همشهری آنلاین: کمیسیون انتخابات زیمبابوه پیروزی امرسون منان‌گاگوا، در انتخابات ریاست‌جمهوری را اعلام کرد. حزب حاکم دو سوم کرسی‌های مجلس را نیز تسخیر کرده است. رهبر اپوزیسیون گفته است نتایج اعلام شده را به رسمیت نمی‌شناسد.

رییس دولت کنونی پیروز انتخابات زیمبابوه اعلام شد

به گزارش يورونيوز، بر اساس آماری که کمیسیون برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری زیمبابوه اعلام کرده است، امرسون منان‌گاگوا، رئیس دولت کنونی، با کسب ۵۰،۸ درصد، برابر با ۲میلیون و ۴۶۰هزار رأی به پیروزی دست یافته است. نلسون کامیسا، رهبر اپوزیسیون با کسب ۲میلیون و ۱۵۰هزار رأی ۴۴،۳ درصد آرا را از آن خود کرده است.

"جنبش دگرگونی دموکراتیک" متعلق به رهبر اپوزیسیون نلسون کامیسا، نتایج اعلام شده را نپذیرفته و گفته است که آن را به رسمیت نمی‌شناسد. با این حال کامیسا قصد ندارد علیه نتایج اعلام شده به دادگاه شکایت ببرد.

در انتخابات روز دوشنبه ۳۰ ژوئیه، رئیس‌جمهوری جدید و نیز اعضای جدید پارلمان انتخاب شدند. این نخستین انتخابات پس از سرنگونی حکومت چند ده ساله‌ی رابرت موگابه توسط نیروهای نظامی بوده است.

منان‌گاگوای ۷۵ ساله که پس از سقوط موگابه رهبری دولت را در دست گرفت، خود از افراد مورد اعتماد موگابه است و نلسون کامیسای ۴۰ ساله وکیل و کشیش است.

در انتخابات پارلمانی حزب حکومتی "زانو پی‌اف" (ZANU-PF) به رهبری منان‌گاگوا، بر اساس نتایج اعلام شده، به اکثریت دو سوم آرا دست یافته است. بدین گونه این حزب قادر به تغییر قانون اساسی کشور خواهد بود.

نلسون کامیسا، رهبر اپوزیسیون، حزب حکومتی را به تقلب در انتخابات متهم کرده است. ناظران انتخاباتی اتحادیه اروپا نیز که روند برگزاری انتخابات را زیر نظر داشتند، در مستقل عمل کردن کمیسیون برگزاری انتخابات تردید دارند.

  • شش کشته در اعتراضات علیه تقلب انتخاباتی

حراره، پایتخت زیمبابوه، شب ناآرامی ‌را گذراند. واحدهای نظامی ارتش در خیابان‌های شهر حضور داشتند. پیش از آن اعتراضات گسترده‌ای علیه تقلب‌های انتخاباتی احتمالی صورت گرفته بود. شمار کشته‌شدگان در این اعتراضات به شش نفر رسیده است.

الما بروک، سرپرست هیأت ناظر انتخاباتی اتحادیه اروپا، حضور نیروهای نظامی در خیابان‌ها را مورد انتقاد قرار داد.

این سیاستمدار اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با روزنامه "نورد وست" گفته است: «اینکه ارتش بی‌وقفه با گلوله به اعتراضات پاسخ می‌دهد، اصلا متناسب با وضعیت نیست.»

او افزود که این عمل حکومت کاملا آگاهانه صورت گرفته تا مقاومت مخالفان را درهم بشکند. حال مسئله بر سر این است که آیا یک روند معقول دموکراتیک در پیش گرفته می‌شود یا نه.

از نظر اِلما بروک، "انتخابات یک پیشرفت بود، اما این به معنای منصفانه بودن آن نیست".

در جریان اعتراضات خشونت‌باری که در حراره علیه دستکاری و تقلب احتمالی در جریان انتخابات صورت گرفت، نظامیان بر روی تظاهرکنندگان آتش گشودند. خشم معترضان علیه کمیسیون دولتی برگزاری انتخابات است. این کمیسیون کوتاه پس از اعتراضات اعلام کرد که حزب حاکم بیش از دو سوم کرسی‌های پارلمان را از آن خود کرده است.

کد خبر 412531

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha