همشهری آنلاین: عربستان سعودی دیگر کنترلی بر انتخاب امام جماعت مسجد مهم بروکسل نخواهد داشت. مقامات پایتخت بلژیک اعلام کردند عربستان سعودی اداره مسجد بزرگ بروکسل را واگذار کرده است.

عربستان اداره مسجد بروکسل را پس از پنج دهه واگذار کرد

به گزارش يورونيوز، دولت بلژیک در سال ۱۹۷۱ طی یک توافق دو طرفه با عربستان سعودی اداره مهمترین مسجد بروکسل که در ۲۰۰ متری کمیسیون و شورای اروپا واقع است را به سعودی‌ها واگذار کرد.

مقامات شهر بروکسل می گویند دلیل اصلی واگذاری مسجد از سوی عربستان، تبیین و تبلیغ اسلام افراطی از سوی امامان پیشین این مسجد عنوان شده است. هرچند امام جمعه کنونی تبلیغ اسلام گرایی افراطی را انکار می کند اما نیروهای امنیتی بلژیک می گویند مدارکی دارند که نشان می دهد برخی از اعضای سلول تروریستی فرانسه و بروکسل در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تحت تاثیر سخنان امامان جماعت مسجد بزرگ بوده اند.

عربستان سعودی بدلیل نفوذ اقتصادی‌اش در پایتخت اروپا دهه‌ها موفق شد این مسجد و مساجد مهم دیگر شهر بروکسل که اغلب در محله مولنبک واقع هستند را کنترل کند. همواره امامان جماعت این مساجد تحت نظر و اداره رهبران مذهبی عربستان به بروکسل اعزام می شدند.

به گفته برخی از کارشناسان پذیرش عربستان برای خروج از اداره این مسجد نوعی پیام به اروپا در ادامه اصلاحات سیاسی و اجتماعی توسط بن سلمان ولیعهد جدید و جوان سعودی هاست. سه ماه پیش عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی در بروکسل با نخست وزیر و پادشاه بلژیک دیدار کرد و گفته می شود این تصمیم در جریان این دیدار گرفته شده است. رسانه‌های بلژیکی می گویند مقامات عربستان ضمن طرح پیشنهادی خروج عربستان از هیات مدیره مسجد خواسته اند تا عملی شدن آن این توافق بطور رسمی جایی عنوان نشود.

عربستان اداره مسجد بروکسل را پس از پنج دهه واگذار کرد

حکومت عربستان سعودی می خواهد دست کم بصورت نمادین به اروپایی‌ها که در سه سال اخیر قربانی تروریسم حامیان گروه داعش بوده اند، نشان دهد که رابطه‌ای بین این کشور و جنگجویان این گروه وجود ندارد. پس از حمله ۲۲ ماه مارس بروکسل که در آن ۳۴ نفر کشته شدند بسیاری انگشت اتهام را بسوی عربستان سعودی و نفوذ ایدئولوژیک امامان جماعت وهابی در بلژیک درازکردند. حالا دولت بن سلمان می خواهد نشان دهد که به جای «اسلام افراطی» حامی اعتدال گرایی اسلامی است. درک آشتن، یکی از مقامات وزارت خارجه بلژیک می گوید ابتکار عمل عربستان در خروج از مسجد بزرگ نشان می دهد که این کشور سیاست‌های اصلاح گرایانه و اعتدال گرایی را در دستور کار قرار داده است.

یان یامبون، وزیر کشور بلژیک هم گفته است که انتقال اداره مسجد بطور کامل در ماه جاری میلادی انجام خواهد شد. وی همچنین تاکید کرد که ساختمان مسجد همچنان پابرجا می ماند و اداره آن از این پس با شهر بروکسل و جمعیت مسلمانان این شهر خواهد بود. گفته می شود این جمعیت ارتباط مستقیمی با رهبران مذهبی در مراکش دارد.

ساختمان مسجد که در گوشه غربی پارک سنکانتر قراردارد از ابتدا بخشی از غرفه نمایشگاهی سراسری بروکسل در سال ۱۸۸۰ بود.

برمبنای تحقیقاتی که در ماه دسامبر در بلژیک انجام شد عربستان سعودی همچنان اصلی ترین عامل در رادیکالیزه کردن، افراط گرایی، مسلمانان جهان است. این گزارش که بخشی از آن در روزنامه لوسوار بلژیک چاپ شد نشان می دهد که جنبش مذهبی وهابیت در عربستان با پول‌های نفتی در اروپا همچنان ازتبلیغات گسترده‌ ای بهره می برد و جوانان زیادی را حتی پس از حملات تروریستی سه سال گذشته به خود جلب می کند.

کد خبر 398441

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دین و اندیشه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha