چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: صندوق بین‌المللی پول گفت: چشم‌انداز اقتصادی آسیا بدلیل تنگ‌تر شدن ضوابط مالی بین‌المللی با ریسک قابل توجه، شرایط مبهم و رشد منفی مواجه است.

International Monetary Fund

مهر به نقل از رویترز نوشت: صندوق بین‌المللی پول در گزارش تازه خود اعلام کرد: چشم‌انداز اقتصادی آسیا با ریسک قابل توجه ایجاد شرایط مبهم و رشد منفی مواجه است که با هرگونه تنگ‌تر شدن ضوابط مالی بین‌المللی یا افزایش سیاست‌گذاری‌های محافظه‌کارانه تجاری ایجاد خواهند شد.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد آسیا - اقیانوس آرام را برای سال ۲۰۱۷ از مقدار ۵.۴ درصد که در ماه اکتبر گذشته پیش‌بینی کرده بود در ماه آوریل به ۵.۵ درصد افزایش داد و گفت سیاست‌گذاری‌های آزادانه مالی و مالیاتی در سراسر این منطقه تقاضای داخلی را حمایت خواهد کرد.

با این وجود IMF در گزارش جدید خود معتقد است: چشم‌انداز میان‌مدت این منطقه با ریسک‌ها و ابهام‌های قابل توجهی همراه است و در کل شیبی رو به پایین خواهد داشت.

در ماه آوریل IMF پیش‌بینی رشد این منطقه در سال ۲۰۱۸ را دست نخورده و برابر ۵.۴ درصد باقی گذاشت. رشد ثبت شده آسیا-اقیانوس آرام در سال ۲۰۱۶ برابر ۵.۳ درصد است.

این گزارش زمانی ارائه شد که سیاست‌گذاران مالی جهان با چالش عبور از ریسک‌های رو به افزایش ناشی از محافظه‌کاری تحت هدایت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و پتانسیل افزایش در قیمت‌های سرمایه‌گذاری با توجه به گام‌هایی که بانک مرکزی آمریکا برای بالابردن نرخ بهره برداشته است، روبرو هستند.

IMF در ادامه گزارش جدید خود می‌گوید: تداوم تنگ‌تر کردن ضوابط مالی جهانی می‌تواند منجر به آغاز نوسان در جریان‌های پولی شود و در صورتی که تغییر چین به یک اقتصاد «مصرف محور» سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رود انجام شود، این منطقه شاهد جریان‌های بزرگ سرازیر شدن سرمایه خواهد بود.

در ادامه این بیانیه آمده است : تغییرات احتمالی به سمت محافظه‌کاری در شرکای بزرگ تجاری آسیا هم می‌تواند ریسک بزرگی برای این منطقه به ارمغان آورد. به ویژه این منطقه در مورد کاهش تجارت جهانی آسیب‌پذیر است چرا که آسیا تجارت باز دارد و مشارکت قابل توجهی در زنجیره تدارکات جهانی دارد.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید: در صورتی که تنگ‌تر شدن ضوابط مالی جهانی به طور ناگهانی اتفاق بیافتد و یا شرایط به سوی محافظه‌کاری تغییر کند، انعطاف‌پذیری نرخ مبادلات می‌تواند عامل مهمی در تحمل شوک‌های به وجود آمده باشد.

کد خبر 369588

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha