همشهری آنلاین: طبق تحقیقات، سیگار کشیدن با ۶۰ درصد افزایش خطر ابتلا به ناتوانی در سنین بالا مرتبط است.

ترک سیگار موجب کاهش ناتوانی دوره سالمندی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نتایج تحقیق پژوهشگران دانشگاه کالج لندن نشان می‌دهد ترک سیگار می‌تواند از ابتلا به ناتوانی در سنین بالا پیشگیری کرده یا آن را به تاخیر اندازد.

ناتوانی مشکلی مرتبط با کاهش توان فیزیولوژیکی و افزایش آسیب پذیری در مقابل پیامدهای ناشی از سلامت است. پیامدهای ناتوانی شامل زمین خوردن، شکستگی، علیل شدن، بستری شدن در بیمارستان است. مشخص شده است ناتوانی با پیامدهای وخیم‌تر روانی یا شناختی از قبیل کیفیت پایین زندگی و زوال عقل نیز مرتبط است.

گوتارو کوجیما، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «مطالعه ما نشان داد سیگار کشیدن فاکتور پرخطر ابتلا به ناتوانی در سنین بالاست.»

سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD)، بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی و بیماری عروق پیرامونی را افزایش می‌دهد که هر یک می‌توانند به طور بالقوه بر سلامت جسمی، روحی و اجتماعی افراد اثر بگذارد.

کوجیما در ادامه می‌افزاید: « بررسی های بیشتر نشان داد که COPD عامل اصلی بروز ناتوانی ناشی از سیگار کشیدن است، اما کسانی که سیگارشان را ترک می‌کنند این ریسک ناتوانی را از بین می‌برند یا به تعویق می‌اندازند.»

محققان از داده‌های نمونه‌های ملی مردان و زنان مسن در انگلستان استفاده کردند.

آنها با استفاده از تلفیق پنج مولفه ضعف فیزیکی، ناتوانی را تعریف کردند: کاهش خودبخودی وزن، خستگی، ضعف، سرعت پایین پیاده روی و فعالیت بدنی کم. وجود سه مورد از این فاکتورها یا بیشتر فرد را در گروه افراد ناتوان قرار می‌دهد.

کد خبر 379791

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha