همشهری آنلاین: تحقیقات جدید نشان می‌دهد از دست دادن شنوایی ممکن است با کم خونی و فقر آهن (ترکیبی از سطح پایین آهن و سلول‌های قرمز خون) مرتبط باشد.

کم خونی می‌تواند منجر به ناشنوایی شود

به گزارش خبرنگار مهر، این مطالعه نشان داد افراد مبتلا به کم خونی و فقر آهن نسبت به افرادی که کم خونی ندارند، بیش از دو برابر در معرض ابتلا به ناشنوایی قرار دارند.

ارتباط بین از دست دادن شنوایی و کم خونی و فقر آهن به ویژه برای دو نوع از دست دادن شنوایی قوی بود که یکی به نام ناشنوایی حسی و دیگری ناشنوایی ترکیبی از حسی و هدایتی بودند.

طبق گفته انجمن گفتار، زبان و شنوایی (ASHA) آمریکا، ناشنوایی حسی هنگامی رخ می‌دهد که گوش داخلی یا مسیرهای عصبی از گوش داخلی به مغز آسیب دیده باشد.

ناشنوایی هدایتی، نوعی است که صداها به طور موثر از گوش خارجی به پرده گوش یا گوش میانی هدایت نمی‌شوند. ناشنوایی ترکیبی مخلوطی از این دو است.

طبق گزارش ASHA، کاهش شنوایی حسی به طور کلی، دائمی تلقی می‌شود. اما اگر کم خونی و فقر آهن نقش مهمی در از دست دادن شنوایی داشته باشد، این امکان وجود دارد که تصحیح وضعیت منجر به بهبود شنوایی شود.

پژوهشگر تحقیق کاتلین شیفر، دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه پزشکی ایالتی پنسیلوانیا در این باره می‌گوید: «در حال حاضر هیچ شواهدی وجود ندارد که تایید کند درمان کم خونی و فقر آهن موجب بهبود سلامت شنوایی شود.»

او گفت که این یافته‌ها تنها یک ارتباط بین کم خونی و فقر آهن و از دست دادن شنوایی را نشان می‌دهد ولی ثابت نمی‌کند که یکی باعث دیگری می‌شود.

یک رژیم غذایی سالم و متعادل شامل مصرف میزان توصیه شده روزانه از ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر، به طور کلی برای سلامت جسمانی و همچنین برای سلامت شنوایی بسیار مهم است.

کد خبر 357330

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha