همشهری آنلاین: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وضعیت امروز و مشکلاتی که با آن دست به گریبان هستیم نتیجه عملکرد خود ما و کار خود ما بوده نه کار کسان دیگری. این ما بودیم که بدون آینده‌نگری و بدون کار کارشناسی منابع آبی خود را بی‌رویه مصرف کردیم.

باید خود را برای زندگی با کم آبی آماده و سازگار کنیم

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در نشست ستاد مدیریت بحران خوزستان که شامگاه دوشنبه در مهمانسرای شهید رجایی استانداری برگزار شد، با اشاره به سوء مدیریت مصرف آب در طول دهه‌های گذشته در کشور گفت: در طول 40 سال اخیر بزرگ‌ترین صدمات به محیط زیست توسط خود ما انجام شده است. این ما بودیم که با مصرف بی‌رویه منابع آب از جمله آب‌های زیرزمینی شرایط امروز را رقم زدیم.

وی افزود: وضعیت امروز و مشکلاتی که با آن دست به گریبان هستیم نتیجه عملکرد خود ما و کار خود ما بوده نه کار کسان دیگری. این ما بودیم که بدون آینده‌نگری و بدون کار کارشناسی منابع آبی خود را بی‌رویه مصرف کردیم.

کلانتری ادامه داد: به عنوان نمونه به جای این که صنایع فولاد و پتروشیمی را در سواحل جنوبی کشور مستقر کنیم این صنایع را در مرکز کشور توسعه دادیم و در کشاورزی به جای استفاده از روش‌های نوین آبیاری و مدرن‌سازی کشت بدون بهره‌وری و بی‌رویه آب‌های کشور را هدر دادیم.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با توجه به این شرایط و این که کشور ما کشوری نیمه خشک و نیمه بیابانی است امروز باید خود را برای زندگی با کم آبی آماده و سازگار کنیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به تلاش‌های دولت برای مهار ریزگردهای با منشاء خارجی تصریح کرد: اخیرا جلسه‌ای با سفیر ترکیه داشتم و نگرانی‌های خود را به صورت جدی به وی منتقل کردم و پیشنهاد شد کمیته‌ای سه جانبه شامل کشورهای ایران، عراق و ترکیه برای مقابله با ریزگردها تشکیل شود.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: خوزستان برای دولت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و رئیس جمهور دستور داده خوزستان برای سازمان محیط زیست کشور اولویت یک باشد.

همچنین دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در ابتدای این جلسه گفت: با اقدامات انجام شده در حوزه تالاب هورالعظیم خوشبختانه در طول یک سال گذشته ریزگردهایی که منشاء آن از این حوزه باشند نداشته‌ایم.

استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات عدیده‌ای که موج جدید ریزگردها برای مردم خوزستان ایجاد کرده است، تصریح کرد: اخیرا با تعطیلی دو روزه مدارس و ادارات و همچنین مشکلات تنفسی، شرایط سختی برای مردم ایجاد شده است و مردم انتظار دارند تامین حقابه‌های تالاب‌ها و اختصاص اعتبارات مورد اهتمام و توجه جدی باشد.

شریعتی تصریح کرد: در خوزستان در مجموع 42 هزار هکتار کانون فوق بحرانی داریم که متعهد هستیم تا پایان سال با عملیات مختلف از جمله کشت نهال، آب‌اندازی، قرق کردن و مالچ‌پاشی این کانون‌ها را مهار کنیم و در یک بازه زمانی پنج تا شش ساله کل 320 هزار هکتار کانون‌های فعال ریزگرد در خوزستان را مهار کنیم.

کد خبر 396294

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha