همشهری آنلاین: یکشنبه اول شهریور ماه سفارت ایران در لندن به طور رسمی بازگشایی شد. همزمان نیز سفارت انگلیس ‎در تهران با نصب تابلوی نقره‌ای رنگ سفارت بریتانیا بر دیوار بیرونی این سفارت بازگشایی شد.

سفارت ایران در لندن

ایسنا نوشت: پیش از این تابلوهای سفارت سوئد به عنوان دفتر حافظ منافع انگلیس در تهران بر سر در سفارت انگلیس نصب بودند که امروز تابلوهای سفارت بریتانیا به جای آنها نصب شده است و بر این اساس سفارت انگلیس در تهران مجددا فعالیت خود را از سرگرفت.

وزیر خارجه انگلیس که برای بازگشایی سفارت این کشور به تهران سفر کرده است، پیش از ظهر امروز وارد ساختمان این سفارت شد.

سفارتخانه‌های ایران و انگلیس امروز پس از گذشت حدود چهار سال به طور هم‌زمان و در سطح کاردارهای مقیم بازگشایی می‌شوند.

حضور گسترده خبرنگاران داخلی و خارجی در اطراف سفارت انگلیس در تهران چشمگیر است.

همچنین حضور تعداد زیادی از کارکنان نیروی انتظامی و مردم عادی در خیابان فردوسی و اطراف سفارت انگلیس قابل توجه است.

مراسم بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران منحصر به حضور فیلیپ هاموند وزیر خارجه این کشور و تعدادی از مقام های انگلیس در محل سفارت و انجام امور اداری می شود و هیچ مسئول بلند پایه ایرانی هم در این مراسم حضور نمی‌یابد.

مراسم بازگشایی سفارت ایران در لندن هم با حضور محمد حسن حبیب‌ الله زاده کاردار غیر مقیم ایران در انگلیس و مهدی دانش یزدی معاون اداری و مالی وزارت خارجه انجام می شود.

  • واکنش ظریف به بازگشایی سفارت انگلیس در تهران

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در حاشیه نشست علمی مذاکرات هسته‌ای و علوم سیاسی در ایران که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در مورد بازگشایی سفارت انگلیس در تهران، اظهار کرد: امروز انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی به نقش سازنده ایران در منطقه و جهان پی برده‌اند و حضور آنها نشان دهنده این واقعیت است.

ظریف با بیان این‌که از قبل قرارمان این بود که روابطمان را با کشورهای مختلف دنیا به جز استثناهایی که وجود دارد عادی سازی کنیم، ادامه داد: سفارت انگلیس را نیز ما نبستیم بلکه خودشان بستند و امروز انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی به نقش سازنده ایران در منطقه و جهان پی برده‌اند و حضور آنها در ایران نشان دهنده این واقعیت است.

وی در ادامه به خبرنگاران گفت: ما اختلاف نظر و تفاوت دیدگاه‌هایی با برخی از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس داریم ولی فکر می‌کنیم در یک محیط تعاملی مبتنی بر چشم باز و مبتنی بر واقع گرایی این مسائل قابل بحث است و احساس می‌کنیم که با روشی جدی و دقیق می‌توانیم کار را به پیش ببریم.

همچنین سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس به طور رسمی بازگشایی شد.

محمد حسن حبیب الله زاده، کاردار ایران در انگلیس و آجای شارما کاردار انگلیس در تهران سرپرستی این دو سفارت را بر عهده دارند.

واحد مرکزی خبر نیز در گزارشی نوشت: بی بی سی گزارش داد بازگشایی سفارتهای ایران و انگلیس، به معنای دوستانه تر شدن روابط لندن و تهران است.

سایمون کلیمسون خبرنگار این شبکه در گفتگویی زنده از کنار سفارت ایران در لندن درباره بازگشایی این سفارت گفت انتظار می رود بازگشایی سفارت ایران در لندن خیلی توجه رسانه ها را به خود جلب نکند. در واقع این اتفاق بازگشایی دو ساختمان در لندن و تهران است اما بازگشایی سفارتها و بازگشت مقامات ، یک زبان دیپلماتیک است.

بنابراین می توان اتفاقات امروز را این گونه توضیح داد که روابط ایران و انگلیس دوستانه تر می شود. در سال دوهزار و یازده در نتیجه حمله گروهی از معترضان به سفارت انگلیس در تهران که از تحریمها خشمگین بودند ، سفارت انگلیس تعطیل شد. اما از آن زمان تا کنون در ایران رئیس جمهور جدیدی انتخاب شد که نگاهی کاملا متفاوت درباره غرب دارد.

همچنین مهمتر از آن توافقنامه هسته ای است که هدف از آن محدود کردن برنامه هسته ای ایران است تا در مقابل تحریمها از روی ایران برداشته شود. البته این علت بازگشایی سفارتها در دو کشور نیست اما در هر حال بخشی از زنجیره اتفاقاتی بوده است که به بازگشایی سفارتخانه ها منجر شده است. در واقع هم اکنون روابط میان دو کشور از شرایط بسیار ضعیف به وضع عادی باز می گردد. البته وزیر خارجه انگلیس می خواهد در آینده روابطی بسیار قویتر با ایران برقرار شود و روابط تجاری میان دو کشور گسترده تر شود به ویژه که برخی از کشورهای اروپایی در زمینه تجارت با ایران، جلوتر از انگلیس هستند.

کد خبر 304762

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha