شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اقدامی بی‌سابقه، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که هدف از آن تلاش بیش‌تر برای مقابله بین‌المللی با شکار غیرقانونی حیوانات است.

مقابله با شکار غیر‌قانونی جهانی شد

به گزارش ایرنا، قطعنامه سازمان ملل که هشتم مرداد ماه تصویب شده، الزام‌آور نیست اما این موضوع دلیلی بر رشد نگرانی‌ها و مخالف‌های رو به رشد جهانی علیه شکار غیرقانونی در حیات وحش و نابودی حیواناتی ست که اکنون نیز در خطر انقراض قرار دارند.

در این قطعنامه به طور مشخص از افزایش مداوم کشتار کرگدن‌ها و نیز روند نگران‌کننده شکار فیل‌ها در آفریقا ابراز نگرانی شده است.

این گونه‌ها در مواردی به طور محلی و در مواردی در سطح بین‌المللی، در پی چنین شکارهایی، با خطر انقراض روبه‌رو شده‌اند.

در این گزارش به نقل از سازمان غیردولتی "فیل‌ها بدون مرز" آمده است: شمار گونه آفریقایی این حیوان در حیات وحش، به 470 هزار زنجیر رسیده است. در مقایسه با سال 2006، یعنی طی ده سال، با وجود تلاش‌ها برای جلوگیری از شکار این حیوان، شمار آنها 80 هزار زنجیر کم‌تر شده است. انجمن حمایت از حیات وحش، در سال جاری میلادی، گزارش داده بود که سالانه تا 30 هزار زنجیر از این گونه خرطوم‌دار در آفریقا کشته می‌شود.

بر اساس گزارش‌های بین‌المللی شکار غیرقانونی فیل عمدتا فقط برای فروش عاج‌های آن صورت می‌گیرد. اما وضعیت در مورد کرگدن‌ها از این هم بدتر است. از سال 2007 میلادی پارک ملی کروگر در آفریقای جنوبی، صدها کرگدن را به دلیل شکار غیرقانونی از دست داده است. کرگدن‌ها نیز به خاطر شاخشان شکار می‌شوند و بسیاری از خریداران آن نیز مشتریانی در شرق آسیا هستند که از جمله معتقدند شاخ کرگدن بر قوه جنسی مردان تاثیرگذار است.

  • فیل‌ها ممکن است به زودی با خطر انقراض روبه‌رو شوند

منابع زیست محیطی در سال‌های اخیر بارها اعلام کرده‌اند که با وجود تلاش‌های علمی بر رد این گفته‌ها و نیز پیشرفت‌های دارویی برای افزایش قوه جنسی، ادامه شکار غیرقانونی کرگدن‌ها، این گونه را در معرض نابودی کامل قرار داده است.

در سال 1391 گزارش‌ها نشان می‌داد هر کيلو شاخ کرگدن تا 60 هزار دلار آمریکا به فروش می‌رسد؛ گران‌تر از طلا.

گاه اتهام‌ها در مورد شکار غیرقانونی به مقام‌های رسمی و سیاسی کشورها نیز زده شده است. در پاییز سال گذشته یک سازمان فرادولتی، مقام‌های رسمی چین را متهم کرد که حین سفر رئیس جمهوری آن کشور به تانزانیا، در سال 92، به شکل غیرقانونی مقدار قابل توجهی عاج فیلی خریداری کرده و آن را در چمدان‌های دیپلماتیک با خود قاچاق کرده‌اند.

کد خبر 302699

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha