همشهری‌آنلاین: مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران گفت: باتوجه به آمارهای هواشناسی و احتمال بروز شرایط بحرانی، تمامی اداره‌های فضای سبز در حالت آماده باش قرار گرفته‌اند.

mokhtari

علی محمد مختاری در گفت‌وگو با شهرنوشت، با بیان این‌که هم‌زمان با تغییرهای فصلی و شروع سرما، سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران اقدام به تهیه و ابلاغ دستورالعمل های کاربردی به زراعی به مناطق بیست و دوگانه شهرداری می کند، اظهار کرد: این اقدام‌ها در راستای بهبود و ارتقاء کیفیت امور نگهداری فضای سبز شهری، دستیابی به الگوهای پایدار و اجرای استراتژی‌های مدیریت تلفیقی  عوامل خسارت‌زا انجام می‌شود.  

مختاری با بیان این‌که درختان همواره در شرایط طوفانی و بارش‌های سنگین در معرض خطر قرار می‌گیرند، اظهار کرد: با بررسی آمارهای هواشناسی و احتمال شرایط بحرانی، تمامی ادارات فضای سبز در حالت آماده باش قرار گرفته و با استفاده از چوب های مخصوص برف تکانی مانع از افزایش بار زیاد برف روی شاخه های درختان شده و در نتیجه از خطرات کج شدن، خوابیدن، شکستگی و یخ زدگی درختان جلوگیری می شود.

او با بیان این‌که از دیگر اقدامات پاییز و زمستان می‌توان به عملیات خاک‌ورزی برای زیر و رو کردن و تهویه خاک اشاره کرد، گفت: این اقدام موجب از بین رفتن بافت‌های سنگین، ایجاد تخلخل و نفوذ بهتر هوا و رطوبت و در نتیجه بهبود شرایط فیزیکی خاک می شود، ضمن این‌که برخی از آفات خاکزی با این روش به سطح خاک آمده و مورد تغذیه پرندگان قرار می‌گیرند.

او گفت: فعالیت‌های شش ماهه دوم سال، از 15 مهر آغاز شده و تا 15 فروردین ماه سال بعد با نظارت مستمر ناظرین عالی این سازمان در سطح فضای سبز شهر تهران به اجرا در می‌آید. یکی از مهم‌ترین اقدامات 6 ماهه دوم هر سال، عملیات هرس زمستانه درختان است که شامل تنک کردن تاج درختان برای مهیا شدن امکان عبور هوا و رسیدن نور کافی، حذف شاخه و سرشاخه و آرایش شکل ظاهری آن ها،   حذف پاجوش‌ها و تنه جوش‌ها و قطع شاخه‌های آفت‌زده، بیمار، زخمی، شکسته و کج شده است.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران ادامه داد: این اقدامات تحت نظارت مستقیم کارشناسان متخصص و کارگران کار آزموده با استفاده از وسایل و ابزار مناسب انجام می‌شود.  هرس زمستانه فعالیتی تخصصی بوده که براساس فرم ،  زمان گلدهی،  مکان کاشت و... گیاهان به اجرا در می‌آید .

مختاری با اشاره به اهداف هرس در این فصل اضافه کرد: یکی از اهداف مهم هرس، حذف شاخه‌های اضافی برای مدیریت زیستی و حفظ " تاج پوشش" گیاهی است. بدیهی است در پاره‌ای از موارد به دلیل الزاماتی نظیر انحراف درختان از فرم طبیعی خود و ایجاد مزاحمت‌هایی برای تردد شهروندان، ایجاد معضلات ترافیکی، احتمال سقوط درختان به دلیل حجم تاج، زیباسازی منظر و ساماندهی بلندی درختان در ترکیب با سایر گونه‌های کاشته شده در مجاورت آن‌ها،   فعالیت‌های هرس اجتناب‌ناپذیر است. اما تحت هر شرایطی حفظ موجودیت درختان و بقای آن‌ها در اولویت قرار دارد.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران تصریح کرد: همچنین در مواردی، هرس با هدف کنترل آفات و امراض، کاهش حجم و تراکم شاخه‌های درختان که بالقوه در صورت ریزش برف‌های سنگین یا وزش بادهای شدید، ناپایدار و شکننده خواهند بود انجام می‌شود.

مختاری تاکید کرد: تعویض و اصلاح خاک، تغذیه و کوددهی،   روغن‌پاشی زمستانه بعد از فصل یخبندان و سرمای سخت قبل از بازشدن جوانه‌های گل و برگ برای از بین بردن آفات، جمع‌آوری و انتقال سریع زایدات فضای سبز (بقایای هرس و برگ‌های خزان شده) از دیگر اقدام‌های مستمر در 6 ماهه دوم سال است که با هماهنگی و همکاری ادارات خدمات شهری مناطق انجام می‌شود. یکی از اقدام‌های مهم در این زمینه جمع‌آوری برگ‌های آلوده به فرم زمستان گذران سفیدبالک بوده که دستاوردهای مثبتی در جهت کاهش آفت در سال جاری به همراه داشته است.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران گفت: رسیدن فصل سرد و به خواب رفتن درختان فرصت مناسبی برای برخی اقدام‌های تکمیلی و آماده‌سازی نگهداری درختان است. از مهم‌ترین این اقدام‌ها می‌توان به قیم‌گذاری ،  آزادسازی طوقه ، ترمیم تشتک‌های آبخوری،  ترمیم پوسیدگی‌ها ، پوشاندن شاخ و برگ درختان حساس به سرمازدگی (مانند نخل‌ها) و ... اشاره کرد که بر اساس دستورالعمل‌های ارسالی سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران و نظارت کارشناسان در سطح مناطق بیست و دوگانه به انجام می‌رسد.

کد خبر 422178
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha