به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محسن اسماعیلی در شب ولادت امام حسن عسکری (ع) در جمع خادمان شهدای حسینی با اشاره به شرایط خاص سیاسی و اجتماعی دوران زندگی این امام، از توصیههای مهم و کاربردی ایشان در قالب مکاتبه با شیعیان یاد کرد و گفت: از این رهنمودها باید به عنوان دستورالعمل برای ساختن جامعهای آرمانی استفاده کرد.
دانشیار دانشگاه تهران افزود: یکی از شیعیان نخبه به امام (ع) نامهای نوشت و در آن نامه از اختلاف زیاد و چندپارگی در فضای سیاسی و اجتماعی آن روزگار ابراز نگرانی کرد. امام حسن عسکری (ع) در پاسخ به این نامه از مدعیان دروغین پیروی از امامت به عنوان یکی از موثرترین عوامل اختلاف نام بردهاند، چرا که برخی اختلافات به این دلیل است که کسانی ادعا میکنند، اما در عمل به آنچه از ناحیه حجت خدا ابلاغ میشود، التزام ندارند.
اسماعیلی افزود: پیروی صادقانه و عمل به رهنمودهای رهبری جامعه باعث انسجام و پیشرفت سریع میشود؛ همانگونه که تفرقه و درگیری دشمن را امیدوار و دوستان را ناامید میسازد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: امام حسن عسکری (ع) در ادامه این نامه دو چیز را مایه هلاکت و نابودی فرد و جامعه معرفی کردهاند؛ یکی روحیه افشاگری و دیگری خصلت قدرتطلبی.
اسماعیلی افزود: کنجکاوی یک غریزه ذاتی برای انسان است که نباید موجب تمایل به دستیابی و افشای اسرار دیگران و رواج هتاکی و پردهدری شود و البته معلوم است که مقصود امام، نهی از افشای پروندههایی است که واقعیت داشته و اثبات شده واگرنه مصداق تهمت و بهتان است و این گناهی است که طبق روایات از کوههای سر به فلک کشیده نیز سنگینتر است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه "قدرتطلبی انسان را هلاک میکند، نه خود قدرت"، همدلی و همزبانی همگانی را نیاز امروز و هر روز کشور دانست و خاطرنشان کرد: اگر همه جناحهای سیاسی دست به دست هم دهند، باز هم مشکلات به طور کامل حل نمیشود؛ چه رسد به اینکه هر کدام انرژی خود را صرف خنثی سازی یکدیگر کنند.
اسماعیلی با برشمردن مشکلات و چالشهای متعددی مانند افزایش نرخ رشد طلاق، پائین آمدن نرخ ازدواج، مسئله اعتیاد، بیکاری، گرانی، تصریح کرد: با وجود این همه مشکلات و با وجود دشمنان کینهتوز نباید هیچ فرصتی را برای خدمت به مردم از دست داد.
نظر شما