همشهری آنلاین: عضو شورای ستاد توسعه فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: با توجه به اهمیت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی، کشور ما هنوز در میانه راه است و دولت باید تلاش بسیاری را در راستای توسعه و پیشرفت فناوری‌های این حوزه انجام دهد.

ضرورت حمایت و تلاش دولت برای توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر

به گزارش ایرنا، دکتر محمود یعقوبی درباره به کارگیری انرژی‌های نو افزود: موضوع استفاده از انرژی‌های نو یا تجدیدپذیر در کشور ما رشد چندانی نداشته و هنوز در میانه راه است، البته کارهای مطالعاتی، برنامه‌ریزی و پژوهش در این زمینه در حال انجام است ولی هنوز خیلی راه طولانی پیش رو داریم.

وی بیان کرد: کشورهای دیگر منطقه مانند کشورهای سواحل جنوب خلیج فارس و ترکیه پیشرفت‌های بسیاری در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی داشته‌اند و سیاست‌های کلانی را برای تولید برق و آب شیرین و جایگزینی انرژی خورشیدی به جای سوخت‌های فسیلی دارند.

یعقوبی با اشاره به این که بحث انرژی طی دو دهه گذشته بسیار به موضوع محیط زیست به خصوص توسعه پایدار مرتبط شده است، گفت: در راستای موضوع توسعه پایدار بسیاری از کشورهای دنیا برنامه‌ریزی‌های آینده خود را در این جهت قرار داده‌اند و بر همین اساس کشورهای خیلی پیشرفته سیاست‌گذاری‌های کلانی داشته‌اند تا بتوانند بین 20 تا 25 درصد انرژی‌های مورد نیاز خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی تامین کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز درباره مقایسه میزان پتانسیل‌های انرژی خورشیدی ایران با کشورهای دیگر بیان کرد: با توجه به میزان بالای پتانسیل انرژی خورشیدی در کشور نسبت به برخی از کشورها مانند کشورهای اروپایی، میزان بهره‌وری از این انرژی در تامین نیازهای کشورهای دیگر به نسبت کشور ما بیش‌تر است و آن‌ها جایگاه ویژه‌ای در این زمینه دارند.

وی ادامه داد: کشورهای پیشرفته در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی با استفاده از سلول‌های فتوولتائیک میزان انرژی‌های مورد نیاز خود را تامین می‌کنند و از مصرف سوخت‌های فسیلی برای تولید انرژی گرما، سرما و الکتریکی جلوگیری می‌کنند.

عضو شورای ستاد توسعه فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر درباره اقدامات انجام شده در حوزه انرژی خورشیدی در کشور اظهار کرد: تاکنون اقدامات بسیاری توسط سازمان انرژی‌های نو انجام شده و با همکاری 20 دانشگاه کشور نیروگاه‌های 20 کیلوواتی با استفاده از انرژی خورشیدی ساخته شده است.

وی گفت: زمینه‌های ساخت وساز تولید سیستم‌های فتوولتائیک در کشور فراهم شده، ولی خیلی محدود است و متناسب با جمعیت و ظرفیتی که در کشور وجود دارد نیست و نیازمند حمایت‌های بیشتری از سوی دولت است.

یعقوبی با اشاره به این که پیشرفت و توسعه در زمینه به کارگیری انرژی‌های خورشیدی نیازمند تلاش چند برابری مسئولان و حمایت دولت است، اظهار کرد: با توجه به پایین بودن قیمت آب، برق، گاز در کشور، مردم انگیزه‌ای برای استفاده از انرژي‌های تجدیدپذیر و به کارگیری آن‌ها ندارند، به همین دلیل با افزایش قیمت این انرژی‌ها و حمایت از فعالان این حوزه می‌توان انرژی‌های نو به‌ویژه انرژی خورشیدی را جایگزین سوخت‌های فسیلی کرد.

کد خبر 308601

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha