیِ آبزی گونه ایست در قعر چیزی، یا در قعر خود زندگی، ساییدن ماهی‌ها به هم، سایش و فرسایش،  خفهگی و دم خور هم زیستان خود بودن، خسته شدن، کندن و فرار کردن از قعر و آن وقت تک افتادنشان و مرگ یا تناسخشان به چیز دیگری، یا شورش و فرار دسته جمعی…»

ساعت بازدید از این نمایشگاه هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۱ اعلام شده است.

گالری آتبین در خیابان ولیعصر، قبل از چهارراه پارک وی، کوچه خاکزاد، پلاک ۴۲ واقع شده است.

  • نمایشگاه مجسمه در گالری سیحون

نمایشگاه مجسمه صادق ادهم با عنوان «در صفر» از روز جمعه (۱۲ بهمن ماه) در گالری سیحون آغاز می‌شود و تا چهارشنبه (۲۴ بهمن ماه) نیز ادامه دارد.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: از ازل با او یکی بودیم و فراموش کردیم که ما بودیم، آمدیم و من شدیم. به نظر من رسالت انسان، رشد و درک مقصودش از ورود به عالم هستی است. وظیفه‌ای که من تحت عنوان «جانمایهانسانی» در آثارم به آن پرداخته‌ام. هر روز در هجوم انبوه تصاویر، حرف‌های پراکنده، گفت‌وگوها و بگذارید بگویم زیستن معمول با تمام پاره‌های ریز و درشتش، این رسالت کمرنگ و کمرنگ‌تر شده و چنانکه انگار تاریخ مصرف داشته باشد به پایان خود نزدیک می‌شود. اینها موانعیاند که باید برای دیدن حقیقت وجودمان از سر راه برداشت؛ همچون داستان حماسی رستم و سهراب، آنجا که رستم، غرور قدرت و القابش مانع از آن شد که رسالتش را از واقعیتش تمیز دهد و بهایش را با فرزند کشی پرداخت. به نظر من مهمترین رسالت انسان بازگشت به اصل خویش در صفر است. با هستی یکی شدن. نقطه‌ای که در ان ادمی با خالق خود یکی می‌شود.

این نمایشگاه هر روز (به غیر از دوشنبه‌ها) از ساعت ۱۱ تا ۱۹ و روزهای جمعه ۱۶ تا ۲۰ در گالری سیحون امکان بازدید دارد.

گالری سیحون واقع در خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره ۱۱ است.

  • آثار داوود موسوی در گالری شیرین

نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های داوود موسوی از روز جمعه (۱۲ بهمن ماه) در گالری شیرین آغاز می‌شود تا ۲۴ بهمن ماه نیز ادامه دارد.

این نمایشگاه هر روز (به غیر از دوشنبه‌ها) ۱۱ تا ۱۹ امکان بازدید دارد. همچنین ساعت افتتاحیه این نمایشگاه در روز جمعه از ۱۶ تا ۲۰ اعلام شده است.

گالری شیرین در خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه‌ی سیزدهم، پلاک ۵ واقع شده است.

  • نمایش عکس‌های آرا گولر در مرکز نبشی

مرکز نبشی در آخرین رویداد سال ۹۷ خود عکس‌های آرا گولر، عکاس ترکیه‌ای که چندی پیش در ۹۰ سالگی درگذشت، به نمایش گذاشته بود.

در این نمایشگاه که عنوان آن «آرا گولر، وقایع‌نگار تاریخ فراموش‌شده» است علاوه بر نمایش گزیده‌ای از عکس‌های این فوتوژورنالیست، از کتاب عکس‌های او نیز رونمایی می‌شود.

این نمایشگاه از ۱۳ بهمن تا ۲۴ اسفند ماه، هر روز به غیر از جمعه‌ها در مرکز نبشی واقع‌شده در خیابان ویلا، نبش کوچه خسرو برپا است.

همچنین اولین نمایش فیلم مستند «جهان آن‌گونه که هست» ساخته «جوشکون آرال» مستندساز ترکیه که به زندگی و کارنامه حرفه‌ای آرا گولر می‌پردازد به همراه نشست و گفت‌وگو در باب زندگی و هنر این عکاس فقید با حضور سیف‌الله صمدیان عکاس، فیلمساز و فیلم‌بردار ایرانی در تاریخ ۱۴ بهمن ماه، ساعت ۱۷ برگزار می‌شود.

  • وسوسه سیب در گالری گلستان

پروژه مشترک عکاسی پدرام لسانی و اسرا مدنی از روز جمعه (۱۲ بهمن ماه) در گالری گلستان برگزار می‌شود.

پدرام لسانی درباره این نمایشگاه می‌گوید: ۱۳ عکس به روی دیوار می‌رود؛ این پروژه با همکاری اسرا مدنی در سال ۲۰۱۱ یعنی هشت سال پیش شکل گرفت که هر دو دانشجوی عکاسی در لندن بودیم. در واقع این عکس‌ها دو امضایی هستند.

این عکاس توضیح می‌دهد: از زمان شروع ایده تا زمان شکل‌گیری حدود یک سال طول کشید. این عکس‌ها به صورت تک عکس در خارج از کشور نمایش داده شده، ولی برای اولین بار است که به صورت مجموعه در گالری گلستان ارائه می‌شود. موضوع این نمایشگاه نشان دادن نیکی و بدی، خیر و شر، دانش و جهل است. در عکس‌ها ازالمان سیب (میوه ممنوعه) استفاده شده است.

  • «قجربازی» در گالری شکوه‌

گالری شکوه این روزها میزبان مجموعه آثار هومن بیات با عنوان «قجربازی» است. این نمایشگاه از روز جمعه (پنجم بهمن ماه) آغاز می‌شود و تا سه شنبه (۱۶ بهمن ماه) ادامه دارد.

این گالری هر روز (غیر از پنجشنبه و تعطیلات رسمی) از ساعت ۱۶ الی ۲۰ امکان بازدید دارد.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: هومن بیات در مجموعه‌ی اخیر خود که آنها را تحت عنوان قجر بازی به نمایش گذارده، رجعتی خلاقانه به نقاشی‌های مکتب زند و قاجار داشته است. لیکن در این تصویر نمایی گذشته، او با پرهیز از فرآیند بازسازی هنر قدما، بازتولید این آثار در فضایی کوبیستی اقدام نموده است.

گالری شکوه در فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک ۱۹ واقع شده است.

  • ۵۰ سال نقاشی‌های دیده‌نشده از منوچهر نیازی در گالری بوم

گالری بوم این روزها میزبان ۵۰ سال زندگی نقاشانه منوچهر نیازی است. این نمایشگاه که از ۱۴ دی ماه اغاز شد، همچنان نیز برگزار است.

نیازی درباره مجموعه آثار خود در این نمایشگاه می‌گوید: این یک نمایشگاه متفاوت از من خواهد بود که ۵۰ نمونه شاخص از آثار ۵۰ سال اخیرم را یک جا به نمایش می‌گذارم. خوشحالم در گالری بوم که نمایشگاه‌های شایسته‌ای برای بزرگانی مانند کیارستمی، تناولی و دیگر اساتید برگزار کرده آثارم را ارائه می‌دهم.

نمایشگاه نقاشی‌های منوچهر نیازی تا ۱۷ اسفند ماه (غیر از شنبه‌ها و یکشنبه‌ها) در گالری بوم ادامه دارد.

تمامی آثار به نمایش درآمده در گالری بوم در زمره گنجینه این گالری و در جهت حمایت از هنر ایران است و جنبه فروش ندارد. گالری بوم در خیابان ولیعصر، بالاتر از نیایش، ارمغان غربی، پلاک ۱۱ واقع است.

  • نمایشگاهی از بوم‌های سوزن‌دوزی شده

نخستین نمایشگاه انفرادی فریناز نصیرپور، هنرمند نقاش تحت عنوان «روایتِ بافتِ لکه‌ها» از روز جمعه (پنجم بهمن ماه) در گالری دیلمان برگزار شده است. این نمایشگاه حاصل پنج سال فعالیت فریناز نصیرپور است که شامل ۱۸ اثر به سبک سوزن‌دوری روی بوم می‌شود.

نمایشگاه «روایتِ بافتِ لکه‌ها» تا سه‌شنبه (۱۶ بهمن ماه) هر روز به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۶ الی ۱۹ در گالری دیلمان برگزار شد.

او در توضیح آثارش می‌گوید: سوزن‌دوزی تکنیکی بوده که به وسیله‌ی آن راحت‌تر توانسته‌ام احساسم را منتقل کنم. من این کار را روی خود بوم انجام می‌دهم، نه روی پارچه. همچنین در روند استفاده از این تکنیک، زن بودنم بسیار مؤثر بوده است؛ چرا که زنان همیشه در طول تاریخ روایت‌گر موضوعات مختلفی چون جنگ، مسائل اجتماعی، خانوادگی و … بوده‌اند. برداشت من نیز در کارهایم بیشتر از جانب وجه روایت‌گری زنانه بوده است.

گالری دیلمان در خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، خیابان پورمشکانی (کودکان غزه)، شماره ۵۰ واقع شده است.

  • هنر سرزمین هلند در موزه ملی ایران

نمایشگاه «باستان‌شناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس» ۵۶۰ اثر تاریخی باستانی هلند را تا ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ در موزه ملی ایران به نمایش می‌گذارد. در میان ۵۶۰ شیء باستانی و تاریخی در ۳۳۱ ردیف از موزهدرنتس شهر آسن در هلند، تابلوهای نقاشی‌ای نیز حضور دارد که هنردوستان علاقه‌مند به میراث‌فرهنگی می‌توانند از آن‌ها بازدید کنند. گالری نقاشی این نمایشگاه دربرگیرنده منتخبی از آثار هنرمندان هلندی است که عمدتاً شامل مناظر و زندگی روستایی در استان «درنته» است.

یکی از تابلوهای به نمایش درآمده «بر دروازه ابدیت» نام دارد که به دلیل موضوعیت آن با هلند، از مخزن موزه هنرهای معاصر برای نمایش در این نمایشگاه امانت گرفته شده است. تابلویی را که با نام «چشم‌انداز خانه روستایی در درنته ۱۸۹۴» معرفی شده است، مسؤولان موزه درنتس با حمایت «ینکگیرولوتریج» سال گذشته از نهاد دیگری خریداری کرده‌اند، اما تا قبل از انتقال آن به ایران، در هیچکدام از تالارها یا نمایشگاه‌های هلند نمایش داده نشده بود.

کد خبر 430366

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha