همشهری آنلاین: حدود ۲۰ درصد از مساحت دریاچه بختگان بعد از ۱۰ سال که از خشکی آن می‌گذرد، آبگیری شده تا امیدها برای احیاء تالاب‌های فارس همچنان باقی بماند.

پس از ۱۰ سال ۲۰ درصد تالاب بختگان آبگیری شد

به گزارش مهر، طی ۱۰ سال اخیر دریاچه‌های فارس با خشکی شدید مواجه شدند و تلاش‌ها برای احیاء آنها نیز خیلی اثرگذار نبوده است.

کشاورزی بی‌رویه، عدم مدیریت مصرف آب، خشکسالی و... از جمله عواملی بودند که دریاچه‌های استان فارس را به خشکی کشاندند.

امسال با توجه به بارندگی‌های صورت‌ گرفته، امید می‌رفت که دریاچه‌های فارس نیز تا حدودی آبگیری شوند که این امر برای بختگان روی داد و بعد از ۱۰ سال، این دریاچه حدود ۲۰ درصد آبگیری شد.

مدیر کل محیط زیست استان فارس در خصوص آخرین وضعیت دریاچه‌های این استان گفت: با توجه به بارش‌های اخیر استان فارس، وضعیت برخی از تالاب‌های استان که وارد دهمین سال خشکسالی شده بودند، بهبود پیدا کرد.

حمزه ولوی ادامه داد: در این راستا انتظار می‌رود که با بارش‌های مناسبی که در سطح استان خواهیم داشت وضعیت تالاب‌های فارس نسبت به سال‌های گذشته بهتر شود.

وی در خصوص دریاچه بختگان به عنوان دومین دریاچه بزرگ کشور بیان کرد: طی چند روز اخیر به دلیل بارش‌های مناسبی که در شهرستان نی‌ریز داشتیم، بعد از ۱۰ سال آب وارد دریاچه شد.

مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد دریاچه بختگان که یکی از مهم‌ترین دریاچه‌های استان به شمار می‌رود آبگیری شده که این میزان با توجه به خشکسالی‌های مداوم سال‌های گذشته بسیار مناسب است.

ولوی ادامه داد: هم‌ اکنون برخی از دریاچه‌های دیگر استان فارس مانند هیر در لارستان و هفت برم نیز به دلیل بارش‌های خوبی که داشته‌ایم وضعیت به نسبت مناسبی دارند و انتظار می‌رود که این دریاچه‌ها همچنان آب‌دار باقی بمانند.

وی در خصوص وضعیت دریاچه مهارلو نیز اظهار داشت: این دریاچه طی چند سال اخیر به دلیل وارد شدن فاضلاب شیراز همواره آب‌دار بوده اما در برخی از فصول سال به خصوص در تابستان فقط لکه‌ای از آب در آن وجود داشته است.

مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: این دریاچه هم ‌اکنون ۴۰ درصد آبگیری شده که و عمق آب نیز افزایش یافته است.

وی در ادامه پیرامون دریاچه طشک نیز بیان‌کرد: وضعیت این دریاچه نیز بسیار خوب است و حدود ۴۰ درصد آبگیری شده که با توجه به خشکسالی‌های چند سال گذشته ورود این میزان آب به دریاچه امیدوارکننده است.

ولوی در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار نگرانی پیرامون دو دریاچه کافتر و پریشان اظهار داشت: با وجود این که طی چند مدت اخیر بارش‌های خوبی را در سطح استان شاهد بودیم اما این دو دریاچه همچنان خشک است.

وی گفت: انتظار می‌رود تا پایان سال و با توجه به بارش‌های خوبی که در استان پیش بینی شده، وضعیت این دو دریاچه نیز مناسب شود.

مدیرکل محیط زیست استان فارس در ادامه پیرامون تخصیص حقابه دریاچه بختگان بیان کرد: محیط زیست استان در سال جاری به جد موضوع تخصیص حقابه دریاچه‌های استان به‌ویژه بختگان را دنبال می‌کند تا از این طریق گامی برای احیاء دریاچه‌ها برداشته شود.

ولوی مسلوب‌المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز، استفاده از محصولات با نیاز آبی کم‌تر و استفاده از روش‌های آبیاری نوین، کاهش سطح زیر کشت و تغییر الگوی کشت استان را از جمله ضرورت‌های احیاء تالاب برشمرد و گفت: با وجود همه محدودیت‌ها، محیط زیست استان تلاش کرده تا با انجام اقداماتی همچون پیگیری تخصیص حق‌آبه تالاب، تثبیت مرزها و حدود مستثنیات و همچنین لایروبی کانال‌های چشمه‌ها و ورودی تالاب‌ها گام‌هایی برای احیاء این اکوسیستم ارزشمند بردارد.

وی افزود: براساس مصوبه دوم تیرماه سال جاری هیئت دولت مبنی بر تخصیص حقابه‌ دریاچه‌های فارس بعد از آب شرب، باید این موضوع به‌ صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری سازمان آب منطقه‌ای فارس نیز با اشاره به این که دریاچه بختگان پایین دست سددرودزن است، گفت: ۲۵ درصد از آب شرب شیراز و ۸۰ درصد از آب مرودشت از سد درودزن تامین می‌شود.

حسین صالح جهرمی ادامه داد: با توجه به این که اولویت اصلی تامین آب شرب این دو شهر است، پس از تامین آب شرب به طور حتم حقابه دریاچه بختگان رهاسازی می‌شود.

وی افزود: در این راستا به جهاد کشاورزی این موضوع گزارش تا به کشاورزان پایین دست اعلام کند در سال جاری آبی برای کشاورزی رهاسازی نمی‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری سازمان آب منطقه‌ای فارس بیان کرد: به طور حتم در روزهایی که بارندگی مناسب و زمین‌ها سیراب باشد آب رهاسازی می‌شود تا به سمت دریاچه بختگان برود در غیر این صورت کشاورزان در مسیر، آب را به سمت زمین‌های خود هدایت خواهند کرد.

اکنون که بختگان و سایر دریاچه‌های استان فارس در حال آبگیری هستند باید نسبت به مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی مراقبت جدی صورت گیرد تا حقابه‌ای که می‌تواند احیاء‌کننده دریاچه‌های فارس باشد، به مصارف دیگر نرسد.

کد خبر 320129

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha