همشهری آنلاین: رئیس قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه در پرونده کلانی که به پرونده نفتی موسوم شده است با جدیت و قاطعیت رسیدگی خواهد کرد.

ايسنا نوشت: آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تشکر از حضور گسترده و پرمعنای مردم در تشییع جانباختگان حادثه منا اظهار کرد: این حضور بسیار پر عاطفه و پر احساس بود و این احساسات عمیق انسانی توأم با رحمت، رأفت و عطوفت موجب تسلای خاطر خانواده های داغدار و نشانگر انسانیت و عواطف عمیق در میان مردم بود.

رئیس دستگاه قضا گفت: باید خدا را به سبب این نزدیکی میان قلوب که در حوادثی این چنینی وجود دارد شکر کرد و این نشان می دهد که عمق عواطف انسانی، پیوندهای عمیقی با هم دارد و جدایی ابدان و اجساد آدمیان مانع از نزدیکی روح و عمق باطن‌شان نمی‌شود.

  • برای نحوه مدیریت حج باید چاره‌ای اندیشید

رئیس قوه قضاییه گفت: فریضه حج تعطیل بردار نیست؛ چرا که بنای این فریضه بر حضور و اجتماع مردم است؛ بنابراین باید برای نحوه مدیریت آن چاره‌ای اندیشیده شود.

آملی لاریجانی با اشاره به اینکه فاجعه منا باید از منظرهای مختلف دنبال و تعقیب شود افزود:‌ در این حادثه با رفتار ناشایست سعودی ها به ویژه نسبت به مجروحان و همچنین با بی توجهی آنها به اصل بروز حادثه مواجه بودیم و پس از آن نیز سعودی ها با اطلاع رسانی های غلط و غیرشفاف ظاهرا قصد گمراهی افکار عمومی را داشتند.

وی گفت: همچنین سعودی‌ها در بیان تعداد جانباختگان و در نحوه رسیدگی و همچنین در تهمت زدن به کشورهای دیگر به گونه ای عمل کردند که نشان دادند در مساله مدیریت حج ناتوان هستند و لیاقت این مدیریت را ندارند که باید کشورهای اسلامی در این خصوص فکری کنند.

رئیس دستگاه قضا مساله حج را برای جهان اسلام مهم خواند و افزود: حج از فرایض بسیار مهم اسلامی است که جنبه های معنوی آن با اخوت اسلامی و جنبه های سیاسی توام شده است.

وی گفت: این فریضه مانند فرایض دیگر تعطیل‌بردار نیست، اما چون این فریضه، فریضه خاصی محسوب می شود و بنای آن بر حضور و اجتماع مردم است، بنابراین برای نحوه مدیریت آن باید چاره ای اندیشیده شود.

آملی لاریجانی افزود:‌ امیدواریم کشورهای اسلامی و نهادها و سازمان های مرتبط با این کشورها بتوانند طرحی را دنبال و تعقیب کنند که مساله اداره و مدیریت حج این‌چنین با فجایع غیرقابل بخشش توام نباشد.

وی گفت: مردم بسیاری از کشورهای اسلامی در این حادثه داغدار شدند و رفتار خصمانه و توام با تکبر و بی مسئولیتی سعودی ها در این موضوع قابل اغماض نیست.

آملی لاریجانی افزود: کشورهای اسلامی باید این مساله را دنبال و مسئولان کشور ما نیز باید از جهات مختلف آن را بررسی کنند و قوه قضائیه هم از ابعاد حقوقی و قضایی کمک می کند تا مساله تعقیب و پیگیری شود.

  • غرامت را ما باید از امریکا بخواهیم

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به تصویب طرح پرداخت غرامت از سوی ایران در مجلس نمایندگان امریکا گفت: غرامت را ما باید از آمریکایی ها بخواهیم نه آنها از ما.

آملی‌لاریجانی به رفتار آمریکایی‌ها در منطقه نسبت به جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: در بحث برجام آمریکایی ها رفتار غیرمنطقی از خود نشان داده اند، چون کسانی که با سیر این مسئله آشنا بودند می دانستند نامه ابتدایی که به صورت محرمانه فرستاده بودند چگونه بود و در ادامه آمریکایی ها چه کردند.

وی گفت: اکنون مجلس نمایندگان آمریکا مصوبه ای را به تصویب رسانده که بر اساس آن از دولت ایران نسبت به آنچه که آنها اقدامات تروریستی در لبنان و جاهای دیگر خوانده‌اند، درخواست غرامت دارند.

رئیس قوه قضائیه افزود: واقعاً جای تعجب است کشوری که دست خودش به انواع ترورها و فجایا در کل دنیا آلوده است جمهوری اسلامی را به اقدامات تروریستی متهم می کند.

آملی لاریجانی با بیان اینکه امریکا حمایت بی دریغ خود را از صدام در یک جنگ غیرعادلانه و غیرانسانی علیه کشور ما در طول هشت سال فراموش کرده است افزود: مورد هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری و پرپر کردن قریب به 300 مسافر را فراموش کرده است که با این اوصاف غرامت را ما باید بخواهیم یا آنها؟

وی با بیان اینکه غرامت را جمهوری اسلامی باید بخواهد، گفت: از کودتای 28 مرداد تاکنون جنایت های آمریکایی‌ها در این کشور فراموش نشدنی است. از ویتنام گرفته تا همسایگی ما عراق، افغانستان و فلسطین جنایت های آمریکایی‌ها فراموش نشدنی است.

وی گفت: این مساله مهمی است که امریکایی ها دستشان به خون همه ملت ها آغشته است، اما مدعی حقوق بشرند و مدعی غرامت هستند که این کمال پررویی، گستاخی و جسارت است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: جالب تر از آن نیز بحث برجام است که عمل کردن به برجام را به پرداخت غرامت متوقف کرده اند که البته این مصوبه مجلس آنان است اما این نشانگر عمق بی صداقتی آنهاست.

وی گفت: ملت عزتمند ما هیچ وقت زیر بار این حرف ها نخواهند رفت.

  • با دشمن، نمی توان دوستی کرد

رئیس قوه قضائیه گفت: به دولتمردان و مسئولان به ویژه مسئولان دیپلماسی توصیه می کنم متناسب با رفتار آمریکایی ها رفتار کنند.

آملی لاریجانی با بیان اینکه با دشمن نمی شود دوستی کرد ولو اینکه توافق و قراردادی صورت بگیرد، افزود: این قرارداد، قرارداد با دشمن است و با یک قرارداد، دشمن از ناحیه دشمن بودن بیرون نمی رود، خصوصاً دشمنی که چنین سابقه ای دارد و مدعی هم هست.

وی با بیان اینکه ما صلح حدیبییه هم داشتیم، گفت: اخیراً برخی از مسئولان سیاسی آمریکا ادعا کردند که ما گرچه توافق انجام دادیم اما فشار به ایرانی ها را براساس حقوق بشر حتماً ادامه خواهیم داد. اینها یک چنین جرثومه فسادی هستند و واقعاً ماهیت شان با عدم صداقت و جنایت توأم شده است، با اینها چه دوستی باید کرد.

رئیس قوه قضائیه گفت: رفتار ما مسئولان در یک چارچوب بزرگتری تفسیر می شود. ممکن است رفتار مسئولان ما عمدی هم نباشد اما باید توجه داشت رفتار همه ما مسئولان در یک چارچوب بزرگتری تفسیر به فهم می شود. ما باید این چارچوب را از قبل بشناسیم که با دشمن چگونه رفتار کنیم و دوست و دشمن کیست؟

آملی لاریجانی گفت: هر کس که به سوی ما دست دراز کند دوست ما که نیست؛ باید حواسمان به این نکته جمع باشد. تا زمانی که آمریکایی ها رفتارشان همین رفتار است که یک دست گرو می گذارند و از پشت خنجر می زنند دوست ما نیستند و این چیز روشنی است و مردم کوچه بازار هم این را می دانند که آمریکایی ها دوست ما نیستند.

وی ادامه داد: اگر دوست ما بودند این همه فشار و تحریم های ظالمانه از چه باب است.

رئیس قوه قضائیه گفت: هنوز که هنوز است تحریم ها به جای خود است و اینها چیزی نشان نداده اند که نشانگر دوستی شان باشد.

وی گفت:‌ البته ما نمی خواهیم نفرت پراکنی و دشمن سازی کنیم، بلکه باید چشم خود را به واقعیت ها باز کنیم و بدانیم که آمریکایی ها دوست ما نیستند و رفتار آنها در طول انقلاب این واقعیت را نشان داده و اکنون نیز همین طور است.

رئیس قوه قضائیه افزود: آمریکایی ها با یک دست جلو می آیند و برنامه اقدام مشترک را دارند، اما از پشت سر ببینید چه اقدامی علیه جمهوری اسلامی انجام می دهند.

وی گفت: حواس مسئولان کشور جمهوری اسلامی باید جمع باشد و بدانند که رفتار آنها باید با رفتار آمریکایی ها تنظیم شود و رفتارشان براساس واقعیت باشد و امیدواریم که این نکته را فراموش نکنیم چون قابل تفسیر و توجیه نیست.

  • در پرونده متهم نفتی تحت تاثیر مداخلات قرار نمی گیریم

رئیس قوه قضائیه گفت: در جریان پرونده موسوم به پرونده نفتی با جدیت و قاطعیت رسیدگی خواهیم کرد و تحت تاثیر برخی مداخلات قرار نخواهیم گرفت.

آملی لاریجانی افزود: پرونده های کلان اقتصادی در دستگاه قضایی مطرح است و ما در طول این سال‌ها پرونده های مختلفی در این موضوعات داشته ایم و قوه قضائیه نشان داد با فساد چه در بعد اقتصادی و چه در بعد امنیتی برخورد قاطع می کند.

رئیس دستگاه قضا گفت: در این موضوع دستخوش احساسات طرفین سیاسی نخواهیم بود. برخی به چپ و برخی به راست می کشند اما قوه قضائیه مسیر اعتدال را بر اساس مُر قانون و داده هایی که بر اساس آن می تواند قضاوت کند، تدبیر و رسیدگی می کند.

وی افزود: برخی در این گونه پرونده ها از ما انتظاراتی از جنبه های افراطی یا تفریطی دارند که نادرست است.

آملی لاریجانی گفت: قوه قضائیه در پرونده کلانی که به پرونده نفتی موسوم شده است با جدیت و قاطعیت رسیدگی خواهد کرد و امیدواریم مسیر صحیح حقوقی و قضایی در آن طی شود و برخی مداخلات از ناحیه هر نهاد و غیرنهادی که در مساله رسیدگی باشد از ناحیه قوه قضائیه پذیرفته نمی شود.

رئیس دستگاه قضا افزود: در جریان یک پرونده، افرادی که نقش قضایی در آن پرونده ندارند حق ورود ندارند.

وی گفت: گاهی شنیده می شود برخی ها خواستار ملاقات با متهم اصلی این پرونده بوده اند؛ خب ما نمی توانیم همین‌طور بگذاریم هر کسی ملاقات کند.

آملی لاریجانی افزود: در پرونده هایی که نکات مهم اقتصادی و جهات سیاسی دارد نمی توانیم بگذاریم هر کسی ورود کند و ورود دستگاه قضایی به این پرونده، حقوقی و قضایی است.

وی گفت: این پرونده علنی رسیدگی می شود و امیدواریم مسیر رسیدگی مانع از علنی شدنش نشود و امیدواریم متهمان به گونه ای برخورد نکنند که دستگاه قضایی مجبور شود این مسیر را عوض کند.

رئیس دستگاه قضا افزود:‌ امیدواریم رسیدگی عادلانه باشد و مردم ما اطمینان بیشتری پیدا کنند که دستگاه قضایی نقش بی طرف دارد و قاضی می خواهد بر اساس قانون و شرع عمل کند و ما مطمئنیم این چنین خواهد شد.

کد خبر 309487

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha