شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۱
۰ نفر

همشهری دو - عیسی محمدی: لابد شما هم در فیلم‌ها و سریال‌ها دیده‌اید که تا کسی به مشکلی بر می‌خورد، سریع در آشپزخانه منزلش شروع به پخت غذا و فروش آن به مردم می‌کند.

مجوزهای خوشمـزه

البته كار كردن، عار نبوده و هيچ كاري نيز براي آدمي سنگين نيست ولي مسئله اصلي اينجاست كه هر كاري براي خودش آدابي دارد كه بايد رعايت شود. آنهايي هم كه مي‌خواهند يك جايي را راه بيندازند كه مربوط به غذاهاي بيرون بر و كترينگ يا آشپزخانه حرفه‌اي غذاهاي خانگي باشد، بايد مراحلي را طي كنند تا هم مردم مطمئن شوند كه غذاها سالم است، هم قابل نظارت و كنترل باشند و هم خودشان بتوانند كلي تبليغات كنند و جا بيفتند. نيم نگاهي به اين مراحلي كه بايد طي شوند تا يك كترينگ به‌صورت قانوني راه بيفتد، مي‌اندازيم.

  • 1- برويد دنبال اجازه كار

قبل از هر چيزي، شما بايد پروانه كسب داشته باشيد. از كجا؟ از اتحاديه‌هاي مربوطه. نزديك‌ترين اتحاديه به آشپزخانه‌هاي غذاهاي خانگي، اتحاديه چلوكباب و چلوخورشت است چون بيشتر غذاهايي كه پخت و ارسال مي‌شوند، در اين حوزه قرار مي‌گيرند. براي اين منظور بايد به اتحاديه شهر خود مراجعه كرده و مراحل زير را جهت دريافت پروانه كسب دنبال كنيد:
پرداخت ۸۰۰هزار ‌ريال بابت بازرسي اوليه
اصل و كپي سند مالكيت يا مبايعه‌نامه
اصل و كپي اجاره‌نامه 5 ساله همراه با كدرهگيري شغل تهيه غذا.
رضايت محضري شريك درصورت دارا بودن.
پايان كار تجاري براي مساحت حداقل ۵۰‌متر براي تهيه و توزيع غذا
پايان كار تجاري براي مساحت حداقل ۱۵۰‌متر براي چلوكبابي سالن غذاخوري
عوارض مشاغل شهرداري
اصل و كپي شناسنامه و كارت ملي
اصل و كپي پايان خدمت ۲‌سري پشت و رو
اصل پروانه كسب قبلي در صورت دارا بودن
8 قطعه عكس ۴× ۳
تأييديه كدپستي از اداره پست
كپي جواز قبلي در صورت دارا بودن
برگ قطعي از ماليات

  • 2- عبور از مرحله مجوز اماكن

اگر از مرحله قبلي سربلند بيرون آمده‌ايد، حالا نوبت مراجعه به اداره اماكن نيروي‌انتظامي است تا مجوزهاي لازم را نيز از اين اداره دريافت كنيد.
طبق اعلام سايت اتحاديه چلوكباب و چلوخورشت تهران، مراحل و قوانين مربوط در اين حيطه، به 2دسته ضوابط انتظامي عمومي و اختصاصي تقسيم مي‌شود. در حيطه ضوابط انتظامي عمومي، قبل از افتتاح مركز تهيه غذا يا رستوران مورد نظر، اين اتفاقات بايد بيفتد:
به‌منظور پيشگيري از سرقت، واحدهاي صنفي و اماكن عمومي ملزم به استفاده از قفل‌هاي استاندارد هستند.
وجود هرگونه مسير ارتباطي اعم از موقت يا دائم (در و پنجره و...) به منازل مسكوني، واحد‌هاي صنفي و اماكن عمومي همجوار ممنوع است.
عدم‌اشرافيت يا مجاورت واحدهاي صنفي بر مراكز داراي طبقه‌بندي (امنيتي، نظامي، سياسي و انتظامي)
استقرار و فعاليت صنوف و اماكن عمومي در واحدهاي داراي كاربري مسكوني ممنوع است.
درصورت مشرف بودن به منازل مسكوني، از پنجره‌هاي ثابت و شيشه‌هاي مشجر استفاده شود.
صلاحيت واحد‌هاي صنفي و اماكن عمومي مستقر در شهرك‌ها و مجتمع‌هاي مسكوني، اداري، تجاري، وابسته به بخش دولتي و خصوصي كه امكان كنترل و نظارت آنها ميسر نيست، منفي اعلام مي‌شود.
براي صنوف و اماكن عمومي بايد نام فارسي با مضامين مطابق عفت عمومي انتخاب شود.

  • 3- شرايط اختصاصي اماكن

و اما ضوابط انتظامي اختصاصي براي واحد مذكور هم طبق اعلام سايت اتحاديه، به اين شرح است:
داراي سرويس بهداشتي جداگانه ويژه آقايان و خانم‌ها باشد.
محل مناسب براي استراحت كارگران درنظر گرفته شود.
نصب دوربين مدار بسته الزامي است.
درصورت واقع شدن در طبقات، عرض راهرو و پله‌ها حداقل ۱۲۰‌سانتي‌متر باشد.

  • 4- چك‌ليست طولاني وزارت بهداشت

مهم‌ترين مرحله، دريافت مجوزهاي وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت، يك فرم آيين‌نامه مقررات بهداشتي فروشگاه‌هاي كبابي، حليم‌پزي، آشپزي، كله‌پزي، جگركي، سيراب و شيردان، اغذيه و ساندويچ و... دارد كه بازرسانش با اين ليست، تمامي شرايط مركز تهيه غذاي شما را كنترل مي‌‌كنند. مهم‌ترين بخش‌هاي آن هم ديدن دوره وزارت بهداشت و دريافت گواهينامه بهداشت، دريافت كارت معاينه پزشكي، عدم‌استعمال دخانيات و... است. با توجه به طولاني بودن اين چك‌ليست، مي‌توانيد به آدرس http://health.kaums.ac.ir مراجعه كنيد و در جريان جزئيات آن قرار بگيريد.

کد خبر 329900

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha