همشهری آنلاین: رئیس پژوهشکده علوم و فناوری‌های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: نقشه برداری مغز در کشورهای دنیا ازجمله ایران در مرحله تحقیقات است و هرگونه ادعا در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌ها از این طریق، ادعایی دروغین است.

مغز

به گزارش ایرنا، دکتر مجتبی زارعی، در نشست خبری چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران اظهار کرد: عده ای در مطب‌ها با گرفتن یک نوار مغز و چند عکس رنگی ادعا می‌کنند که نقشه برداری مغز انجام داده اند و مبالغ سنگینی از بیمار مطالبه می‌کنند؛ درحالی که اینها هیچ کمکی به پزشک معالج و بیمار نمی‌کند و از نظر علم پزشکی منسوخ است.

وی افزود : نقشه برداری مغز کار بسیار پیچیده ای است که نیاز به کار گروهی جمعی از متخصصان رشته های پزشکی و مهندسی دارد و تاکنون هیچ تیمی که بتواند اینکار را انجام دهد در ایران تشکیل نشده است.

زارعی اظهار کرد: شاید یک مهندس پزشکی بتواند با یک دستگاه نقشه‌برداری کار کند اما توان تفسیر تصویر گرفته شده را نداشته باشد یا اینکه یک متخصص مغز و اعصاب بتواند تصویر گرفته شده را تفسیر کند اما نتواند روند تحلیل آن و بیماری را انجام دهد؛ در روند درمان بیماری زمانی که به مرحله برداشتن قسمتی از مغز می‌رسند، هیچ خطایی پذیرفته نیست و درحال حاضر هیچ تیمی که بتواند با این درجه از اطمینان اطلاعات لازم را در اختیار جراحان قرار دهد، شکل نگرفته است.

دبیر علمی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران گفت: نقشه برداری مغز در زمینه تشخیص افتراقی برخی بیماری‌ها کاربرد دارد و کاربرد درمانی ندارد و تاکنون به مرحله ای رسیده است که می‌تواند تنها به نقشه جراحی کمک کند تا به منطقه ای از مغز که نباید، دست زده نشود.

وی ادامه داد: تاکنون انبوهی از تحقیقات در زمینه نقشه برداری از مغز در سطح دنیا انجام شده است اما نقشه برداری که کاربرد درمانی داشته و به مرحله کلینیک سرویس رسیده باشد، هنوز هیچ کشوری دست نیافته است.

زارعی گفت: مساله در این زمینه، بود یا نبود دستگاه‌های پیشرفته نیست چراکه دستگاه‌های زیادی وجود دارد و ما به سمتی پیش می‌رویم که بتوانیم از دستگاه‌های موجود استفاده بهینه کنیم و خدمات ویژه ای را در زمینه تشخیص بیماری‌های مغز و اعصاب ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه پژوهشکده دانش‌های بنیادی و پژوهشکده علوم و فناوری‌های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی نقشه برداری مغز را در ایران در سطح تحقیقاتی انجام می‌دهند، افزود: پژوهشکده فناوری‌های پزشکی تاکنون بدون هیچ حمایتی اقدامات تحقیقاتی در حوزه نقشه برداری مغز را انجام داده و بزرگترین موفقیتی که طی چهار سال گذشته کسب کرده، جذب 10 نفر از متخصصان و محققان ایرانی این حوزه از سایر کشورهای دنیا بوده است.

زارعی افزود: برای پیشرفت این حوزه نیاز به تجهیزات پیشرفته تر و بودجه لازم است و باید سازمان‌هایی که وظیفه حمایتی در این زمینه دارند، به وظایف خود عمل کرده و این علم را یاری کنند.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری‌های پزشکی خاطرنشان کرد: درحال حاضر میزان تحقیقاتی که در این زمینه در ایران انجام شده، در حد قابل قبولی نبوده است و کمبودهایی در این زمینه داریم، البته این رشته در تمام دنیا تازه و جوان است و ما می‌توانیم از این فرصت استفاده کرده و تلاش کنیم خود را در خط مقدم این علم در سطح دنیا قرار دهیم.

چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی از کشورهای آلمان، انگلیس، آمریکا و دانمارک از سوم تا پنجم آبان ماه در مرکز همایش‌های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

کد خبر 380410

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha