یکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ضمن تشریح دلایل توقف عمره، این توقف را به مصلحت کشورمان دانست.

به گزارش ايكنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی‌عسکر درباره آینده حضور زائران ایرانی در عمره مفرده، گفت: مسئله عمره امری مستحبی است و مسائل مربوط به وجوب حج بر آن مترتب نیست. پس از اتفاقی که در فرودگاه جده رخ داد، مسئولان عربستانی خودشان به ما اعلام کردند که ما «اشد مجازات» را برای این مأموران در نظر خواهند گرفت.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر با اشاره به اینکه مسئولان عربستانی به طور رسمي به معاون بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری که برای صحبت با مسئولان عربستانی به این کشور سفر کرده بود، اظهار تأسف شدید کرده و گفته بودند که حتماً برخورد می‌کنیم و تعبیر آنها اشد مجازات بوده است، گفت: در دیدار سفیر ایران با محمد بن نایف ولیعهد اول عربستان و همچنین دیدار با سعود الفیصل (وزیر خارجه وقت عربستان)، مسئولان عربستانی اعلام کرده بودند که برخورد این دو مأمور باعث وارد شدن لطمه به حیثیت عربستان سعودي شده و در حال انجام مأموریت این کار را انجام داده‌اند؛ پس ما آنها را به اشد مجازات خواهیم رساند.

وی به گذشت ماه‌ها از این اتفاق اشاره و اظهار کرد: طبیعی است که اکنون ماه‌ها از این حادثه گذشته و مسئولان عربستانی باید آنچه که خود قول داده و انتظار مردم ما هم بود را انجام می‌دادند که متأسفانه تا کنون رخ نداده است. البته آنها بحثی را در خصوص استقلال قوه قضائیه عربستان مطرح می‌کنند؛ مسئله استقلال قوه قضائیه در کشور ما هم وجود دارد اما پرونده‌های خاص همیشه به صورت خارج نوبت رسیدگی می‌شود و این منافاتی با استقلال قوه قضائیه ندارد. این پرونده باید خارج از نوبت رسیدگی و حکم صادر می‌شد كه در اين صورت، راه برای رفتن به عمره فراهم می‌شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: تا همین امروز این حکم صادر نشده است و تا این اتفاق نیفتد، ما اقدامی برای آغاز عمره نخواهیم داشت.

وی به مشکلاتی که قبل از تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده برای زائران ایرانی به وجود می‌آمد نیز اشاره و اظهار کرد: مسئله دیگری که وجود دارد این است که قبل از این اتفاق نیز رفتارهایی در فرودگاه، کوچه و خیابان و اطراف حرم برای زائران ایرانی به وجود آمده و آزار و اذیت‌هایی صورت می‌گرفت. از جمله گاهی ضرب و جرح‌هایی با روحانیان صورت می‌گرفت و نمونه‌هایی داشتیم که مثلاً افرادی با خنجر وارد مسجدالنبی شده و قصد داشتند حمله کنند که خوشبختانه این اتفاق رخ نداد و برخی دستگیری‌ها که با بهانه‌های واهی صورت می‌گرفت که این مسائل هم حائز اهمیت بود.

حجت‌الاسلام قاضی عسکر تصریح کرد: وقتی کسی در کشوری به عنوان گردشگر یا زائر حضور دارد باید در مرحله اول جان و مال او در امنیت قرار داشته باشد و اگر فردی به وی تعریض کرد باید با او برخورد شود. توقع ما این است که مشکل حل شود تا ایرانی‌ها بتوانند در فضایی آرام، عزتمندانه و محترمانه وارد عربستان شده به وظایف دینی و شرعی خود عمل کنند و بازگردند.

وی افزود: برای حضورمان در عمره و حج و همچنین عتبات ارزش والایی قائل هستیم و مردم ما هم اشتیاق بالایی برای این سفرها نشان می‌دهند اما این سفرها باید با عزتمندی ایران اسلامی و رعایت عزت زائران ایرانی همراه باشد و اگر بخواهد به عزت زائران لطمه وارد شود نرفتن به عمره بهتر است.

حجت‌الاسلام قاضی عسکر افزود: در عربستان گاهی برای ایجاد ارتباط با اقوام و ملل دیگر مشکل داشتیم و حتی با دوربین‌های داخل حرم‌ها زائران ما را تحت نظارت داشته و در صورتی که زائر ایرانی با زائر سایر کشورها صحبت می‌کرد، مأموران به سراغ آنها رفته و می‌گفتند که اینجا محل نماز است و باید به عبادت بپردازید.

وی ادامه داد: درست است که ممکن است نرفتن ما خلأیی ایجاد کند اما به مصلحت کشور ما این است که در چنین شرایطی عمره که امری مستحبی است را متوقف کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که اکنون از سرنوشت دو مأمور خاطی عربستان اطلاع دارید، عنوان کرد: این مأموران بازداشت هستند و تا کنون اعلام نشده است که آزاد شده‌اند. البته در مرحله‌ای اعلام شد که به چهار سال زندان و هزار ضربه شلاق محکوم شده‌اند اما این مسئله به صورت رسمی به ما اعلام نشد و از آنجایی که مطلب دیگری در این خصوص به ما منعکس نشده است، لذا ما منتظر هستیم.

کد خبر 316184

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha